sema87
sema87 (üye)
Kocaeli / Amatör

Zenıt

benim eski bir zenit makinam var.pozometresi yok.zorlanıyorum ama onunla fotoğraf çekmek çok zevkli..Değerleri tutturmak biraz güç.Mesela evin içindeki fotoğraflar çıkmıyor.flash almam şart mııı???

Tarih: 7 Nisan 2005, 16:26 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Ev ortamında çekeceksen evet ihtiyacın var .Makinenin obturatörünü (perde hızını ayarladığın ve üzerinde b ,30x ,60.125.250.500 yazan düğme) 30x 'e alman gerekir.

 

Tarih: 7 Nisan 2005, 23:16 - İp: yok
karbey
karbey (üye)
Ankara / Amatör


Merhaba
Bende uzunca bir süre zenith kullanan biri olarak karşılaştığın sıkıntıları az çok tahmin ediyorum, Ancak söyledeiğin gibi bir o kadarda muazzam bişey o makine ile çalışmak. Benim makinem suya düşmüştü ve işi bitti Öncelikle zenith de ev içi çekmimler üstadında dediği gibi oldukça zor tamamen manuel ölçerin yok ve filmli tekrarıda yok. Arkadaş anlatmış zaten ekleyebileceğim belki belki bir tripod kullanman ve gece çekimi düşünüyorsan yüksek asa lı filmleri bir denemendir.
Ama bir başka bakış açısı ölçeri olan bir zenith alıp ki fiyatları çok fazla değil diye biliyorum birine yüksek asa birinede düşük asa film takabilirsin. Belki biraz uçuk birşey oldu ama en azından çok çok zorlandığında ölçeri olan bir makinan olmuş olur elinde.

Kolay gelsin...

 

Tarih: 26 Nisan 2005, 22:23 - İp: yok
laz-er
laz-er (üye)
Rize / Doğa Fotoğrafçısı

bağışla vaktim dar kısa keseceğim ama. bence makinayı değiştirmen şart.

 

Tarih: 9 Mayıs 2005, 17:48 - İp: yok
ozdemirres
ozdemirres (üye)
Bursa / Meraklı

Benimde babamdan kalma (eskiden fotoğrafçıydı) bir zenitim vardı aynı sorunu bende yaşıyordum. Çünkü floresan lambanın ışığı, poz süresini ne kadar arttırsanda yetmiyordu. Bunu ancak flaşla çözersin.(flaşın makineye uymasına dikkat et. Sen deklanşöre bastığın anda devreye girmesi gerekir.)

 

Tarih: 11 Mayıs 2005, 22:20 - İp: yok
temas
temas (üye)
İstanbul / Amatör

yav ben bu zenitleri bir türlü sevemedim,fikrimi sorarsan kendine başka bir makine al.bu zenitlerin çoğunun ayarları birbirine uymuyo zaten.kendi zenitini tanıyıp ona göre kullanman gerekiyo.ama yinede ben zenitimden vazgeçmem dersen kendine bir flaş edin.enstantene 30x iyi ama 60-f/8 daha iyi .çekim yaparken makineyi titretsen dahi sorun yaşamazsın..

 

Tarih: 19 Mayıs 2005, 21:05 - İp: yok
  • 1