r.gumus
r.gumus (üye)
Bursa / Amatör

Sony Ürünleri Sorunları

Dijital kamera seçerken sony kalitesini bildiğim için seçiyordum. t3, t7, t9 , n1 ürünlerini sorunsuz kullandım. Herhangi bir sorun yaşamadım. Taakii geçen 2 aya kadar. dslr ye sony alpha alarak geçtim. Aynı zamanda t50 alarak herzaman yanımda taşımak istediğim bir kompakt makina da aldım ve de bu ürünler sony euroasia garantili. TAşıma çantası da gayet sağlamdı. Ekranı biranda gitmeye başladı ve hemen aldığım yere gönderdim. O firmada sony yetkili servisine gönderdi ve aradan bir zaman sonra ekranın arıza yapmasının garanti kapsamı dışında olduğunu söylediler. Euroasia firmasını aradığımda müşteri hizmetlerine ulaşmam bir hayli zor oldu. o da başka bir servise yönlendirdi. Bakalım benim sony eurosia garantili almam hiçbirşey ifade etmedi anlaşılan. Ve bu hafta doğa gezisi sırasında dslr makinamdaki bütün veriler sony memory stick pro duonun arıza yapmasıyla bütün fotoğraf çekme iştahım kayboldu. O kartı da Sayın Cüneyt Ocaklılar 'a gönderdim. Anlaşılan bu aralar başım sony ürünleriyle bir hayli dertte. En azından düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Tarih: 8 Haziran 2007, 09:35 - İp: 85.***.**9.134
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma


Istedigin sarap olsun, ben sana cok guzel bir Bordeaux (Bordo) ayirdim.

Buradan son haberi vereyim sana; Fransada ki profesyonel fotografcilar,belki de Nikon'a baski yapmak icin yaptiklari bir aciklamada;Yil sonuna kadar Nikon 24x36 sensorlu makina uretmezse,hepsi Canon'a gecme karari aldilar.

Yani markalarin bu dijital furya icindeki musteriyi keriz yerine koyma,nasil olsa alirlar,servisten daha cok kazanirim taktikleri artik tutmamaya basladi.

 

Tarih: 9 Haziran 2007, 12:40 - İp: 195.***.**2.67
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör


Tamam sen Türkiye ye gelirken haber verirsin sofrayı hazırlarım ben, sofrada neler olduğunu yazmayayım şimdi

Nikon zaten Canon a çok müşteri kaptırdı, kaptırmaya da devam edece gibi....

 

Tarih: 9 Haziran 2007, 12:46 - İp: 85.***.**3.78
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Sony minoltayı inşallah fazla sürüklemez, sony 'nin kalite kontrolü oldu olası zayıftı.

Notebook firmaları ve sensorler yüzünden çok geri çağrılma yapıldı.

Minolta mühendisleri sony'ye çok şey öğretecektirler.Ama derler 6 ayda şu modeli yapın gözden kaçırabilirler bazı şeyleri.Zaten o kapasiteleri olsa minoltaya ihtiyaçları olmazdı.

Sony sadece minoltaki yaratıcı ekibe mali destek ve reklam olarak destek çıkacaktır.(satın alması benim gözümde değiştirmedi) Teşke isim olarak. M100 M10 gibi gitselerdi.

 

Tarih: 9 Haziran 2007, 14:24 - İp: 88.***.**8.57
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

onixon; aplha minolta dynax maxxum 9 un kod ismidir.Sony ''isim alpha olsun'' diye kafalarından uydurmuyorlar zaten.
minolta makineler de genel anlamda bir nikon kadar sağlam ve uzun ömürlü olarak bilinmezler.
Sony ve Minolta zaten uzun süredir işbirliği içinde iki firmaydı, bir günde satın alınmadı yani.
Sony tek başına da DSLR yapabilirdi, bu işi gözünüzde fazla büyütüyorsunuz, uzay çağının teknolojisine sahip değil DSLR kameralar, ayna, aynanın arkasındaki sensör, bir de işlemci...
R1 i üreten firma elbette DSLR yapabilir, ne yani DSLR ler R1 den çok daha yüksek bir teknoloji mi gerektiriyor?

Sony-Minolta evliliği iyidir, asıl sebep minoltanın objektif yelpazesidir, özellikle G serisinin dünyanın en iyi objektiflerinden oldukları biliniyor.

Sony ortaya çıkıp ben bir DSLR yaptım, alın size 5 tane de zeiss objektif deseydi kimse almazdı o dslr yi, ben almazdım en azından.3-5 objektifle olacak iş değil bu.

Minoltayı alarak ilk senelerinde 21 objektife sahip oldular, sene sonunda 30 dan fazla objektif seçeneğine sahip olacak Sony DSLR sistem.İki sene içinde de muhtemelen 50 den fazla objektif göreceğiz. Bu haliyle bile Nikon ve Canon dan sonra en geniş objektif yelpazesini sunan firma olacak ki halen öyle zaten. Çok daha eski firmalar olan Pentax ve Olympustan daha cazip Sony objektif seçeneği açısından şu anda. Tamron da Sony için harika objektifler üretiyor.Onu da çok büyük bir artı olarak belirteyim.

Millet D80 alırken bir bildiği var, DSLR işi objektif işi. Bizim 1000 lira saydığımız objektifle aynı kaliteyi sunan objektifleri ikinci elden yarı fiyatına alıyorlar, üstelik çok daha fazla seçenek sunarak.

Özetle Sony-Minolta evliliği fotoğraf dünyası için çok olumlu bir gelişmedir, iflasın eşiğindeki büyük bir marka dev bir firmayla evlendi. Ayrıca Sony Samsung gibi de değil, 40 senedir kamera üretiyor, dünyanın en büyük sensör üreticisi, dünyanın ikinci büyük kompakt makine devi. Baskı makineleri de cabası. Sektörün tam kalbindeki bir firma.

Minoltnın yaratıcı ekibinden öğrenecekleri çok şey var evet, ama Sony nin yaratıcı ekibini de duymuşsundur.Sony Clinic denen bir şey.

 

Tarih: 9 Haziran 2007, 14:54 - İp: 85.***.**3.78
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

buffalo,

Sony ortaya çıkıp ben bir DSLR yaptım, alın size 5 tane de zeiss objektif deseydi kimse almazdı o dslr yi, ben almazdım en azından

Ben de almazdım, çok haklısın.

 

Tarih: 9 Haziran 2007, 17:22 - İp: 85.***.**4.132
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

güzel şeyler tabi piyasada 3 sene öncesi gibi kimse at koşturamıyor.

Orta formatada seneye hafif hareketlilik gelir oturması daha uzun sürer.
35mm lerde güzel rekabetler var.İşi kızıştırıp malzemeden çalmasında kimse :D,fason markalar filan türermiş :D:D:D

bidebana göre ucuz lens olsa 10mm prime fisheye gibi.GÖrürsen sölersin bana TR'de kelepir.

Börtü,böçek çalı çırpı çekmeten bayabir önce sıkıldm çok daha özgün şeyler çekmek istiyorum.
Bir tüylüyü daha ne net çekecem diye ekipmana o kadar para vermem.
Birç çok kişinin çektiği nesneler,kareler.

 

Tarih: 9 Haziran 2007, 18:02 - İp: 88.***.**1.54