riode
riode (üye)
Antalya / Amatör

Antalya Fotoğraf Kulübü - Anfok...

ANFOK 22 NİSAN PERŞEMBE KULÜP TOPLANTISI
ANTALYA FOTOĞRAF KULÜBÜ - ANFOK 22 NİSAN PERŞEMBE KULÜP TOPLANTISI

Tarih:

22 Nisan 2010 Perşembe

Zaman:

19:30 - 22:30

Yer:

ANFOK/ İ PLAY KAFE -BAHÇELİEVLER POLİS EVİ BİTİŞİĞİ-ANTALYA


İLETİŞİM TEL :0 505 807 24 71


Merhaba arkadaşlar,


Bu haftaki toplantımızda ANFOK Başkan Yardımcımız, sevgili M.Uğur Umay’ın (Dijital Kurnaz) geçtiğimiz hafta çekimlerini tamamladığı “Kapadokya Fotoğrafyası” isimli projesinin sunumunu izleyeceğiz. Geçtiğimiz yıllarda “Not Constantinople!” isimli projesi ile bizleri İstanbul’un güzel kareleri ile buluşturan Umay, bu sefer kadrajını Kapadokya’ ya çevirdi. Birbirinden güzel fotoğrafları ve video düzenlemeleri izleyeceğiz. Bakalım Tilki bu sefer neler yakalamış?


Toplantımızda “Kapadokya Fotoğrafyası” üzerine sohbetimizin ardından Mayıs etkinlik programını konuşacağız, ayrıca bu toplantımızda fotoğrafçılıktaki teknikler ile ilgili bazı eğitim videolarını da izleme şansımız olacak...Ayrıca bu hafta sizlere verdiğimiz üye kart istek formlarını alıp üye kartlarımızın basımına geçeceğiz..


Yine çok keyifli bir toplantı olacak, perşembe günü görüşmek dileğiyle...

#riode' tarafından 21.04.2010 12:37:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Mart 2009, 15:53 - İp: 88.***.**9.75
riode
riode (üye)
Antalya / Amatör

12 nisan 2009 pazar Termessos - Karain Mağarası Fotoğraf Gezisi

Merhaba arkadaşlar 5.gezimiz için düzenlediğimiz anketi çok az bir oy farkı ile termessos - karain mağarası seçeneği kazandı ve bizde bu pazar günü gezimizi düzenliyoruz.Oylamada ikinci olan olimpos çıralı adrasan seçeneğini isteyenlerde üzülmesin ,mayıs ayı içinde büyük ihtimalle oraya gideceğiz...

Şimdi kısaca size bu gezimizi özetliyeyim,sabah 8 de buluştuktan sonra yola çıkıyoruz ve ilk durağımız karain mağarası olacak ,öğle yemeğine kadar orada olacağız ve yine o civarda yiyeceğimiz yemekten sonra termessos milli parkı içindeki termessos antik kentine gideceğiz...

Buluşma yeri : güllük postanesi
Buluşma saati : 08:00
iletişim telefon :0 505 807 24 71
e- ileti : [email protected]

size kısaca termessos ve karain mağarası ile ilgili bilgi vereyim :

