royf1
royf1 (üye)
İstanbul / Meraklı

Canon Alacaklara

geçenlerde canon a80'imin kapağı pil takarken yanlış kapatma yüzünden kırıldı. pek üzülmedim belki garanti kapsamındadır dedim. Erkayalara gittim. garanti kapsamında değilmiş ve o küçük plasatik kapağı değiştirmek için benden 40 milyon istedilier. kimileri şimdi " adamın 40 milyon için yaptığına bak. ben vereyim sana 40 milyon" diyebilirler, ama uzun incelemeler araştırmalar sonucunda fiyat performans bakımından karar kıldığım bir makine olduğu için bu kadar parayı vermek saçma geliyor. Buyrun bakalım Türkiye'den alınmış bir makine.

Tarih: 19 Nisan 2005, 12:37 - İp: yok
adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

daha ucuza da yaptırabşilşirsin konu o değil önemli olan slr dij. mak. aldığınızda böyle sorunlarla karşılaşıp karşılaşmayacağınız tabiilki bunu bilemessiniz ama yinede bu sorunlara konuşmalısınız aldığınız yerle

 

Tarih: 19 Mayıs 2005, 14:24 - İp: yok
alba
alba (üye)
İstanbul / Firma

herkes kendine göre yorum yapıyor.
bakkaldan yumurta alırken bile ayrı poşete koyarız ve itina ile eve taşırız ama aynı özeni bu teknolojik makinelere göstermeyiz sonrada servis servis diye yakınırız.
yumurtanın garantisi yok beyler

 

Tarih: 27 Ağustos 2005, 21:32 - İp: yok
analog
analog (üye)
İstanbul / Amatör

Erkayaların servisi konusunda oldukça fazla şikayet var.Ancak bazen öyle şeyler söyleniyorki akıl alır gibi değil.Erkayalara cevap yurt dışından almak olacakmış.Makina arızalanırsa türkiyede arızlanacak ve pratikte makina garantisiz kalacak.Enteresan bi düşünce.Pil kapağının kırılmasında dünyanın neresine giderseniz gidin garanti kapsamına girmez.Ancak bundan 40ytl talep edilmesi baya bi fazla olmuş.Ancak 5-10 milyonluk bişey de değildir.Ben hayyamda canon objektif arka kapağı sordum 5milyondan aşağıya bulamadım.Ucuz düşündüğünüz parçalar çok pahalı çıkabiliyor.
Erkayalar servise götürdüğünüz şeyin piyasa değerine göre fiyat çıkartıyor işte protesto edilecek şey budur.Yani mesela 1000$lık bi objektif götürdünüz masraf olarak zınk 250$ diyebiliyor.Oysaki hangi objektifi götürseniz aynı işlem yapılacak.(yaşanmış bir hikaye...)
Canon servisi konusunda hayyamda babataş fotoyu tavsiye ederim.Ustaları erkayalardan ayrılma.

 

Tarih: 29 Ağustos 2005, 18:47 - İp: yok
alba
alba (üye)
İstanbul / Firma

Ben aynı kanıda değilim.
Arkadaşımın Canon makinesi vardı.Erkayalar bana yakın diye
yaptırmam için verdi.Rica ettim ve hemen servise aldılar.Bu arada bekledim orada.Gördüklerim karşısında düşüncelerimi anlatma gereği duydum şimdi.
Epey yoğun olan serviste biri makinesini suya düşürmüş ,servis yetkilisi ile konuşuyordu.
Makinesini garantili yaptırmaya çalışıyor ve 'garantinin ne işe yaradığını' tartışıyordu.
Beş dakika sonra yine hararetli bir tartışma çıktı.
Vatandaş makinesinin LCD sini kırmış ve itiraz ediyordu.'Bu makineyi aldıktan 5 gün sonra ekranı çalışmaz oldu.Yenisi ile değiştirin!' diye bağırıyordu.
Bu arada makinem tamir edilmişti.Ücretini ödedim ve çıktım.
Bence 'meyva veren ağaç taşlanır' misali bir mesele bu.
Kimse mükemmel değil ama başka bir dalda servis olduğum için onları
anlıyor ve

#alba' tarafyndan 29.08.2005 22:58:40 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Ağustos 2005, 22:40 - İp: yok
analog
analog (üye)
İstanbul / Amatör

Yok zaten pil kapağı kırılıyorsa kullanıcı hatasıdır.Yani garanti kapsamına girmez.Benim söylediğim garantisi bitmiş ürünlerde yaptıklarını söylüyorum.Fotoğraf makineleri konusunda,istanbul hakkında,erkeyalar hakkında biraz bilgisi olan insanlara bakın hiçbirisi makinesini servis için erkayalara götürmüyor.Ve götürmeye teşebbüs eden insanların söylediği hep aynı şey(yukarıda yazdığım konu).

 

Tarih: 30 Ağustos 2005, 13:19 - İp: yok