afşincolor
afşincolor (üye)
Kahramanmaraş / Stüdyo Fotoğrafçısı

( Haksız Rekabet )

SEVGİLİ DOSTLAR BENİM SIKINTIM BÜTÜN FOTOGRAFCI ARKADAŞLARI İLGİLENDİRİYOR LÜTFEN DİKKATE ALINIZ ilcende haksız rekabet eden meslektaşımı mahkemeye vermek istiyorum bu konu hakkında bilgisi olan varsa bana yardım etsin ben bu yolla bişeyler elde edebilirmiyim acil destek bekliyorum.

Tarih: 7 Temmuz 2007, 20:48 - İp: 88.***.**5.109
mine05
mine05 (üye)
Amasya / Stüdyo Fotoğrafçısı

Birileri dernekmi dedi ? Örgütlenmek, etikleri belirlemek, kural koymak ? Allah Allah fotoğrafçıların kafasına taşmı düştü ?
Bunları duymak çok şaşırtıcı...

Yukarıdaki cümlelerimi lütfen kişisel olarak algılamayıp, birikmiş kızgınlığıma veriniz ...

Elbette Dernekleşmek,
Mesleğin etik kurallarının konulmasını ve uygulamasını sağlamak. Meslek mensuplarını denetlemek. Hatta ve hatta derneğe üye olamayanların işyeri açamamasını sağlamak. Sektöre "doğru" eleman yetiştirmek...
Bunlar dernekleşmenin ilk akla gelen faydaları.

Dernekleşmenin işlerinize ve günlük hayatlarınıza faydası ne olacak diye sorarsanız...
Aklıma gelen ilk örneklerle devam edeyim.

1- Ucuz çalışan çıkıntılara fırsat verilmez. Çünki ucuz çalışamaz , dernek olursanız yaptırımı vardır. Derneğe üye olmaz ise de mesleği icra edemez.

2- Önüne gelen dükkan açamaz. Dükkan açacak adam çırak-kalfa-usta süreçlerini doğru düzgün adamların yanında geçiren , mesleğin kurallarını "doğru" almış insanlara belge verilir, doğru adamların dükkan açması sağlanır. Dolayısı ile önüne gelen kuralları çiğneyemez.

3- X bir fotoğrafçı müşteri kaçmasın kaygısı ile vesikalık ebadında boy fotoğrafı çek-e-mez . 6 vesikalık parası alıp boy fotoğrafı çekmez. . Yaptırımı vardır. Adam gibi 10x15-13x18-15x20 ebatlarında fotoğraf çeker adam gibi de parasını alır. Ne kendini ne de mesleğini ayaklar altına almaz.

4- X bir fotoğrafçının çektiği vesikalığı evinde scanner ile taradıktan sonra 10x15 karta yerleştirip gelen müşterinin işini basmaz.

5- Telif haklarına saygı gösterir. Gösterilmesini bekler. Adam gibi para kazandığı zaman başkasının ürettiği telif haklarınıda satın alabilir güçte olur.

6- Pazar günü işini kapatıp, adam gibi ailesi, çoluğu çocuğu ile beraber zaman geçirir.

Nasıl ? kulağa hoş geliyor değilmi ?...

Uygulanabilirmi peki ?

Hayır. Çünki fotoğrafçılar kendilerini dünyanın en akıllı insanları sanırlar (!)...

Son cümle mezarlıklar vazgeçilmez insanlarla doludurlar.









 

Tarih: 4 Haziran 2008, 12:03 - İp: 88.***.**8.188
mine05
mine05 (üye)
Amasya / Stüdyo Fotoğrafçısı

Dernek felan güzel gelişmeler oluyor sektör akıllanıyormu ne ?

İlk cümlemi birikmiş kızgınlığıma veriniz lütfen...


 

Tarih: 4 Haziran 2008, 12:04 - İp: 88.***.**8.188
wolkan16
wolkan16 (üye)
Bursa / Firma

biri sektör akıllanıyormu dedi???
Hiç sanmam !!!
Biz fotoğrafçılar birbirimizle rekabet edip fiyat kırmaktan başka dijital teknolojiye çuvalla para verip sonrada bedava iş yapan ahmaklar sürüsünden başka bir şey değiliz ve akıllanmayızda herhalde uzun yıllar kullandığımız kimyasallar bize böyle bir şey yaptırıyor.