Termessos :
Antalya-Korkuteli karayolunun güneyinde yer alan 1650 m. Güllük/Solym dağının, 1050 m. yüksekteki yamacında antik Termessos Kenti kalıntıları bulunmaktadır. Bölge, flora, çiçek ve maki bitki örtüsünün en güzel örnekleri ile başta yaban keçisi olmak üzere faunasının eşsizliği nedeniyle 'Güllük/Termessos Milli Parkı ve Koruma Alanı' olarak ilan edilmiştir. Adın kökünde yer alan 'Terme' kelimesi Luwi/Etrüsk dilinde 'Dağ Beli/Geçit', 'Assa' ise, 'Yüksek Hisar' anlamına gelip 'Dağbeli üzerindeki Hisar kent' anlamında Termeassa olarak adlandırılmıştır. Yöre aynı zamanda 'Termila' yani 'Terme Geçidi' olarak isimlendirilmiş olup, bu kelime bugünkü Türkçe'de değişik bir fonetik söyleyişle 'Dirmil' şekline dönüşmüştür. Yörenin prehistorik dönemlerden beri insanlar için yerleşim yeri olduğu ve M.Ö. 3000?li yıllarda Etrüsk/Luwi yerleşim birimi içerisinde yer aldığı bilinmektedir. M.Ö.3000'lerden, M.Ö.700'lü yıllara kadar devam eden Nordik kavimlerin, yani Turkuas/İsokatların göçü nedeniyle Anadolu'daki küçük Luwi yerleşim birimleri, kentleşmeye başlamış ve tarih sahnesine çıkmışlardır. Termil boyunun Pisidia-Likya-Pamfilya sınırında kurduğu en önemli kentlerden biri Termeassa'dır. M.Ö.6. yy'dan sonra kentleşip gelişmeye başlayan Termessos, Solym Dağı'nın güneyinde yer alan, diğer bir Likya kıyı kenti olan Phaselis ile bağlantı kurarak denize açılmıştır. Yöredeki araştırmalarda, Solym dağı eteklerinden güneye doğru, Phaselis kenti istikametinde kayalara oyulma kanallar ortaya çıkartılmıştır. Bu kanallarla yörede elde edilen şarap ve zeytinyağı kıyıdaki Phaselis'e akıtılıp, testilere doldurularak, gemilerle başka ülkelere gönderilmiştir. M.Ö.5 yy'da Anadolu'nun hemen hemen tamamı Pers işgaline girmesine rağmen, Termossos Perslerin eline geçmemiştir. M.Ö.337'de Termossos'u kuşatan Makedon Kralı İskender, Termessosluların savunmasıyla karşılaşmış ve ele geçiremeyeceğini anlayarak Pamfilya kıyısına yönelmiştir. Termessos, İskender'in Asya seferinde, Anadolu'da ele geçiremediği tek kenttir. Daha sonra yöreye gelen Bergamalılar ile iyi ilişkiler içinde bulunan Termessos, Bergama Krallığı'nın varisi Roma ile de bu ilişkilerini geliştirerek M.Ö.72'de bir anlaşma imzalamış ve bu anlaşmadan sonra kent, çeşitli yapılar ile donatılarak, gelişmeye başlamıştır.

Karain Mağarası
Antalya'nın 30 km. kuzeybatısında eski Antalya-Burdur karayoluna 5-6 km. uzaklıkta bulunan Yağca Köyü sınırları içinde bulunur.
Türkiye'nin en büyük doğal mağaraları arasında yer alan Karain mağarası, önünde bulunan traverten ovasından 150 m., denizden ise 430-450 m. yüksekliktedir.
İnsanlık tarihinin başlangıcındaki süreç içinde mağara, alt Yontmataştan başlayarak, orta ve üst Yontmataş evreleri, Neolitik, Kalkolitik, Eski Tunç gibi Protohistorik Çağlarda ve Klasik Çağda insanlar tarafından sürekli bir biçimde iskan edilmiştir. Bunun doğal bir sonucu olarak da yaklaşık 11 m. yi bulan kalın bir kültür dolgusu içermektedir. Ancak mağaranın en uzun süren ve en önemli iskanı Paleolitik (Yontmataş Çağı) ile ilgilidir.
Klasik dönemlerdeki kullanım daha çok Adak Mağara (tapınak) niteliğinde olup, mağara alnı ve dış duvarları üzerinde Grekçe kitabe ve nişler bulunmaktadır. Karain Mağarasında yapılan kazılarda elde edilen arkeolojik buluntular, Antalya Müzesinde ve mağaranın hemen yakınında bulunan Karain Müzesinde sergilenmektedir.

 

Tarih: 8 Nisan 2009, 12:27 - İp: 88.***.**9.61
riode
riode (üye)
Antalya / Amatör

Anfok - 14 nisan Salı Toplantımız...

Merhaba arkadaşlar bu hafta termessos - karain mağarası fotoğraf gezimizde çektiğimiz fotoğrafları izleyeceğiz ve paylaşacağız,yine çok keyifli bir gezimizi daha geride bıraktık çok güzel yerler gördük ve çok güzel fotoğraflar çektik...
Yeni gezi yerimiz hakkında da konuşacağız ve yine çok güzel fotoğraflar izleyeceğiz...

