nillale
nillale (üye)
İstanbul / Amatör

Fotograf Makinesi

Ben Marmara Üniversitesi GSF (Tatbiki Güzel Sanatlar) grafik mezunuyum. Bu okulda ve grafikte okuyan ögrenciler fotograf çekmeyi ve baskıyı da bilirler.Hatta bazı arkadaşlarımız su anda fotograf bölümünde hoca hatta bölüm başkanı. Bende yıllarca fotograf çektim ve bastım. Bir kızımda benim gibi grafik mezunu. Su an elimizde nikon fm 2 makinemiz var. Ama artık bununla fotograf çekmek zor geliyor ve çagın geregi bir dijital makine istiyorum. yasımın geregi ve meslekte gözümü çok zorladıgım için netlik yapmakta zorlanıyorum. Öyle muhtesem fotograflar çekmiyorum ama benim diger kğzğmğnda güzel sanatlarda oldugunu düsünürsek bize söyle orta karar bir makine lazım. Ben resim yapıyorum ve bunları bilgisayara aktarıyorum. Ama bu reklam için veya brosür için fotograf çekmiyecegiz demek degil. gerekirse ufak tefek bir seyler çekebiliriz. Simdi ben bana uyabilecek çok da pahalı olmayacak bir makine önerebilirmisiniz diye sormak istiyorum. Ve bunu en uygun nerden edinebilirim? Şimdiden tesekkürler....

Tarih: 16 Aralık 2007, 20:02 - İp: 85.***.**4.216
osmanc
osmanc (üye)
İstanbul / Meraklı

En uygun İstanbul Hayyam pasajından edinebilirsinz. Ayrıca bu iş için nekdar bütce ayırdınız acaba? O zaman daha rahat yardımcı olabiliriz size.

 

Tarih: 17 Aralık 2007, 01:36 - İp: 85.***.**6.76
nillale
nillale (üye)
İstanbul / Amatör

bu pasajı biraz biliyorum. hakkında duydugum çok hos seyler degil.Foto muhabiri yakinimin söyledigine göre aldatılabilirmisiz. Ben 1000 veya en fazla 1500 verebilirim oda taksitle tabii.Benim istedigim niko, panasonic,olimpus, pentax makinelerden hangisini secmem. Uzun zamandir bakiyorum pek kerer veremedim. Bir de acaba lcd makineler benim isimi görürmü?Compact makineler isimi görürmü?
Birde internetten almak sizce uygunmu?

 

Tarih: 17 Aralık 2007, 09:28 - İp: 85.***.**4.216
osmanc
osmanc (üye)
İstanbul / Meraklı

Birkere kompakt ile baskı alırsanız hele ki büyük boy ise rezalet olur. Size o fiyata Canon 400d öneririm. Bence memnun kalırsınız. Tabii DSLR ise istediğiniz.

 

Tarih: 17 Aralık 2007, 15:09 - İp: 85.***.**7.194
  • 1