tolgabengi
tolgabengi (üye)
Muğla / Amatör

Erkayalara Ne Oluyor???

Arkadaslar olaya bakın; ben Muğlada oturuyorum,foto muhabirliğini yaptığım yerel gazete Hürriyet gazetesinin Mugla İl temsilciliğini yapıyor. Hep Nikon var buralarda bende Canon meraklısıyım açıkçası Geçtiğimiz pazartesi Mugladaki bir bayiden 400D ve Battery grip sipariş ettik.Bilin bakalım noldu?
Bugün Cuma ve makine hala yok 3 defa Erkayalar toptan satış servisindeki arkadaslarla görüştüm.Yok depomuzu su bastı makineler ıslandı gumrukten bekliyoruz yok sistemimiz çöktü vs.yanıtlarla güzelce oyalandım. Bu kadar olsa iyi ya siparişi verdiğimiz gün Pazartesi günü Battery gripin ellerinde olduğunu söylediler ve haliyle ikisini beraber sipariş ettik. Bugünde makine gelecek ama grip yok elimizde diyorlar. Zaten makinede Pazartesi ye kadar gelse iyi. Bu süre içinde nasıl heyecanla beklediğimi anlatmama gerek yok herhalde ve Canon hevesiminde azaldığını söylemeliyim.Pazartesiye gelmezse iptal ettireceğim kesin.Sizce bu nedir nasıl bir olay bu tahminleri olan varsa bekliyorum.Aklıma gelmeyen kalmadı gerçi ama...

Tarih: 12 Ocak 2007, 17:57 - İp: 85.***.**9.217
gk7100
gk7100 (üye)
İstanbul / Amatör

bende ixus850 sipariş etmiştim.aynı bahane ile, su basma bahanesi ile iki üç gün gecikme yaşadım. ama sonunda getirdiler.belliki bir durum var ama nedir?

 

Tarih: 2 Şubat 2007, 17:07 - İp: 212.***.**0.186
tay_1453
tay_1453 (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Merhaba tolgabengi,
Aynı ürünü bende almak istiyorum GRİP dahil alırsan FİKİRLERİNİNİ MAİL OLARAK ATARMISIN ???
[email protected]

 

Tarih: 26 Şubat 2007, 00:48 - İp: 88.***.**4.151
berat27
berat27 (üye)
Gaziantep / Stüdyo Fotoğrafçısı

erkayalarmı tövbeeeeeeeee kardeş ben fotografçılık yapıyorum elimde birtanedea540 canaon var yedek olarak çekim yaparken objektif takılı kaldı yapamdım erkayalara yolladım ana kart nemlenmiş yanmış dedi garanti kapsamı dışında dediler ve 195 ytl istediler garanti ne işe yarıyor ve nemlenme olayı yok ama tövbeeeee olsun yaklaşam artık erkayalara

 

Tarih: 2 Mart 2007, 13:16 - İp: 88.***.**7.118
hisli
hisli (üye)
Yurtdışı / Amatör


Sayin e0s, ben bu katma deger vergisini belirleyici bir maliyet unsuru gibi gostermeyi anlamiyorum. Yurtdisindan aldiginiz toptanci veya uretici bunu size KDV eklemeden satar, cunku yurtdisina satislarda, ihracatta KDV olmaz. yani Almayada consumer fiyati 118 euro ise size 100 euro`dan cok daha asagiya satar. Siz gumrukten cekerken KDV odersiniz ancak bunu indirilecek KDV olarak kayit edersiniz, mali satarken odeyeceginiz KDV`den dusersiniz. Sonucta adi ustunde KATMA deger vergisi, uzerine eklediginiz degerin %18`i kadar vergilendirilmis olursunuz, bu pazardaki butun rakiplerinizi icin boyledir. Dunyanin butun ulkeleri icin mevzuat farkliliklari olsada genel olarak boyledir (ABD kokenli sitelerde gordugumuz fiyatlar genelde KDV icermez cunku onlarda eyalet eyalet degisiyor, mevzuatlari baya karisik).

