byonetmen
byonetmen (üye)
İzmir / Meraklı

Başlangıç

merhaba değerli üstadlar. ben 9-10 yıldır düğünlerde kamera çekimi yapıyorum,tamamen kendi çabalarımla photoshop ve video edit programlarıyla, slayt programları öğrenerek iyi bir potansiyel yakalamayı başardım şimdiki hedefim ise bir fotoğraçı dükkanı açarak bu yönde hizmet vermek.yanlız bu işin fazla yabancısı olmamakla beraber püf noktalarından bihaberim ve ayrıca yeni bir kamera + fotoğraf makinası ve birde baskı cihazı( şimko yada hiti) türünde bie şey düşünüyorum bana bu konuda yön qösterirseniz çok sevinirim.şimdiden hepinize teşekkür eder hayuırlı işler dilerim.

Tarih: 4 Ağustos 2011, 23:04 - İp: 85.***.**1.50
byonetmen
byonetmen (üye)
İzmir / Meraklı

Başlangıç
merhaba değerli üstadlar. ben 9-10 yıldır düğünlerde kamera çekimi yapıyorum,tamamen kendi çabalarımla photoshop ve video edit programlarıyla, slayt programları öğrenerek iyi bir potansiyel yakalamayı başardım şimdiki hedefim ise bir fotoğraçı dükkanı açarak bu yönde hizmet vermek.yanlız bu işin fazla yabancısı olmamakla beraber püf noktalarından bihaberim ve ayrıca yeni bir kamera + fotoğraf makinası ve birde baskı cihazı( şimko yada hiti) türünde bie şey düşünüyorum bana bu konuda yön qösterirseniz çok sevinirim.şimdiden hepinize teşekkür eder hayuırlı işler dilerim


gerçekten kimse yok mu ?????

 

Tarih: 7 Ağustos 2011, 18:48 - İp: 85.***.**6.229
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

9-10 yıldır kamera çekimi yapıyorsunuz. yeni işyeri açınca bu işide yapacaksınız tecrübe artı değer katacaktır. ama işyerine gelen müşteri çeşitli isteklerde bulunacaktır.

- fotoğrafçılık
- kamera
- satış
- genel işyeri yönetimi (gelir/gider-eleman-pazarlama-ucuza mal etme)

bunların hepsi birer uzmanlık alanı gibidir. her bireri için onlarca püf noktası verilebilir. ayrıca 5 sene sonra nerde olacaksınız 10 sene sonra nerde olacaksınız gibi misyonunuzda olmalı. yoksa yeinizde saymanız mümkün değil. yerinizde sayarsanız batarsınız.

gözünüzü korkutmak istemem ama gerçekten bunlar böyledir. çoğu insan iş yapmakla işyeri açmanın aynı şeyler olduğunu sanır. halbuki öyle değildir. ikisi çok farklıdır.

yinede herkes gibi sizdede cesaret ve bilgi vardır. yola çıkın tecrübeleri zamanla öğrenirsiniz.

batma
müşteriyi kaybetme
yaşadıklarından ders al

Öneri: baskıların büyük boyutlularını labaratuvara yaptır. albüm, çerçeve çok stoklama, interneti hafife alma

 

Tarih: 8 Ağustos 2011, 02:28 - İp: 95.***.**5.78
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı




Remi, selam...


buraya tıklayıp, noritsu şu anda ne işler yapıyor bir bakıver..

zamanında sektörün ütücü gücü olan firma nerelere yönelmiş..

Sen ne dersin..




 

Tarih: 9 Ağustos 2011, 17:48 - İp: 94.***.**6.196
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

zamanla değişmek ayıp değil ki piyasa neyi gerektiriyorsa onu yapmalı. Baskı makinaları ve kağıt mevzusu hala pahalı. Bedavaya olsa dahi çok iş yapmaz. Kim evinde yüzlerce kağıt hatıra tutsun?

Fotoğraf işi internet ve fotoğraf makinası üreticilerine yaradı. ayıca photoshopu unutmamalı. bu üçü dijitalin kaymağını yedi/yedirdi diyebiliriz.

