dijitalus
dijitalus (üye)
İstanbul / Amatör

Stüdyo Fotoğrafçılığı

Arkadaşlar merhaba; herkese iyi günler, iyi haftalar diliyorum.
istanbulda 15 yıldan bu yana grafikerlik yapan, hala mesleğini sürdüren biriyim. Fotoğrafçılığa amatör düzeyde ilgim var özellikle stüdyo fotoğrafçılığına meraklıyım. Yaşım 35.
İstanbulda yerini araştırdığım stüdyo fotoğraf dükkanı açmak istiyorum.
Fakat çok ciddi bir sermayem yok. Büyük makina dışında diğer ekipmanları alacak durumdayım.
yani bir dijital fotograf makinası (fuji S5 PRo), ışık sistemi, fon sistemi, birde shinko marka 20x30 baskı yapan bir termal baskı makinası düşünüyorum.
bu işe girmek istiyorum fakat davulun sesi dışarıdan hoş gelirmiş anlayışla çokda negatif uyarılar yapıyor eş dost veya aynı işi yapan insanlar.

başlangıç olarak digital bir stüdyoyu nasıl oluşturmalıyım bu konularda beni aydınlatabileceklerin bilgisine ihtiyacım var
ilginiz için şimdiden teşekkürler

Tarih: 30 Nisan 2007, 11:19 - İp: 88.***.**4.241
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma


10 yasindan beri karikutur ciziyorum amator olarak,uzun zamandan beridir de bilgisayar sahibiyim. Grafikerlik,matbaacilik hatta biraz gelistirirsem ic mimarlik yapmak istiyorum , ne dersin ?

 

Tarih: 30 Nisan 2007, 11:49 - İp: 195.***.**2.71
dijitalus
dijitalus (üye)
İstanbul / Amatör

cancaner merhaba
ben sadece düşüncemi yazdım, tabiki sen ve başka arkadaşlar yazdıklarımı yorumlama hakkına sahipsiniz.
yol gösteren olur, ironi yapan olur, olumlu veya olumsuz tepki veren olabilir.
hertürlü fikre açığım.
yapılan yorumların hepsine saygım sonsuz.
hoşcakal

 

Tarih: 30 Nisan 2007, 12:13 - İp: 88.***.**4.241
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma


Ben sana soru sordum,eger benim soruma "evet yapabilirsin"diye bir cevap verebiliyorsan bende sana "dusunme ac studyonu" diyebilirim.

Sakin bir art niyet arama yazdiklarimda,bir isi yapmak icin ya o isin egitimi almak akademik bazda yada ciraklik, kalfalik surecinden gecmek gereklidir.Bunlara sahip olmadan atilirsan hayatini bu meslekten kazanabilecegine ben inanmiyorum sahsen.Yaptigin masrafa yazik olur.

Ama illede ben bu isi yapacagim diyorsan,en az bir sene, bir ustanin yaninda karin tokluguna calismani oneririm.Ne kadar yeterli olur bilemem ama,hic olmazsa.

 

Tarih: 30 Nisan 2007, 13:35 - İp: 195.***.**2.71
dijitalus
dijitalus (üye)
İstanbul / Amatör

cancaner, uyarılarını çok yerinde ve haklı buluyorum.
belki ilk yazımın başında belirtmeyi unuttuğum bir husus var.
bunu zaten zamana yaydım yaklaşık teorik ve pratik anlamda kendi çabalarımla ve ilgili kaynakları takip ederek 2-3 yıldır altyapı oluşturuyorum ve halen devam ediyorum.
açıkça benim öğrenmek istediğim sadece şuydu merak saldığım ve ciddi olarak yapmayı düşündüğüm işin reel sektörde durumunun olumlu veya olumsuz konumu idi. ben yapmak istiyorum fakat piyasa, şartlar kötü deniyor veya hiçgirme deniyor, artık herkes fotoğraf çekiyor, stüdyo fotoğrafçılığı öldü deniyor, ama bakıyorum hala 5 dükkandan biri fotoğrafçı nasıl oluyor bu iş anlamış değilim. biraz kafam karışık hepsi bu.
ilgin için teşekkürler

 

Tarih: 30 Nisan 2007, 15:16 - İp: 88.***.**4.241
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma


Acikcasi benim kafam senden daha karisik.

En son Turkiye ye geldigimde ne goreyim ? Adamlar kirtasiye dukkanlarina dijital kompak makina almislar vesikalik cekiyorlar.Sorarsan fotografla gecinemez,dukkaninda ayri isler de var zaten fotografci degil.
Diger taraftan Izmir'de eski yasadigim semtte iki fotografci kalmis eskiden dort studyoydu.Ama ayakta kalan iki studyonun ekipman maliyetleri benim gordugum kadar yuzbin EU nun uzerinde ve eski fotografcilar.Gercegi soylemek gerekirse cok guzel de isleri var ve pek ucuzada yapmiyorlar.

Yani demek istedigim bu meslek ,isim olsun,yerim belli olsun turunden yapilacak bir meslek degil.Iki kisiye cekecegin kotu fotograf sana arkadan gelecek on musteriyi yolundan dondurur.Isini cok guzel yaptigin zamanda baska yere giden on kisi sana gelir fiyati ne olursa olsun.

 

Tarih: 30 Nisan 2007, 15:34 - İp: 195.***.**2.71
canflash
canflash (üye)
İstanbul / Firma

slm arkadaşım sana Yardımcı olurum istersen...

 

Tarih: 30 Nisan 2007, 15:59 - İp: 81.***.**9.90
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma

 

Tarih: 30 Nisan 2007, 16:08 - İp: 195.***.**2.71
abugra
abugra (üye)
Bursa / Amatör

Yaklaşık 1989'dan bu yana reklam işindeyim. Her sene yüzlercesi açılır, yüzlercesi kapanır. Ve bunlar sektöre büyük zararlar verir. Ama ben onlara hiç kızamadım bunca zamandır. İsterim ki elemeyi piyasa yapsın. "İstanbulda yerini araştırdığım stüdyo fotoğraf dükkanı açmak istiyorum." bu soru içeren cümle de birilerini kızdırmasın lütfen. Şayet dijitalus bu işi beceremezse piyasa onu zaten eleyecektir. Allah kolaylık versin Dijitalus. Ve lütfen sözü olanlar yardımını esirgemesin.

 

Tarih: 1 Mayıs 2007, 10:15 - İp: 212.***.**5.87
dijitalus
dijitalus (üye)
İstanbul / Amatör

aburga slm lar
temennilerin için çok teşekkürler, aynı dilekleri paylaşıyorum seninle.
atalarımız minareyi çalan kılıfını hazırlar demişler...
hepimiz için hayırlısı...
hoşcakal..

 

Tarih: 1 Mayıs 2007, 11:44 - İp: 88.***.**3.161
  • 1