Gumruk vergisi, bildigim kadariyla AB, EFTA ve diger bir suru ulkeden getirdiginiz fotograf makinalarindan ve objektiflerden gumruk vergisi alinmiyor. Zaten Turkiye`de hicbir sekilde rakip ureticisi olmayan bir maldan vergi almanin da cok buyuk bir manasi yok ve serbest ticaret anlasmalari ile de giderek imkansiz hale geliyor. Bir tek eger pesin odeme yapmiyor iseniz %3 KKDF vardi. Bilgilerim cok taze degil, mevzuat degismis olabilir veya kosullariniz farkli olabilir.

Garanti anlasmanizi bilemem tabi ama evrensel olarak bellidir. Yedekparca ve iscilik anlasmalari vardir. Nasil tuketicinin garanti sozlesmesi varsa ithalatci ile, ithalatcinin da uretici ile vardir. Bozuk parcalari gonderirsiniz fabrikadan bunlar icin credit note gelir. Iscilik maliyetleri ya full olarak karsilanir (bazen fixlenmis bir tarife ile) veya belli yuzdelerle. Ha erkeyalar ben garantisiz sizden mali alicagim diye bir anlasma yaptiysa Canon ile Canon`u kutlamak lazim.

Sonucta Turkiye pazarini bilmiyorum ama eger diger rakip markalarin ithalatcilari ile aranizda belirli bir fiyat farki varsa verdiginiz aciklamalar bu fiyat farkini tam olarak anlatamiyor ne yazikki. Bir tek canon`dan pahaliya aldiginiz aciklamasi onemli, Canon`un Turkiye`ye bakisini anlatir bana.

 

Tarih: 2 Mart 2007, 14:32 - İp: 195.***.**8.198
gurcan35
gurcan35 (üye)
İzmir / Özel Gün Fotoğrafçısı

erkayalar herşekilde tek tabanca gibi duruyor ama sattığı ürünlerin arkasında titizlikle durmasını bilmeli izmirde mdv canon camera aldım alsancakta bölge müdürlüğüne gittim bazı kasetlerde sorunlar yaşadığımı anlattım .bir dayak yemediğim kaldı o bizim sorunumuz değil gibisözler sarfettiler makinanın kontrol edilmesini istedim kargoyla istanbula göndermemi istediler .servis ağı denilen bir sistem var her bölgede servis açarsın eğer büyük arızalar olur ise merkezde toplar yaparsın ben arızalı olup olmadığına nasıl karar vereyim birde garantili mal aldık diye seviniyoruz erkayaların öyle bir derdi yok yolla bakayım diyor sonuç ne olacak hiçkimse bilemiyor bu tip şirketler sıkı sıkı kontrol altına alınmalı bence selamlar

 

Tarih: 4 Mart 2007, 22:02 - İp: 85.***.**1.88
serdarca
serdarca (üye)
Artvin / Stüdyo Fotoğrafçısı

erkayalar böyledir kardeş.onlardan herşey bekleniir.kendilerini bu alemde tek sanıyorlar.Allah sorsun

 

Tarih: 28 Nisan 2007, 22:25 - İp: 88.***.**2.101
allegro
allegro (üye)
İzmir / Amatör

yaptıkları işin ciddiyetine varıp birebir çevirdikleri eos 30D türkçe kullanma kılavuzunu bir incelesinler önce.sallapati bir çeviri,sadece 1 sayfada 3 hata bulduğumu yazdım,sonr abaşka sayfalardada.kalitesini geçtim kullanıcıyı direkt yanlışa götürecek hatalar.burada da mesaj başlığı açıp bundan sözettim,nerede bu hatalar diye bakmamışlardır umarım,sormadılar bile.ciddiyet diye buna derim,helal olsun.bu başa,bu tarak.hele ben bulayım şikayet mercissinide o zaman bakalım tepkileri ne olacak.tabii bu yurtdışı olacak,eminim dikkate alacaklardır.

 

Tarih: 29 Nisan 2007, 00:13 - İp: 81.***.**3.123