Anaog zamanı korunaklı pasta şimdilerde herkes tarafından mıncıklanmaya başlandı. Haliyle yatırımlar riske girdi. Eskiden eli güçlü olanlar hala devam ediyorlar ama bu işe yeni girenlerin işi biraz zor açıkçası. Karnımı doyursam yeter diyene fotoğraf fazlasıyla yeter.

Fotoğraf alanı dijitalle koptu gitti ama esasen bu işi yapanlara yar olmadı, katkı sağlamadı. Her işte olduğu gibi bu sektörde de kafayı çalıştıranlar/vizyon sahipleri kazanırken klasik kafadaki esnaflar ya battı yada yerinde saydı(onların da geleceği tehlike altında).

İnternet bir çok konuda açlığımızı giderdi. Tabi buna fotoğraf da dahil. dolaysıyla "nasıl pazarda elma çok ise fiyatı o kadar düşük olur" o hesap mal çoğaldı ve değeri düştü.

Ama öte yandan tıpkı bu site gibi, malzeme satan yaratan siteler ve yeni moda ihtiyaçlar hep fotoğrafı taze tuttu. Kapasite artırımı olmasa bile ölen piyasasyı kurtaracak hep yeni bilşeyler çıktı. İŞte burada kafayı çalıştırıp yönünü ona göre çeviren adımlar atanlar hala devam edenlerdir ve ileride de devam edecek olanlardır. ben bu sebeple fotoğrafın bir yüzyıl daha para edeceğini, kağıdın ve baskının da buna paralel satılacağını ama pastadan afedersiniz b.k gibi para kaldıranların azalacağını düşünüyorum. İş devam ederken çap küçülecek yada gidenlerin yerine yenileri gelirken çap oranı hep korunacak.

Eskiden analogda çap meslek sırrı nedeniyle sınırlıyı. bilgi akrabadan akrabaya geçerdi. dışarıya bilgi çıkmazdı. herkes fotoğraf çekemezdi. fotoğraf çeken bin pişman oludu. yani o zamanda aslında sınırlıydı. şimdi koptu ama başkalarına yaradı. yine fotoğraf (kağıda basılan şey) hala sınırlı kaldı. kağıda baskı=fotoğrafçılık formulü hala geçerliyse daha çok kapanacak işyeri var. yok fotoğrafçılık=fotoğrafla alakalı herşey ise işte bu formulü benimseyenler ayakta kalacak olanlardır. buda bence noritsu gibi olmasada değişim yapanları haklı kılıyor. gisişat değişime gidiyor bence.

bitti.

 

Tarih: 9 Ağustos 2011, 23:48 - İp: 88.***.**3.180
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

uzay filminde şöyle bir senaryo vardı.

güneş benzeri sıcak bir cisim uzay aracını kendisne doğru çekmektedir. sıcaktırda. motorları geriye doğru çalıştırmayı denerler. olmaz. bu esnada uzay aracı gttikçe hızlanarak dönen sıcak cime doğru çekilmektedir. (çare yok ayvayı yediler.)

derken kaptan tam yol ileri emrini verir. güneş gibi parlak, sıcak, dönen bir devasa cşisme doğru hem çekilirken hemde ileriye doğru tam gaz vermek akıl karı değildi. fakat kaptanın bir planı vardı. tam gaz ileri verildi herkes kaptanın kafayı yediğini düşünürken yan motorları çalıştırmalarını söyledi. dediğini yaptılar. yan motorların bir taraftakileri çalıştırıldı (cismin dönen tarafına doğru) cisim zaten kendi çekim hızıyla geminin hızını da alarak gemiri yana doğru savurur. ve uzay gemisi kurtulur.

ben bunu çok önce izlemiştim. aklımda kalmış eğer değişim sizi çekiyorsa ondan geriye kaçamazsınız. böylece yaptığınız şeyi yaparak ve değişimin hızından da yararlanarak hamle yapacaksınız. bu sizi kurtaracak. değişime karşı durmak saçma olur zaten bundan nasıl fayda sağlanıra bakmak lazım.

her ne kadar hikaye vari anlattıysamda ne demek istediğimi anlayan çıkacaktır mutlaka
(bazı şeyler çok açık anlatılmazlar ispat gerekir yoksa vizyon olur bizim toplum vizyoncuları medyumcularla karıştırır aman diyim )

 

Tarih: 9 Ağustos 2011, 23:58 - İp: 88.***.**3.180
  • 1