Salı günü görüşmek üzere hoşçakalın...

Toplantı yeri : Antalya Fotoğraf Kulübü ( Hakem kafe )
Toplantı saati : 19:00 - 21:00
Bilgi telefon : 0505 807 24 71

E- ileti : [email protected]

Antalya Fotoğraf Kulübü ( hakem kafe ) 100.yıl Gazi Lisesi karşısında ara sokakta urfa sofrasının tam karşısında...ayrıntılı harita forumda anfok toplantıları başlığı altında....
www.anfok.com

 

Tarih: 13 Nisan 2009, 11:37 - İp: 88.***.**9.179
riode
riode (üye)
Antalya / Amatör


En güzel fotoğraf için son fırsat

Atatürk Parkı İşletmesi’nin düzenlediği “En Güzel Atatürk Parkı” fotoğraf yarışması Mayıs sonuna kadar uzatıldı.

Atatürk Parkı’ndan çekilmesi koşuluyla konu sınırlaması bulunmayan yarışma, gece ve gündüz görüntüleri olmak üzere iki kategoride yapılıyor. Daha önce 17 Mayıs olarak belirlenen son katılım tarihi 31 Mayıs’a alındı. Ayrıca katılımcılar eserlerini basılı olarak verebilecekleri gibi, dijital materyal halinde teslim edebilecek veya elektronik postayla da [email protected] adresine gönderebilecekler. Fotoğraf çekmeyi keyfe dönüştürüp bu yarışmada yer almak isteyen herkes iletişim bilgilerini de ekleyerek bu ay sonuna kadar eserlerini teslim edebilecek.

NOT: Yarışma sonunda her dalda ilk üçe giren yarışmacılara dijital fotoğraf makinesi, sırt çantası, fotoğrafçılık kitabı hediye edilecek. Dereceye giren yarışmacılara ayrıca Atatürk Parkı’nda ikişer kişilik yemek davetiyesi verilecek. Yarışma fotoğrafları da Atatürk Parkı’nda sergilenecek.



N İletişim TANITIM&DANIŞMANLIK
Tel: 0 242 229 29 88
Fax: 0 242 229 04 02
Email: [email protected]
Web: www.niletisim.com

Antalya da En güzel Atatürk Parkı fotoğraf yarışması

Haydi !... Antalya Atatürk Parkını senin bakışınla bize en iyi fotoğrafınla göster, En güzel Atatürk Parkı fotoğraf yarışması katılım kurallarını oku ve sende katıl...

1. Türkiye nin en güzel manzaralarından birine ve birbirinden seçkin dinlenme tesislerine sahip olan Atatürk Parkı nı amatör bir fotoğrafınla katılabirsin.

2. Atatürk Parkı içinde veya içinden çekilmiş olmak kaydıyla, fotoğrafın konusu serbesttir.

3. Yarışma gündüz ve gece görüntüleri olmak üzere iki kategoride yapılacak.

4. Yarışmaya hiçbir sınırlama olmaksızın herkes en çok 2 (iki) adet fotoğrafla katılabilecek.

5. Yapıtlar basılı materyal halinde olacak (20x30 veya 30x40 cm ebatlarında).

6. Yapıtlar, en geç 17 Mayıs 2009 saat 20 de Antalya Atatürk Parkı İşletme Yönetimi ofisine, katılımcının iletişim bilgileriyle birlikte teslim edilecek.

7. Fotoğraf sanatının ustaları arasından oluşturulacak seçici kurul, değerlendirmesini tamamladıktan sonra, sonuç listesi aynı ay içerisinde Antalya Atatürk Parkı İşletme Ofisine asılacaktır.

8. Yarışmanın iki kategorisinde (gündüz ve gece fotoğraflarında) üçer kişiye ödül verilecek.

Birincilere: Dijital fotoğraf makinesi

İkincilere: Sırt çantası

Üçüncülere: Fotoğrafçılık üzerine kitap

Dereceye girenlere ayrıca, Atatürk Parkından iki kişilik yemek davetiyesi hediye edilecektir.

