anl25
anl25 (üye)
Ankara / Amatör

Canon Sahipleri Dikkat!

Selamlar,

Canon'u olanları tek servis Erkayalar konusunda uyarmak istedim.

26 temmuz'da aldığım Canon IXUS 60 fotoğraf makinesini 24 eylül tarihinde ölü piksel oluşması nedeniyle Erkayalar Ankara'ya yolladım.

Sadece yazılımla çözülebilecek bir problem yüzünden gönderdiğim makinem, 11.10 tarihinde kasası açılmış, LED'leri ve A/V girişleri yerine oturtulamamış bir şekilde geri döndü. Bunun nedenini sordum, "makineyi düşürmüşsünüz" dediler. İstanbul'la yaptığım Tüketici mahkemeleri içerikli görüşme sonrası, makinemi yenisiyle değiştireceklerini söylediler.

Değişim için göndediğim makinem, değişik bir seri no ile aynen geri döndü. Bunun eski makinem olduğunu söyledim, kullanılmış tripod izlerini ve eski makinemde olan hataları gösterdim, ellerinde yeni cihaz olmadığından teşhirdeki cihazı yollamış olabileceklerini söylediler. Kabul etmedim teslim almadım.

02.11 tarihinde bu kez "hiç açılmamış yeni bir kutu" geldiğini söyleyerek aradılar. Teslim almaya gittiğimde aynı makineyi tekrar vermeye çalıştıklarını farkettim. Teslim almak istemedim, fakat İstanbul'dan gelen yetkili "bunlar testler sonucu oluşabilecek izler" falan dedi, ben de ispat edemeyeceğim için makineyi teslim aldım.

Bu olaydan bir saat sonra yepyeni! makinemle çektiğim fotoğrafın EXIF bilgisinde kendi adımı görmem üzerine beni gereksiz yere aylarca beklettikleri ve aynı makineyi dalga geçercesine ayrı seri numaralarıyla defalarca teslim ettikleri konusunda kesin kanıta ulaştım.

Hemen telefon açtım, hemen yeni bir makine göndermeyi teklif ettiler. Aynı kazığı bir kez daha yemek istemediğimden para iadesi istedim.

2. aydan itibaren Erkayalar'da kalan makinem, satın alma tarihinden itibaren 3 ay geçtiği için para iadesi yapılamaz dediler.

Şu anda beni defalarca aynı şekilde kandırmaya çalışan Erkayalar'ın çalışma ahlağını Canon Japonya ve Canon Avrupa'yla paylaşmak için fax hazırlıyorum.

Canon'u olanlarla ve almayı düşünenlerle de paylaşmak istedim. Aklına başka çözüm gelen varsa lütfen söylesin..

Ürün orijinal seri no: 3033300507
Sonradan üzerine yapıştırılmış seri no: 3033300940

Yeni diye gelen makinemin detay fotoları ekte... (Teslim aldıktan bir saat sonra çektim)

Bkz. kutudan sökülen etiket (o etiketin üzerinde normalde seri no olur), makineye yapıştırılmış köşesi zedeli seri no, kalite kontrolde kirlenmiş olabileceği söylenen tripod girişi..



Anıl

#anl25' tarafından 19.11.2007 02:30:32 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Kasım 2007, 23:15 - İp: 85.***.**0.207
slm
slm (üye)
Elazığ / Amatör

Öncelikle ERKAYALAR dan maddi hakkınızı söke, söke geri aldğınız tebrikler.Fakat manevi hakkınız henüz duruyor.Çünkü müşteri bu gibi durumlarda aylarca cahil,aptal,yalancı... yerine konup göz göre maddi-manevi hakları gaspediliyor.Aslında manevi tazminat davası açıp gereğini yapmak lazım.Bir özür dileme nezaketini gösteremeyen bu gibi "satış merkezlerine" "adam gibi" satış yapmayı ögreninceye kadar alış-veriş yapmamak gerekir.Lütfen girişimlerinize devam ediniz Canon yetkililerine yazılı olarak şikayetinizi yapınız.ERKAYALAR'ada söz hakkı doğuyor, eğer haklı oldukları bir durum varsa acıklama yapsınlar, yargısız infaz yapmıyalım....Saygılar..

 

Tarih: 21 Kasım 2007, 15:13 - İp: 85.***.**8.242
hellboy666
hellboy666 (üye)
Adana / Amatör

başından geçen bu kadar olaya çok üzüldüm.

bende garantili canon almak isityordum ama fikrim değişti ya başka bir marka alacağım ya da spot. Benim gibi birçok kişinin bu yazıyı okuduktan sonra fikrinin değiştiğini sanıyorum .erkayalar ise neler kaçırdığının farkında bile olmayacak

 

Tarih: 2 Şubat 2010, 23:23 - İp: 188.***.**0.90