vepco
vepco (üye)
Yalova / Stüdyo Fotoğrafçısı

Kaliteli Eleman

sevgili meslektaşları bu yazım stüdyo fotografcılarına .ne olacak bu iş meslekte eleman yetişmiyor.bilgisayarcı buluyorsun ona fotoshop foto cekimi ışık ögretmege calışıyorsun müşteriilişkileri zayıf. yinede zaman geliyor sana hava basıyor.nasıl eleman bulup yetiştirecegiz bilmitorum.fikri olan yazsın lütfen.

Tarih: 18 Şubat 2007, 16:53 - İp: 85.***.**3.162
fotodilan
fotodilan (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

vepco,sanırım tüm stüdyo fotoğrafçıların ortak sorunlarından biri eleman yetiştirmek ! Çağımız fotoğrafçılığının gereği olan DİJİTAL fotoğrafçılıkta iyi eleman bulmak gerçekten zor.photoshop prgmında kes-yapıştır yapanlar artık kendini prgram ustası sanmaya başladılar
- bunun suçlusu yine biz fotoğrafçılarız çünkü Analogtan Dijitale geçiş döneminde sancısız doğum yaparız dedik.olmadı. çok sancılı olacak bu doğum çook.ve iki yıl içinde bir çok meslektaşımız iş yeri kapatmak zorunda kalacak.üzgünüm ama iyi eleman belki o zaman bulunur.

 

Tarih: 18 Şubat 2007, 19:40 - İp: 88.***.**6.178
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma


sevgili vepco

Senin ne isin var bilgisayarci ile, sen fotografciligi ogrenmek isteyeni egit.Fotograf cekmesini bilmeyen birisi sana photoshopta ne kadar yararli olabilir ki ? Yaptigi isi mahalle bakkalida yapar.

Photoshop'dan once nasil yapiyordun ? Eger photoshop'a guvenip meslegini devam ettirmeye calisirsan cok zarar edersin,sen fotograf cek ve cekmesini ogret.Son donemlerde yapilan en buyuk yalnis photoshop ile fotografciligin ayni statu icinde ele alinmasi.Goruldugu gibi isini yalnizca photoshopta yapan fotografcilar bir bir dukkan kapatiyor buna dikkat et !!!

Basarilar

 

Tarih: 18 Şubat 2007, 19:46 - İp: 195.***.**2.74
vepco
vepco (üye)
Yalova / Stüdyo Fotoğrafçısı

sevgili Cancaner eskiler nerde şimdirotuşları rengi her şeyi fotoşhopla yapıyorsun onun icin bilgisayarcı eleman almaya mecbursun .fotomu cekeceksin müşteriyemi bakacaksın hesap kitabımı yürüteceksin onun için eleman lazım.yoksa evel allah eski sistem olsa tozunu attırırız.herkese kolay gelsin.

 

Tarih: 19 Şubat 2007, 11:10 - İp: 85.***.**8.166
vepco
vepco (üye)
Yalova / Stüdyo Fotoğrafçısı

sevgili Cancaner eskiler nerde şimdirotuşları rengi her şeyi fotoşhopla yapıyorsun onun icin bilgisayarcı eleman almaya mecbursun .fotomu cekeceksin müşteriyemi bakacaksın hesap kitabımı yürüteceksin onun için eleman lazım.yoksa evel allah eski sistem olsa tozunu attırırız.herkese kolay gelsin.

 

Tarih: 19 Şubat 2007, 11:13 - İp: 85.***.**8.166
foto_okyanus
foto_okyanus (üye)
Manisa / Stüdyo Fotoğrafçısı

ben bir elaman olarak yazıyorum bunu ben aşağı yukarı 6 senedir fotoğrafçılık yapıyorum ve işi kendi işim gibi yapıyorum çünkü ben bu işten ekmek yiyorum ve herşeyi elimden geldiği kadar dört dörtlük yapmaya çalışıyorum ben hem çekim hem photoshop hem müşteri ile ilgilenme yeri geldiğinden temizlik yapma yeri geldiğinde kamera çekmek yani hemen hemen herşeyi yapıyorum ama bizde bi elaman arıyoruzz tam diyorsun işi öğreteceksin adam kaçıyor neymiş efendim temizilk yapmazmış falan filan yani ustalarımın dediği gibi çıraklık dönemini yaşamadan usta olamazsın saygılarımla

 

Tarih: 19 Şubat 2007, 17:39 - İp: 85.***.**5.143
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma


Sevgili vepco

Benim anlatmak istedigim sen kendine fotografciliga merakli eleman bulup yetistir,zaten bu kisi , bu meslege merakli ise photoshop kullanmasini sana sormadan kendisi ogrenecek.