9. Ödül alanlarla birlikte sergilenmeye değer görülen fotoğraflar, Atatürk Parkında oluşturulacak özel bir mekanda sergilenecektir.

10. Yarışmaya katılacak olanlar, Atatürk Parkı İşletme Yönetiminin dereceye giren yapıtları sergileme, basma ve çoğaltma hakkına sahip olduğunu kabul ederler.

11. Yarışma sonuçlarının açıklandığı haftayı takip eden haftanın Salı günü ödül töreninin tarihi olarak saptanmıştır.

Tüm Antalya Fotoğraf Kulübü üyelerinin bu yarışmaya katılmalarını istiyoruz,gerçekten çok keyifli ve başarılı bir organizasyon olacak...

Ferhan Bozkaya hanıma da teşekkürlerimizi iletiyoruz bu güzel organizasyonda yer aldığı ve Antalya Fotoğraf Kulübümüzü bu yarışmaya davet ettiği için...



#riode' tarafından 16.05.2009 12:52:32 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 21 Nisan 2009, 14:51 - İp: 88.***.**3.132
riode
riode (üye)
Antalya / Amatör


Anfok - Olimpos Fotoğraf Kampı 16 - 17 Mayıs 2009 LÜTFEN OKUYUNUZ !!!

Programda değişiklikler var : LÜTFEN OKUYUNUZ !!!

16 Mayıs Cumartesi

Buluşma yeri : 5m migros üst geçit
Buluşma saati : 19:00
Olimpos varış : 20:30
Akşam yemeği : 21:00
Ateş başı sohbetleri : 21:30
Gündoğumu fotoğraf çekimi: 06:15
Kahvaltı : 08 :00
Serbest zaman : 09:00 -11:00
Anfok üye fotoğrafçılarının fotoğraf sunumları ve fotoğraf üzerine sohbetler : 11:00 - 12:30
Öğle yemeği : 13:00
Olimpos antik kenti gezisi : 14:00
Olimpostan ayrılış :15:00
Yanartaş : 15:15
Yanartaştan ayrılış : 16:30
Antalya ya varış : 18:00

Kamp ücreti : 60 TL

Bu fiyata : Yol + Konaklama + akşam yemeği + sabah kahvaltısı + öğle yemeği + olimpos antik kenti ve çıralı yanartaş giriş ücrteti dahildir.

Not :Konaklayacağımız yer Olimpos Türkmen Ağaç Evlerinde klimalı özel bungalovlarda olacaktır...

Gezi sorumlusu : Tolga Kavas
Telefon : 0 535 417 65 44

Yine Anfok farkı ile bu güzel etkinlikte buluşmak üzere hoşçakalın...

Bilgi Telefon : 0 505 807 24 71 - 824 93 97

Bilgi için e-ileti : [email protected]

#riode' tarafından 16.05.2009 12:43:17 tarihinde düzenlendi.


#riode' tarafından 16.05.2009 12:44:06 tarihinde düzenlendi.


#riode' tarafından 16.05.2009 14:05:17 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Nisan 2009, 15:56 - İp: 88.***.**2.16
riode
riode (üye)
Antalya / Amatör

Anfok 5 Mayıs salı toplantımız - Başarılı Fotoğraf sanatçısı Atilla Alaca nın Bohem Bedenler Fotoğraf Gösterisi Anfok' ta

Merhaba arkadaşlar bu hafta başarılı fotoğraf sanatçısı Atilla Alaca nın Bohem Bedenler (Bohemian Bodies) isimli fotoğaf gösterisini izleyeceğiz,Atilla Alaca ile fotoğrafları ve fotoğrafçılık üzerine sohbet etme şansımızda olacak, bu sunumu kaçırmamanızı tavsiye ediyorum...