Lütfen kimse alınmasın ama bu bir gerçek herhalde başka bir meslek kolunda bizim gibi emeğine ekmeğine ve parasına düşman olan kimse yoktur.

 

Tarih: 4 Haziran 2008, 14:54 - İp: 88.***.**6.9
obafoto
obafoto (üye)
İstanbul / Firma

rekabet kurulu var oralardan daha detaylı bilgi alabilirsin. sonuçta odaların belirlediği rakamlar var neden dışına çıkılıyor

 

Tarih: 4 Haziran 2008, 15:13 - İp: 88.***.**6.237
mine05
mine05 (üye)
Amasya / Stüdyo Fotoğrafçısı

wolkan16 : akıllanıyormu acaba ? derken, aşağı yukarı senin kastettiğin sözcükleri ima etmiştim
anlayan anlar

 

Tarih: 4 Haziran 2008, 20:47 - İp: 88.***.**7.148
wolkan16
wolkan16 (üye)
Bursa / Firma

Valla umut verici gelişmeler var sanırım bazıları koma durumundan çıkmaya başladı.
Ve halimizi gördü ne diyim buda bir şey mesleğimize ve ekmeğimize sahip çıkmalıyız ne yani dükkan kapatıp bu yaştan sonra el kapısında işçilikmi yapıcaz yada bi yaştan sonra bizi kim alıcak mantıklı olalım ve mücadele edelim.

İlk olarak dernekleşme ile başlanabilir hatta bunun odalarada faydası olabileceği kanaatindeyim yada mevcut olan odalara sahip çıkarak bizde buradayız yanınızdayız imajı verilerek odaların elleri güçlendirilebilir çoğunluk sağlandığı zaman işler yoluna girer diye düşünüyorum. Bildiğim kadarı ile istanbulda Fotoğrafçı İşadamları derneği diye bir dernek var ancak biraz elit tabakaya hitap ediyor bu tür bir oluşum tabana yayılabilir her ilde bir fotoğrafçılar derneği kurulsa yakın bir zamanda federasyona dönüşebilir.

Tamam Fotoğrafçılar odaları var ancak Federasyonu yok.
Odaların sayısı federasyon kurmaya yetmiyor sanırım ancak dernek çatısı altında federasyon kurmak daha kolay.

Sanrım bu tür bir oluşum yapılabilir belkide bu işin uzmanı arkadaşlar bu işe bir el atarlar mesela hukuki yönde üyelerimizden Pazarbey abimiz bize yardımcı olabilir. Sayın fdiker in de öncülük yapabileceğini düşünüyorum.

SAYGILAR

 

Tarih: 7 Temmuz 2008, 11:43 - İp: 88.***.**2.128
liebster
liebster (üye)
Kütahya / Firma

yıllardır aynı sikayetler aynı yazılar aynı aynı aynı biz insanoglu akıllanmayız herzaman tüm sektörlerde bindigimiz dalı keseriz.bu konuyu seneye gene tartısırız.ancak önemli olan bizim sektörde sanaatına ve kalitesine güvenmek gerisi zamanla eriyip gidiyor zaten.

 

Tarih: 9 Temmuz 2008, 23:01 - İp: 88.***.**7.246
gördes
gördes (üye)
Manisa / Stüdyo Fotoğrafçısı

saygıdeyer üstadım yapabilecen şey rekabette oldun insanla konuşup bu işin sonu olmadıgı ve boşa kürek salladıgını söylemek.şu anka yaptınız fiyatlar tam bi rezillik insan meslekten sogutuyolar.bir araya gelip konusun anlaşın ortak bi fiyat listesi çıkarın noter huzurunda tastikletin bak bakalım sonra fiyattan kırabiliyomu herkeze bol kazanclar.hayırlı günler

 

Tarih: 12 Temmuz 2008, 11:47 - İp: 88.***.**2.121
wolkan16
wolkan16 (üye)
Bursa / Firma

Valla sanırım herkes hayatından memnun işler güllük gülistanlık.

Arena durumundan çıkıp Agora durumuna dönmüşüz herhalde herkeste bir sarhoşluk var kimse okumuyor yada okuyamıyor ne diyeyim allah işinizi gücünüzü rast getirsin.

Ancak iş işten geçince aklımız başımıza gelir.
O zamanda bi kıymeti kalmıyor tabi

 

Tarih: 22 Temmuz 2008, 13:03 - İp: 88.***.**3.2