heqmen
heqmen (üye)
Siirt / Stüdyo Fotoğrafçısı

Ufak Bir Dükkan Açacam Neler Almam Lazım

Evet ark ufak bi iş yeri açacam bana neler gerekli neler almam lazım nekadara mağollur bana 2 para flaş bi saç ışığı alasam yetermi ilk başlangıç olarak ve bunları ist nerden alabilirim bana yardımcı olursanız sevinirm. şimdiden teşekkürler

Tarih: 5 Mart 2011, 15:36 - İp: 88.***.**7.77
qrm77
qrm77 (üye)
Yalova / Amatör

ceyhun arkadaşım, adam zaten diyorki ufak bir iş yeri acıcam adam vergimi vermicegim demiyor. nie vergi konusunda bu kadar takılıyorsun sen nasıl yapıyorsan o işi oda yapar. onun senden hic bi eksigi yok . sen daha zekisin diye bişey yok. evet tecrubeli olabilirsin ama o adamın tecrubesi konusundada bilgin varmı ? yok . o zaman konuşmıcaksın. adam senden tecrubeliyse vergisinide verir sendende iyi iş yapar bu budur . ! daha fazla söze gerek yok. !

 

Tarih: 16 Eylül 2011, 20:19 - İp: 95.***.**8.147
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı



qrm77..

Ceyhun'a yazdığın cevabı, üzerime alındım doğrusu.. Konuyu açanın ondan veya benden eksiği olmadığını, tek farkın tecrübe olduğunu söyleyerek zaten tutarsız bir cevap yazmışsın..

Son 5 yılın Stüdyo fotoğrafı ve baskı sistemleri forumlarını incelemeni öneriyorum.. Ceyhun ve benim katıldığımız forum başlıklarındaki bilgileri özümsemeye çalış.. Tecrübeye ilave olarak ne farklar varmış bir gör..

Işığın bol olsun.. (umarım bu sözün fotoğrafçı için iyi bir dilek olduğunu söylememe gerek yoktur)

 

Tarih: 16 Eylül 2011, 22:57 - İp: 83.***.**1.15
qrm77
qrm77 (üye)
Yalova / Amatör

"Ceyhun'a yazdığın cevabı, üzerime alındım doğrusu.. Konuyu açanın ondan veya benden eksiği olmadığını, tek farkın tecrübe olduğunu söyleyerek zaten tutarsız bir cevap yazmışsın.."

dikkatli okursanız tek fark tecrube olabilir dedim tecrübedir demedım. konuyu acan adamın sizden tecrubeli olmadıgını nerden biliyorsunuz ?

" Işığın bol olsun.. (umarım bu sözün fotoğrafçı için iyi bir dilek olduğunu söylememe gerek yoktur) "

komiksiniz

 

Tarih: 17 Eylül 2011, 01:22 - İp: 95.***.**9.132
qrm77
qrm77 (üye)
Yalova / Amatör

Sizle polemiğe girmiycem boşyere. adam dükkanının açmak istiyorsa açar vergisini öder adam kendine güveniyorsa, maddi durumu varsa işinide yapar. Adam burdan sizden yardım istiyor ihtiyaclarının giderilmesi konusunda sizin yazdıgınıza bak ayıp yardım etmicekseniz bare susun adamın hevesini kırmayın !

 

Tarih: 17 Eylül 2011, 01:26 - İp: 95.***.**9.132
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı



"Sizle polemiğe girmiycem boşyere."

Sözü şöyle yazılmalıydı: "Sizinle polemiğe girmeyeceğim"


Yazdığımın neresinin "ayıp" olduğunu açıklamanızı isteyecektim.. Ancak klavyeye hışımla sarıldığınız ortadayken bunu beklemek yanlış olur..


Yazım stilinizle, psikolojik durumunuzu belli ediyorsunuz.. Çok basit bir saplantıdır bu durum; ( son noktayı koyma isteği )


Forumdaşlara: Işığınız bol olsun..

Ceyhuna: Hayırlı işler diliyorum..

Ali Haydar beye: Görüşmek üzere dostum.. ( buda nereden çıktı demeyin )


 

Tarih: 17 Eylül 2011, 09:14 - İp: 83.***.**1.15
qrm77
qrm77 (üye)
Yalova / Amatör

benim konuşma tarzım böyledir. Yazım hatalarım vardır doğrudur.

" Yeni dükkan açıcak arkadaşların hevesini kırmanız ayıptır." bence paşalar gibi iş yerlerini açıp çalışabilirler. yardım istemelerinde onlara yardım etmek yerine " her eline dslr alan stüdyo acıyor ya" demektir ayıp olan.