Bildiğiniz gibi Facebook ta 57 haftadır haftanın fotoğrafını seçiyoruz ,sanırım bu uygulamayı ilk başlatan gurup biziz ve çok güzel bir şekilde de devam ediyor.Bu haftadan itibaren gelen talepler , yarışmanın daha güzel ve adil olması adına bazı yeni kuralları uygulamaya koyduk.Bu haftadan itibaren facebook ta haftanın fotoğrafını seçiyoruz etkinliğimizde en çok puan alan 5 fotoğraftan haftanın fotoğrafını ,2.sini ve 3.sünü her salı toplantımızda seçeceğiz...Yeni kuralları da tekrar sizlere hatırlatacağız...

Bu haftada yine beğenilen fotoğraflardan oluşan bir fotoğraf sunumumuz daha olacak...

Anfok Olimpos Fotoğraf Kampı hakkında da bol bol konuşacağız,yine fotoğraflarla dolu keyifli bir toplantı daha bizi bekliyor olacak,salı günü görüşmek üzere,hoşçakalın...

Toplantı yeri : Antalya Fotoğraf Kulübü ( Hakem kafe ) ulaşım planı http://www.anfok.com/forumda anfok toplantıları başlığı altında...
Toplantı saati : 19:00 - 22:00
Bilgi telefon : 0505 807 24 71

E- ileti : [email protected]

 

Tarih: 2 Mayıs 2009, 13:59 - İp: 88.***.**4.77
riode
riode (üye)
Antalya / Amatör

ANFOK AFSAK Buluşması Alanya - Dim Çayı Fotoğraf gezisi ...



Alanya kalesinden gün batımı bir başkadır...Dim Çayı ise harikadır ...



Merhaba arkadaşlar Haziran ayı gezimizi nereye yapalım anketimizin sonucu Alanya- Dim Çayı olarak belirlendi ve biz de bu pazar günü Alanya - Dim çayına gidiyoruz.



Alanyada ki fotoğraf dostlarımız Alanya Fotograf Sanatçıları Kulübü ( AFSAK) ile de Alanya da buluşup gezimizi beraber tamamlayacağız...



***



28 Haziran 2009 Pazar ... Alanya - Dim Çayı Fotoğraf Gezimiz...





Gezi maliyeti : 45 TL



Bu fiyata yol + yemek + ören yerleri girişi dahildir.



Gezi programı :



Gezimizi yine özel minibüsümüz ile yapacağız...



07:30 : Güllük Ptt buluşma...



10:00 : Alanya yatlimanında balıkçı kahvesinde AFSAK üyeleri ile buluşma, sabah çayı ve sohbet...



12 : 00 : Dim Çayı Mağarası



13 : 30 : Öğle Yemeği ( Anadolu Köyü Restoranında) Menüye seçenekli 4 ana yemek + salata +meşrubat dahildir.

Ana yemek ( Balık , adana , tavuk, köfte )



14 :30 : Dim Çayı Baraj Gölü ve Dim Çayı



17:00 Alanya Merkez ( Tophane Mahallesi fotoğraf çekimi )



18:30 : Alanya Yat limanı



19:00 : Alanya Kalesi (Panoromik manzarası ve Gün batımı )



21:00 : Dönüş





İletişim : 0 505 807 24 71





Alanya kalesinde gün batımı ile sona erecek bu güzel gezimizde görüşmek dileğiyle hoşçakalın...



Dim Çayı

Dim Çayı Konyanın yükseklerinden, Akdenize dökülmeden 200 kilometre boyunca akar. Dim Çayı, 1940 larda muz bahçeleri kurulduğu zaman Alanyanın ekonomisinde büyük rol oynamıştır. Bahçelerin sulanmasında kullanılan su Dim Çayı suyu idi.

Günümüzde bile, tarımcılık ve muzculuğun Alanyada ana endüstri olmadığı halde Dim Çayı şehir için hala önem taşımaktadır. Birçok değişik restaurant çayın hemen yanında yer alır ve bazıları da neredeyse çayın içindedir. Yazları, su seviyesinin düşük olduğu zamanlar masalar ve sandalyeler suyun içerisine konur ve böylece yemek yerken ayağınızı suya sokmanız mümkündür.

Dim Çayında bulunan her restaurant taze yakalanıp servis edilen alabalık yetiştirmektedir. Özellikle yazın sıcakların 40 dereceye ulaşması ile birlikte çay ve çevresinde bulunan bu restaurantlar çok popüler olur

#riode' tarafından 24.06.2009 14:01:08 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 22 Haziran 2009, 12:51 - İp: 88.***.**5.254
riode
riode (üye)
Antalya / Amatör


ANFOK 14 Temmuz Salı Toplantımız....

Merhaba arkadaşlar 2 hafta aradan sonra tekrar buluşacağız, bu hafta yine dopdolu bir hafta bizi bekliyor olacak, konuşacak önemli konularımız ve yine fotoğraf sunumlarımız olacak...



Salı günü görüşmek dileğiyle....



Toplantı yeri : Antalya Fotoğraf Kulübü ( Hakem kafe )

Toplantı saati : 19:00 - 22:00

Bilgi telefon : 0505 807 24 71







Ulaşım planı http://www.anfok.com/ forumda anfok toplantıları başlığı altında....

 

Tarih: 10 Temmuz 2009, 22:07 - İp: 85.***.**3.123
riode
riode (üye)
Antalya / Amatör



#riode' tarafından 10.08.2009 11:05:17 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Temmuz 2009, 19:42 - İp: 88.***.**0.211
riode
riode (üye)
Antalya / Amatör

Merhaba arkadaşlar,

28 Temmuz toplantımız var. Bu toplantımızda 8-9 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek olan FDT-ANFOK buluşması ile ilgili detayları konuşacağız.

Aynı zamanda Yeşilbahçe Fotoğraf Stüdyosunun sahibi başarılı fotoğrafçı Levent ŞEN bizlerle olacak. Levent beyin yapmış olduğu birbirinden güzel 360 derece panorama çekimlerini ve diğer çalışmalarını görme şansımız olacak. Aynı zamanda keyifli bir sohbet bizleri bekliyor olacak.

Toplantı yerimiz her zamanki gibi 100. Yıl Hakem Cafe

Görüşmek üzere...

Işığınız Bol Olsun,

M.Uğur UMAY
(Digital Foxy)



Toplantı yeri : Antalya Fotoğraf Kulübü ( Hakem Kafe )

Toplantı tarihi : 28 temmuz 2009 salı

Toplantı saati : 19:00 - 22:00

İletişim e - ileti : [email protected]

İletişim telefon : 0 543 592 09 02

Not : Hakem kafe 100.yıl gazi lisesi karşısında ara sokakta urfa sofrası karşısında...

 

Tarih: 25 Temmuz 2009, 11:17 - İp: 88.***.**8.83
riode
riode (üye)
Antalya / Amatör

ANFOK 1 Eylül Toplantısı - Eski Fotoğraf Makinelerini Görmek ve Tanımak İstemez misiniz?


Merhaba,

Bu toplantımızda güzel bir sunum olacak.Antalya Fotoğraf Kulübümüzün yeni üyelerinden Sn. Ahmet Alper YALÇIN, bizlere uzun zamandır büyük bir titizlikle yaptığı fotoğraf makinesi kolleksiyonunu tanıtacak. 1955 yıllarından günümüze geçen süreçte kolleksiyonu için topladığı makineleri büyük bir ilgi ile inceleyeceğimizi düşünüyorum. Hergeçen gün büyük bir hızla gelişen fotoğraf dünyasının geçmişini tanımak hepimiz için faydalı olacak.

Konumuz eski fotoğraf makineleri olduğu için geçmişten günümüze fotoğrafçılığın gelişimini gözden geçireceğiz.

Tüm bunların dışında bol ışıklı sohbetler bizi bekliyor olacak.

Görüşmek üzere,

M.Uğur UMAY
ANFOK Başkan Yard.


Tarih : 1 Eylül 2009 Salı
Yer : Antalya Fotoğraf Kulübü ( Zula Cafe -eski kakem Kafe )...100.yıl gazi lisesi karşısı ara sokakta urfa sofrası karşısı....
Saat : 19:30 - 22:30
İletişim telefon : 05435920902

 

Tarih: 29 Ağustos 2009, 15:17 - İp: 78.***.**1.103