tugrax
tugrax (üye)
Kütahya / Doğa Fotoğrafçısı

Erkayalar'dan Alırken İki Kere...

"erkayalarmı tövbeeeeeeeee kardeş ben fotografçılık yapıyorum elimde birtanedea540 canaon var yedek olarak çekim yaparken objektif takılı kaldı yapamdım erkayalara yolladım ana kart nemlenmiş yanmış dedi garanti kapsamı dışında dediler ve 195 ytl istediler garanti ne işe yarıyor ve nemlenme olayı yok ama tövbeeeee olsun yaklaşam artık erkayalara"

Bu iletiyi sitede erkayalar başlıklı bir topicten aldım.

Benim sorunum ise şu:
Erkayalardan almış olduğum Canon S1 makinasının garanti süresi doldu. Akabinde yani 1 hafta önce makinamın objektifi çıktı ve bir daha geri itilmedi. Makinayı açtığımda boşa dönen bir çark sesi geliyordu. Bende aldım buradaki Canon yetkili satıcısına götürdüm. Onun bana söylediği objektif çarkının çıkmış olması sebebiyle geri gelmiyor oluşuydu. Yapamazmısınız dedim. Uğraşılsa belki yapılır ama sen yinede işi garantiye al teknik servise gönder dedi. Bende söylenileni yaptım (yapmaz olaydım). Bana söyledikleri tamir bedeli 199 YTL... Şaka ve promosyon gibi bir rakam. Makinayı satsam bu para etmez bir üstünü almak içinse Amazon.com a 199 dolar vermek yeterli. Ya da gittigidiyorda temiz ikinci elin geldiği fiyatta buralarda...
İşin komik tarafı bana flash ünitesininde arızalı olduğunu söylediler bende biliyorum dedim. Onun tamirini fiyata dahil etemyince ne olur fiyat dedim. Bana verilen cevap: O zaman makina çalışmazki dediler. bende netforograf.com a eklediğim bütün fotoğraflar flash ünitesi bozukken çekildi dediğimde sustu ve kapattım. Tabi makinayı geri istedim en azından içini açar eğlenirim dedim.

İşbu noktada garantili ve garantisiz aynı dertten muzdarip teknik servise gönderilen iki makinAnın tamirine verilen cevaptaki absürd durum bu....
VARIN GAYRI HÜKMÜ SİZ VERİN....

Aslın konuyu teknik sorunlar bölümünde açtım fakat hem oranın müşterisi az hemde genel bir sorun olması sebebiyle burayada taşıdım.

Tarih: 9 Mayıs 2008, 02:27 - İp: 88.***.**6.87
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

erkayalar

#remi5861' tarafından 05.08.2008 07:30:19 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Ağustos 2008, 07:28 - İp: 88.***.**3.206
evren-
evren- (üye)
İstanbul / Amatör

Unutmayalım! Unutturmayalım!

 

Tarih: 31 Mayıs 2009, 02:04 - İp: 94.***.**1.21
evren-
evren- (üye)
İstanbul / Amatör

 

Tarih: 17 Temmuz 2010, 22:44 - İp: 94.***.**1.24