 

Tarih: 17 Eylül 2011, 10:58 - İp: 85.***.**5.175
ceyhun79
ceyhun79 (üye)
İstanbul / Firma

qrm77 arkadaşım stüdyodunun bir kiriteri olmalı dimi klimasız dükkanlar var lavabosu olmayan stüdyolar var ondan sonra kalkıp heves kırmaktan bahsediyorsun gözünü seveyim ondan sonra kötü stüdyo açıyorlar müşteride bu işi iyi yapanlara orayı örnek göstererek orası bu fiyata yapıyor diyor sen nedersin gel sende benim gibi iş yap dükkan işlet ondan sonra konuşalım bu konuyu olurmu ezbere heveslerle olucak iş değil Allah tan doktorluğa heveslenmiyoruz veya heveslenirsek ne olur acaba dimi git hasteneye deki ben doktorluğa heveslendim bu işi yapmak istiyorum diye söyle bakalım ne cevap alıcaksın ..... Olurmu olmaz. Daha ışık vermesini poz verdirtmesini bilmeyen insanlar bize bu mesleği öğretmeye çalışıyorlar ondan sonra 12 vsk 5 tl diye kapıya yazı asıyor benim elektirik faturam kadar kira veren fotografçılar tanıyorum. Sen bana göre taraflı konuşuyorsun.. SAYGILAR polemik için değil bunlar gerçekleri bilmen için tşk ederim...

 

Tarih: 17 Eylül 2011, 12:25 - İp: 94.***.**6.43
qrm77
qrm77 (üye)
Yalova / Amatör

"qrm77 arkadaşım stüdyodunun bir kiriteri olmalı dimi klimasız dükkanlar var lavabosu olmayan stüdyolar var ondan sonra kalkıp heves kırmaktan bahsediyorsun gözünü seveyim ondan sonra kötü stüdyo açıyorlar müşteride bu işi iyi yapanlara orayı örnek göstererek orası bu fiyata yapıyor diyor sen nedersin gel sende benim gibi iş yap dükkan işlet ondan sonra konuşalım bu konuyu olurmu ezbere heveslerle olucak iş değil Allah tan doktorluğa heveslenmiyoruz veya heveslenirsek ne olur acaba dimi git hasteneye deki ben doktorluğa heveslendim bu işi yapmak istiyorum diye söyle bakalım ne cevap alıcaksın ..... Olurmu olmaz. Daha ışık vermesini poz verdirtmesini bilmeyen insanlar bize bu mesleği öğretmeye çalışıyorlar ondan sonra 12 vsk 5 tl diye kapıya yazı asıyor benim elektirik faturam kadar kira veren fotografçılar tanıyorum. Sen bana göre taraflı konuşuyorsun.. SAYGILAR polemik için değil bunlar gerçekleri bilmen için tşk ederim... "

bu yeterli bi açıklama olmuş teşekkür ederim. hayırlı işler dilerim

 

Tarih: 17 Eylül 2011, 12:29 - İp: 85.***.**5.175
qrm77
qrm77 (üye)
Yalova / Amatör

bişey danışabilirmiyim ? anladıgım kadarıyla bir stüdyoya sahipsiniz. Stüdyolarda poster boyutunda baskı yaptırabilirmiyim? boyutları maximum ne kadar oluyor ? ve fiyatlar nelerdir ? bilgilendirirseniz teşekkür ederim

 

Tarih: 17 Eylül 2011, 12:33 - İp: 85.***.**5.175
ceyhun79
ceyhun79 (üye)
İstanbul / Firma

Slm...
Şöyle kısaca bu işi ya tam yaparsın yada yapmazsındır... BU iş kısaca böyledir hata affetmez kalitesizlik afetmez.. o eksik stüdyolar diyormu müşteriye benim stüdyom yetersiz bende yetersizim gelin fotografınızı başka yerde çektirin dermi sence demez dimi stüdyoya aldınız gelin le damadı gelinin tuvalet ihtiyacı oldu yakınlarınızdada kahveden başka yer yok ne yapıcaksın nasıl fotograf çekeceksin söylermisin geline... süper gelin fotografları olur dimi tuvalete sıkışmış gelin portresi işte demek istediğim bu ee bizim meslektaşımızda para gelsinde nasıl gelirse gelsin ben çekmem bennim stüdyom gelin çekimi için müsait değil demedikten sonra bu iş buraya gelir.. ve kavgalar eder dururuz. Kriter anlamında bunu demek istiyorummm...Kısaca demek istediğim bu... oteller gibi bize yıldız versinller odalarımız 3-4-5 yıldız diye ona göre fiyatlar olsın ondan sıonra müşteri kimi tercih ederse etsin... bu iş bu kadar sistem ve prensibler kaliteyi getirir....SAYGILAR mete abiii....

 

Tarih: 17 Eylül 2011, 12:33 - İp: 94.***.**6.43