Fotoğraf ve fotoğrafçılık hakkında haberler, bilgiler ve tartışma platformu.
  Anasayfa Foto Haber Forum Foto Market Fotoğraf Galerisi Seri İlanlar Eğitim Fotoğraf Gezileri Reklam İletişim
film şeriti
  Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
23 Nisan 2024, Salı
» Diyar Diyar Anadolu
 Doğal Yaşam
 İl İl Türkiye
 Kültürel Miraslarımız
 
 
» Fotoğrafça
Mf Lensleri Kullanmak - Lens Conver
fm19[B]Lens Converter nedir?[/B]      Her SLR ve DSLR makine kendisi için uygun bayonetli lensleri kullanabilir. Farklı bir lensi takabilmek için mutlaka dönüştürücü (converter) kullanmanız gerekmektedir. Bunun için metalden imal edilmiş özel aparatlara Lens Converter denilmektedir. ...
Devamı »
 
» Kültürel Miraslarımız
Sirkeci Garı
Sirkeci Garı
Mimarı, Prusya’lı August Jachmund’dur. Alman hükümeti tarafından Osmanlı mimarisini incelemek üzere İstanbul’a gönderilen Jachmund, ...
Devamı>>>
 
» Aktif Üye/Ziyaretçi
Üye: tatli, melihh5, alpay-zmn, (3)
Ziyaretçi:
 
Toplam Üye: 282364
Dün: 3
Bugün: 0

Yiğitler - Kurudere Köyü - İzmir / İzmir

Yiğitler-Kurudere

İzmir çevresindeki gizli cennetler kategorisine girecek güzellikte bir yer.Yiğitler ve Kurudere mevkiini birleştirerek değerlendiriyorum.Çünkü bu alanda nefis bir doğa var.İzmir den çıkıp 40-50 km gidip böyle yeşil ,ıssız,sakin bir yere gelmek bizler için çok güzel bir duygu oluyor.
Sanırım şehrin sıkıcı,soğuk ve hiç doğal kalmayan yapısından dolayı böyle yerlere özlemimiz fazla oluyor.Bizler için abartılı,Karedeniz de yaşayanlar çok normal gelen ortamlardır belki.Özellikle susuzluğun arttığı son yıllarda derelerden su akarken görebilmek ayrı bir güzellik ..
Bornova yönünden çıkıp,Kemalpaşa istikametine giderek başlıyoruz güzergaha,Kemalpaşa içinden geçerek,Armutlu,Ören beldelerinde geçerek Yiğitler köyüne ulaşıyoruz.
Bütün güzergah boyunca bağ-bahçe sizlere eşlik edecek.Kiraz ağaçları yoğunlukta,zeytin ağaçları bütün Ege bölgesinde olduğu gibi hep güzergahta yer alacak.
Yiğitler köyüne yaklaştıkça yeşil miktarı biraz daha artıyor,ağaç türleri daha da zenginleşiyor,sebebi ise malum.Köyün içinden geçen dere..Suyun olduğu her yer kendini belli ediyor,özellikle Çınar ağaçlarının olduğu her yer beni daha farklı çekiyor kendine..
Köyde isterseniz mola verip yemeyeşil bir ortamda çay içip dinlenebilirsiniz.
Yada doğal ortam keşfine hemen devam edebilirsiniz.
Köyü geçtikten sonra sağda mesire yerleri göreceksiniz.Burada dere ile iç içe olabileceğiniz şekilde düzenlenmiş alanlarda mola verebilirsiniz.Taşların,kayaların birikimleri ile oluşmuş küçük,minik şelalecikleri izleyip keyif alabilirsiniz.
Rotamıza devam edecek olursak,rotamızın genel coğrafik yapısı sağ ve solda yüksek tepeleri ortadan yarmış bir dere kanyonu olarak nitelendirebiliriz.siz sol taraftaki tepenin yamacından yola devam edeceksiniz. Sol tarafınız uçurum ve en altta dere olarak nefis manzara eşliğinde yola devam edeceksiniz.
Yeşilin keyfi inanılmaz,şehir ile arasındaki ısı farkı inanılmaz.Bu kadar kısa sürede bambaşka bir iklime gelebilmek şaşırtıcı.Önce sanıyorsunuz ki şehirden çok ama çok uzaklaştım,kilometre sayacına bakınca öyle olmadığını anlıyorsunuz.Issızlık ürpertiyor bazen ama arasıra karşınıza çıkan araçlar-büyük ihtimalle sepetli motorlar- rahatlatıyor.
Yol boyunca çam ağaçları çok yoğun bir şekilde yer alıyor,ve arı kovanları her yerde,seyahatinizde pencereniz açık gidiyor iseniz dikkat 
Köy civarında çok güzel yeme-içme mekanları var.Alabalık yemeniz kesinlikle tavsiye edilir.
Yemek yediğiniz yerlerdeki veya herhangi bir noktadaki dere manzaraları fotograf çekmek için ideal.
Özellikle tripodsuz gitmeyin,dere,su fotografları uzun pozlamasız olmaz..geniş açı ve makro objektif mutlaka olmalı.Binbir çeşit kuş sesleri duyduğunuz için kuşların fotografını çekmek isteyeceksiniz.o zaman tele lensinizi de yanınıza alın..tabii yoğun yeşil dalların arasından görebilirseniz..


Hoşçakalın..

Gezen,gören,anlatan..

Kadir İrkin

Gönderen: Kadir İrkin

Yiğitler-kurude... - Kadir İrkin
Yiğitler-kurudere
Yeşil - Kadir İrkin
Yeşil
İzmir-kemalpaşa... - Onur Demirci
İzmir-kemalpaşa.
Kurudere - Kadir İrkin
Kurudere
Sonbahar Karesi - Kadir İrkin
Sonbahar Karesi
Sonbahar - Kadir İrkin
Sonbahar
İzmi-kemalpaşa-... - Onur Demirci
İzmi-kemalpaşa-yigitler
Sayfalar: 1
 
©Copyright 2002 - 2011