Fotoğrafçılık Forumları
550d Video Sorun
Merhaba,
Canon 450d'den 550d'ye geçiş yaptım Full hd video çekebilmek için..
Videolarımı bilgisayara attığımda kesik kesik oluyor izlerken.
Nedeni bilgisayarımın yetersizliği midir yoksa eksik yaptığım bir ayardan mıdır?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler
Eger 1080p'de cekiyorsaniz ve bilgisayarinizda mutevazi bir islemicisi olan bir makineyse buyuk ihtimalle yetersiz kaliyordur. 720p'de cekip tekrar deneyin, onu kaldiracagini umuyorum. O da olmazsa 640x480'e kadar yolu var..
Videoyu oynatirken CPU'nun % kac kullanildigina bakarak fikir edinebilirsiniz. 1080p calarken kesik kesik olma anlarinda %100 kullanildigini tahmin ediyorum.
Başka programlarla açmayı deneyin.. Gom player vs.. Vid. kalitesini fazla düşürmeyin bence, daha sonra lazım olabilir. Sorun işlemciyse dönüştürücü prog. larla boyutunu küçültebilirsiniz..
teşekkürler..
Mov dosyasından avi'ye cevirince duzgun oluyormus
bedava full indirebilecegim mov-avi dönüştürücü varmıdır? deneme sürümlerini buldum ama full bedava bulamadım..
avi dosyaya donusturunce kaliteden dustugu için bole birsey olabilir.
codeclerinizi yenileyin, ekran kartı surucunuzu yenileyin.
bilgisayarınızın yetersiz kalmış olması olasılıgıda var tabi ama nuh nebiden kalma degilse pek ihtimal vermiyorum.
ihtimaller:
1- videonun orjinali kesik kesiktir
2- pc kaldırmıyordur.
3- codecler ve orjinal oynatıcı yoktur
4- bütün ayarlar ayarsızdır pc bozuktur.
pcnin kaldırmadığını anlamak için videoyu çalıştırın ve ctrl+alt+del tuşlarına basın. orada, [ açık uygulamaların isimleri | CPU | bellek ] yazar. eğer orada %80 yada %90 lık bir cpu hacandığını görürseniz işlemcinin zorlandığı mantığını çıkarabiliriz.
hatta windows görev yöneticisi açıkken üstteki sekmelerden PERFORMANS sekmesine geçerseniz, cpu ve ram kullanımını daha iyi anlarsınız.
*ama bu demek değilki, işlemci tümünü kullanıyorsa kasılıyordur.. hayır tabikide ama zorlandığı açık ve full hd videoları her pc tam manasıyla düzgün oynatamaz.
tavsiye:
-mov uzantılı video ise quicktime uygulamasını indirin ve yükleyin. videoyu bununla açın.
-full hd usbden destekleyen monitörler varsa orada deneyin.
-full hd gerekmedikçe kulanmayın. daha düşük hd versiyonlarını kullanın derim.
42 inc full hd monitorunuz yada tv niz yoksa 1080p ile 720p arasındaki farkı anlamanızın cokta olası olmadıgını hesaba katarak 720pde cekim yapabilirsiniz.
bilgisayarda full hd bencede gereksiz bir yük
abicim olay şudur: sen videoyu hafıza kartından direk çalıştırıyodursun. hafıza kartının hızı full hd ye yetmeyebilir. videoyu harddiskine kopyala öyle izlemeyi dene düzgün bi şekilde izleyecektirsin.
Hafıza kartının okuma hızı hd videoyu kaldirmiyorsa yazma hizi hic mi hic kaidlrmiyor demektir. Dolayisiyla o karta zaten hd kayit yapilamaz, makine kayit sirasinda, kaydi durdurur.
O yuzden arkadasin probleminin PC performansi ile ilgili oldugunu dusunuyorum.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Sağlık Raporu Ücreti Sorunsuz Ödeme Örnekli Full Anlatım
20 Haz. 2025, 19:54 prodersler
027520 Haz. 2025, 19:55
prodersler -
Capcut'ta Videonun Bir Kısmı Nasıl Bulanık Yapılır
10 Oca. 2025, 20:17 prodersler
0111910 Oca. 2025, 20:17
prodersler -
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu