tornadoo
tornadoo (üye)
İzmir / Amatör

Profesyonel Fotoğrafçılık Ve Kalite

ÖNCELİKLE BÜTÜN NET FOTOĞRAF ÜYELERİNE MERHABA.UZUN ZAMANDIR FOTOĞRAFÇILARI GÖZLEMLİYORUM VE SONUNDA ŞÖYLE BİR KANIYA VARDIM .O KADAR KALİTESİZ İŞ YAPAN FOTO İŞ YERLERİ VAR Kİ HEMDE ÇOK GÜZEL DONANIMLARI OLDUĞU HALDE BEN BUNU İŞE GÖNÜL VERMEME DİYE DEĞERLENDİRİYORUM.TABİKİ BUNUN AKSİNE İŞLERİNİ SANAT İCRA EDERCESİNE YAPAN KALİTELİ YERLER MEVCUT.BENİM ASIL SORUM ŞU BENDE BİR GÜN KALİTELİ BİR İŞ YERİ AÇARAK İYİ BİR FOTOĞRAFÇI OLMAK İSTİYORUM.BUNUN İÇİN NEREDEN BAŞLAMALIYIM NEREDE PİŞMELİYİM.VE NE TÜR MAKİNELERLE AMATÖRLÜĞÜMÜ ÜZERİMDEN ATMALIYIM.BANA YARDIMCI OLACAK HERKESE TEŞEKKÜRLER.

#TORNADOO' tarafından 14.10.2012 20:38:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Ekim 2012, 20:36 - İp: 88.***.**9.156
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

BENDE BİR GÜN KALİTELİ BİR İŞ YERİ AÇARAK İYİ BİR FOTOĞRAFÇI OLMAK İSTİYORUM.BUNUN İÇİN NEREDEN BAŞLAMALIYIM
forumlarda dolaşarak zaten başlamışsınız.

NEREDE PİŞMELİYİM
pişme işi zamanla olur. neresi olduğu hem önemli, hem değildir.

NE TÜR MAKİNELERLE AMATÖRLÜĞÜMÜ ÜZERİMDEN ATMALIYIM
yapılan işin gerektirdiği alet edevat ve makinelerin pro sürümleriyle çalışmalısınız.

* genelde fotoğrafta profesyonellik bir işten para kazanan anlamına gelir.amatörlük ise hem amatörcedir hemde diğer manasıyla kafası rahat insanların özenerek ortaya çok güzel işler çıkardığı insanlara denir. yani prolardan iyi işler çıkar evet ve bu beklenirde. ama amatör kötü diye bişey yok. bazen gelir amatör prolardan iyi fotoğraf çekebilir.

* iş olarak fotoğraf yapmak bence 2 türlü olur.; 1- işyerini açarsın. aynı anda fotoğraf ve işletme ile uğraşırsın. 2- sadece fotoğraf çekersin ajaslarla veya işletmelerle çalışırsın. her ikisininde kendi içinde belli kuralları ve artı eksileri vardır.

 

Tarih: 15 Ekim 2012, 01:18 - İp: 88.***.**0.25
tornadoo
tornadoo (üye)
İzmir / Amatör

çok teşekkür ederim remi5861 verdiğiniz bilgiler için çok güzel ifade etmişsiniz.bu işin öyle kolay olmadığının farkındayım.her işte olduğu gibi araştırma ve kararlılık gerektiriyor.başlangıç olarak makineme nikon d7000 olarak karar verdim.(gerçi forumlar d7000 problemleriyle dolu ama)en çok d7000 beni cezbetti.tabiki üst düzey makineleri saymıyorum.inşallah iyi bir seçim yapmışımdır.ne dersiniz?

 

Tarih: 15 Ekim 2012, 02:11 - İp: 88.***.**9.156
  • 1