Kardes, sen yine ustandan ogrendigini yapmaya devam et , hangi studyo bana soyleyebilir ki ; Benim musterim photoshop'la oynamazsaniz fotograf alman diye bir sart kosuyor size.

Valla ben yurtdisinda yasadigimdan sizin durumunuzu cok dogru olarak anlayamiyorum.Herkes Turkiyede bir tutturmus photoshop,rotus, dijital dekor baska sey konusmuyor. Burada da tam tersi photoshop'la fotografi isleyen fotografciya musteriler is vermiyor,fotografci gozuyle bakmiyor.Artik studyoda dugun albumleri bile istemiyor insanlar, herkes disarida, dogada dugun albumu yaptiriyor.

Yani kisacasi ben cikamadim isin icinden,nedir bu Turkiyede ki photoshop meraki.Sizin isiniz fotograf cekmek, Antalyada otel fotografcisi bir arkadasim sezonda 20.000 fotograf satti dijital makina ve Photoshop ile bir digeri ise Nikon SLR makinalarla 50.000 satti ayni sayida ve kalitede musteriye.Kim soruyor ki size ne ile cekildigini veya islendigini.

Sen fotografci bul kendine fotografci,bilgisayarci degil.

Basarilar ve saygilar

 

Tarih: 19 Şubat 2007, 20:11 - İp: 195.***.**2.74
yolgiden71
yolgiden71 (üye)
Aydın / Stüdyo Fotoğrafçısı

vepco ortak derdimiz stüdyo fotoğrafçılığının eleman bende senin gibi boğuşup duruyordum sonunda çareyi eşimle beraber çalışmakta buldum kafam artık çok rahat içimde dış çekimlere kendim gidiyorum gözüm arkada da kalmıyor çok sıkıştığım zamanlarda video çekimlerine parttime çalışan ünüversiteli elemanlar buldum onları gönderiyorum

 

Tarih: 20 Şubat 2007, 19:20 - İp: 88.***.**0.112
_unknown_
_unknown_ (üye)
Kayseri / Stüdyo Fotoğrafçısı

Bu sadece bizim sektörümüzde değil memleketin genel problemi.Eskiden çırak olcak kişi ilkokul mezunu iken şimdi kesintisiz 8 yıl eğitim sayeseinde 15 yaşına çıktı.15 yaşındaki birisinden çıraklık beklemek zor....

 

Tarih: 21 Şubat 2007, 11:31 - İp: 85.***.**3.59
liebster
liebster (üye)
Kütahya / Firma

bizim firmada calışan 14 personelimiz var.bazıları okul dönemindeler.yazın calışırlar.genelde bayanlardan seceriz personelimizi iyi bilgisayar kullanması şartı ile...zaten bilgisayar kullanan personellerin fotoshopu kullanması yada ögrenmesi basit. fotografla ilgili bilgilerde ustalara yani bizim ögretilerimize kalmış.kısıtlı personelle calışırsanız mutlaka zor durumda kalırsınız.birde herne olursa olsun herzaman personelinizden daha fazla bilgi sahibi olcaksınız.kendinizi geliştireceksiniz yoksa kaybeden siz olursunuz.

 

Tarih: 21 Şubat 2007, 19:06 - İp: 85.***.**4.221
uralensar
uralensar (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Vepco,

Biraz iddialı olacak sana ama aradığın ben'im. (Şaka şaka)

Ben sevdiğim işi yapmak arzusundayım, bu yüzden uygun teklif gelirse işi gücü bırakıp kendimi fotoğrafa vereceğim.
Bilgisayar konusunda herhangı bir sıkıntım yok. Yabancı kaynakları inceleyip kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
Eğer bu konuda tavsiyelerin olursa sevinirim.

 

Tarih: 21 Şubat 2007, 19:37 - İp: 85.***.**9.213