gidacibey
gidacibey (üye)
Manisa / Meraklı

Guzel Sanatlar Fak. Fotograf Bolumu

guzel sanatlar fak. fotograf bolumune girmek icin yapamam gerekenler neler? bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi? hic bi bilgiye sahip değilim. sadece oss den bi taban puanı olduğunu biliyorum. uni.lerin web sayfalarında da yeterli bi bilgi bulamadım. ne tur bi yeternek sınavı yapılıyo. beni biraz bilgilendirebilir misiniz veya kaynak olarak onerebileceğiniz bi web sitesi falan var mı?

Tarih: 18 Mart 2006, 11:30 - İp: yok
SWING
SWING (üye)
İstanbul / Amatör

Benim bir çok arkadaşım girmeyi denedi.Bildiğim tek şey "torpil" in varsa bu giriş oluyor....Son bir kaç senedir bu işler böyle yürüyor...

Saygılar...

 

Tarih: 18 Mart 2006, 11:44 - İp: 81.***.**1.114
arda.ates
arda.ates (üye)
İstanbul / Amatör

özel üniversiteler dışında torpil yok gerçekten, belki mülakatta tanıdığınız hoca varsa bi nebze yardımı olabilir ama onun dışında torpil yok , resimler isimleri kapalı halde seçiliyo fln , simdi fotoğraf bölümüne nasıl gireceğiniz hakkında biraz bilgi verim

Marmara Üniversitesi'nde fotoğraf bölümüne girmek için diğer tüm güzel sanatlar bölümlerinin(içmimarlık, endüstri ürünleri tasarımı,tekstil,heykel,resim vb) girdiği yetenek sınavının aynısına giriyosunuz, sınavda büyük ihtimal bi natürmort sonrasında ise hayalden bişey çizdiriyolar ,heryıl farklı soru çıkıyo tabiki.. OSS den 160 yada 165 di tam hatırlayamıyorum Marmara'nın yetenek sınavlarına girebilmeniz için yeterli taban puanı geçen yıl..

Yıldız Teknik üniversitesinde ise, yetenek sınavıyla alınan bölümlerin sınavları farklı, geçen yıl fotoğraf bölümü sınavında fotoğraf makinesi sormuşlar.. YTÜ için her bölüm için OSS den alınıcak taban puanları farklıydı onun hakkında ayrıntılı bilgiyi okulun websitesinden yada okuldan alabilirsiniz ve YTÜ'de öss den aldığınız puanın baya bi etkisi olduunu hatırlıyorum bunlarda bölümlere göre deişiyodu onun hakkında ayrıntılı bilgiyide websitesinden yada okuldan alınız.

Mimar Sinan'ın fotoğraf bölümüne giriş sınavıyla ilgili pek bi bilgim olmasada hatırladığım kadarını yazım, diğer güzel sanatlar bölümlerinin girdiği baraj sınavı aynı oluyor sanırım fotoğraf için de, daha sonra bölüm sınavları farklı oluyo, bi arkadaşım kırmızı ve mavi kalem istediklerini sölemişti fotoğraf bölüm sınavı için, kadraj fln alınıyomuş sanırım , daha sonra bide test gibi bi sınav vardı sanırım genel kültür sınavıydı yanlış hatırlamıyosam sadece fotoğraf için yaptıkları.. MSÜ yetenek sınavlarına girebilmen içinde geçen yıl OSSden min 185 taban puanı alman gerekiyodu..

Umarım bi nebze yardımı olmuştur, MSÜ fotoğraf sınavına giren arkadaşıma sorup yarın daha detaylı bilgi vericem,
ama sana tavsiyem bi atölyeye gidip çizim yapmaya başlaman olucaktır çünkü çizmeden güzel sanatlara almıyolar malesef fotoğraf dahi olsa.. Kolay gelsin

buarada şunu da ekliyim; şuanda websitelerinde ayrıntılı bilgi bulamayabilirsin, sınavlara yaklaşırken bunlar yayınlanıyo olabilir, ve sınav kayıtlarında verilen kitapçıklarda en doğru bilgiyi alabilirsin, buarada yetenek sınavları yaz sonuna doğru yapılıyo(ağustos eylül gibi)

#arda.ates' tarafyndan 20.03.2006 16:31:26 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 20 Mart 2006, 16:27 - İp: 81.***.**9.80
gidacibey
gidacibey (üye)
Manisa / Meraklı

cok tesekkur ederim. gayet aciklayici olmus. bukadar ayrintili bi cevap beklemiyodum acikcasi saol.

