ardakaymaz
ardakaymaz (üye)
Çankırı / Stüdyo Fotoğrafçısı

Fotoğrafçılık Ölmesin

arkadaşlar hepimizin bir araya gelerek aramızdaki rekabeti kaldırmamız gerekiyor. rekabet yapan insan zaten kökden fotoğrafçı olmayan insanlar.
bütün fotoğrafçıların bir araya gelerek yada illerin ilçelerin dernek başkanlarını bir araya gelerek toplantı yapmaları lazım. biz fotoğrafçıların engüzel para kazandığı yer gelin albümü 100.00 ytl albüm çeken meslektaşlarım bana ne kazandığınızı açıklarmısınız.
ben albümcülük de yapıyorum engüzel lüx albümüm 25,00 ytl. bu mesleği bu hale getirenlere yazıklar olsun.

Tarih: 21 Ocak 2008, 12:35 - İp: 88.***.**4.169
-olimpos-
-olimpos- (üye)
Antalya / Stüdyo Fotoğrafçısı

Müşteri gelip soruyor o kadar şartlanmışki yanında daha başka ne veriyorsusnuz yani albümün içeriğine bakmıyor fotoğraf olsun yeter, kes manzaraya yapıştır bitsin kalite yok ortada stüdyo fotoğrafına benzer bişey yok,daha başka yanında ne veriyorsunuz tekrar tekrar sorduğu bu.Yani mantıkları analaşılır gibi değil müşteri dönecek diye ödleri sıdıyor.ver ne varsa ver dönmesin.Ben fotoğrafçılığın dışında herhangi bir sektörde beş kuruş ındirim yaptıramıyorum.Acıyorum halimize.Şu mantığı takip etmemiz gerekiyor ama ben böyle cesaretli meslektaş göremiyorum.Ben arabamı çok yıkatırım.temiz binmesini sesvrim.herzamanki yere gittim abi fiatımız arttı dedi, 5 TL idi birden 8 TL olmuş, Bende kalsın deyip çıktım dört beş yer dolaştım hepside aynı fiat geri dönüp aynı yere yıkattım.Şimdi ben müşteriyim mantığim bu.Herkes aynı fiatı takip ederse müşterisi kaybolmaz çünkü başka yerdede aynı olduğunu biliyor alıştığı yere gelir,yeterki kimse kimsenin ekmeğine göz dikmesin rekabet yaparak benden çalıyor.

 

Tarih: 21 Ocak 2008, 23:44 - İp: 85.***.**5.186
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

çok doğru birbirimizi yersek başkalarıda bizi yer bitirir.

 

Tarih: 18 Mart 2008, 03:18 - İp: 88.***.**3.197
barbaros d
barbaros d (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

AH BE KARDEŞ BU İNDİRMLERİ YAPAN ARKADŞLAR ZATEN MESLEGİ BİLMEDİGİ İÇİN YAPIYORLAR GİRİP BİR YERDE 1 SENE ÇALIŞAN BEN FOTOGRAF ZANATKARIYIM DİYE PİYASA CIKIYO HELE BİRDE BİRAZ PARASI VARSA BİDE DİJLTAL BASKI ALIYO İŞTE OLDU SANA
FOTOGRAFCI ONDAN SIONRA KALİTE YOK AMAN MÜŞTERİ KAÇMASIN VER ALBÜM VER BÜYÜK VER ÇERCEVE YAP FİYATIDA 100M OLDU İŞTE
KARDEŞİM BEN 25 SENEDİR MESLEKTEYİM BEN BU ZAMANKİ GİBİ ZANATIMIZIN REZİL OLDUGUNU GÖRMEDİM ESKİDEN MÜŞTERİ YANINDA HAZIR OLDA DURURDU ŞİMDİ BİZ MÜŞTERİNİN YANIN DA DURUYORUZ

 

Tarih: 19 Mart 2008, 13:19 - İp: 88.***.**1.215
  • 1