 

Tarih: 23 Mart 2006, 23:07 - İp: 85.***.**2.121
kızfoto
kızfoto (üye)
Afyonkarahisar / Stüdyo Fotoğrafçısı

bende bildiğim kadar ve üniversitelerin verdiği cevaplara göre özel yetenek sınavı yokmuş bunalrın ve bu bölüme sözel olman gerekli (((ben sayısalcıyım yazık bana

 

Tarih: 13 Ocak 2007, 12:51 - İp: 85.***.**2.108
iizzeett_t
iizzeett_t (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Bu konuyu biraz daha açsak mesela 2006 sınavlarına girenler deneyimlerini anlatbilir mi?

 

Tarih: 17 Ocak 2007, 17:06 - İp: 85.***.**8.7
_unknown_
_unknown_ (üye)
Kayseri / Stüdyo Fotoğrafçısı

Birde benim sorum var;Acaba açıköğretimi var mı bu bölümün eğer varsa bildiğim kadarıyla açıköğretim için alan fark etmiyor yani sayısalcılar da girebiliyor.Bilgisi olan arkadaşlar var mı?

 

Tarih: 17 Ocak 2007, 18:43 - İp: 88.***.**9.225
iizzeett_t
iizzeett_t (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Dostum zaten bu fakülteler herhangi bir bölüm için değil yeteneği olan herkeze açık. Kesinlikle sayısalcılar da girebiliyor. Ben daha detaylı bilgi istiyorum. Örneğin giripte kazanamıyan biri yaşadıklarını anlatsa.

 

Tarih: 18 Ocak 2007, 14:04 - İp: 85.***.**7.200
_unknown_
_unknown_ (üye)
Kayseri / Stüdyo Fotoğrafçısı

Sevgili izzet peki yetenek derken ne gibi bir sınava tabii tutuluyor yeteneği anlamak açısından.Öss'den kaç puan almak gerekiyor

 

Tarih: 18 Ocak 2007, 15:11 - İp: 88.***.**7.61
kızfoto
kızfoto (üye)
Afyonkarahisar / Stüdyo Fotoğrafçısı

ben çanakkadeki üniye msn ile sordum ve bana verdiği cvplar umarım yardımcı olur



Kimden:
Gönderilme Tarihi: 26 Aralık 2006 Salı 11:04:02
Kime: serap *********@hotmail.com>
Konu: Re: mrb

| | | Gelen Kutusu

benim yazdığım
Meraba ben üniversitesnizin fotoğrafçılık bölümü hakkında bir kaç soru
> sormak istiyorum.Bölümü sözel mi?sayısal mı?Öğrenci alınımı özel yetenek
> sınavalrı ile mi yapılıyo?Beni aydınaltırsanız çok memnun
> olcağım.Saygılarımla

onalrın aban verdiği cevap

>SN
FOTOĞRAFÇILIK PROGRAMI SÖZEL DİR. AYRICA YETENEK SINAVI YAPILMAMAKTADIR.
SAYGILARIMIZLA



 

Tarih: 18 Ocak 2007, 15:44 - İp: 88.***.**9.109
iizzeett_t
iizzeett_t (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Ya fu Kızfoto kardeşim senin dediğin bölüm ne bilmiyorum.
Fakat ben güzel sanatlar fakültesinden bahsediyorum GSF lere girmek için öss den temel bi puan alırsın sonra üniversite kendisi ayrıca bi sınav yapar. Spor akademileri benzeri. Yani şuan Gsf olarak Marmara, Mimarsinan, Kocaeli, Antalya, 9 Eylül, Birde Yıldız teknik var.

 

Tarih: 19 Ocak 2007, 13:49 - İp: 81.***.**7.61