ozinpurple
ozinpurple (üye)
İstanbul / Amatör

Banyo

Merhaba
filmlerimi kendim banyo etmek istiyorum bu nedenle Karanlik odasini kullanabilecegim bir yer onerebilir misiniz?

Tesekkurler..

Tarih: 23 Nisan 2005, 21:36 - İp: yok
temas
temas (üye)
İstanbul / Amatör

selam,aynı sorunu bende yaşıyorum.fotoğrafçıların çoğu bu talebe olumsuz bakıyorlar.istanbulda yaşıyorum ama şu an van'da öğrenciyim ve okulun karanlık odasını kullanıyorum.istanbula gidince aynı sorunu yaşayacağım.kullanabileceğim bir karanlık oda bulursam sizede haber veririm,aynı şekilde sizde bana ulaşırsanız sevinirim..

 

Tarih: 19 Mayıs 2005, 21:47 - İp: yok
adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

karanlık odası kurman gerekiyor bunun için malzemeleri alman lazım. [email protected]

 

Tarih: 23 Mayıs 2005, 14:36 - İp: yok
saylan
saylan (üye)
Van / Amatör

evde banyo yapılabilir mi? Yöntemini anlatırsanız sevinirim. teşekkürler.

 

Tarih: 29 Mayıs 2005, 14:06 - İp: yok
alito
alito (üye)
İstanbul / Amatör

Ben eskiden bir Paterson tankla evde film banyomu yapardım.Ayni tanklar şimdi de varmış.Geceleyin evinizin bir odasını tamamen ışık geçirmez hale sokabiliyorsanız film banyosu için özel bir karanlık oda gerekmez.Dışarıda bunun için ışık geçirmez torbalar kullanılıyormuş ama bizde var mı bilmem. Sonuçta sadece filmi tankın makarasına yüklerken karanlığa ihtiyaç var.Geceleyin bunu evinizin karanlık bir odasında yapabilirsiniz.

Filmlerdimi kendim banyo etmek istiyorum diyorsunuz ama herhalde esas istediğiniz baskıları da yapabilmek.Çünki sadece film banyosunu yapmanın ve baskı için dışarıya vermenin pek bir esprisi yok bence. Baskıya gelince bunu evde de yapmak mümkün(ben yapardım eskiden) ama esaslı bir teşkilat gerekir ama imkansız değil.

İnternette Türkçe kaynaklara rastlıyorum bu konuda.Bazı klüpler üyelerine karanlık oda imkanı da veriyormuş.Araştırmak gerek.

 

Tarih: 29 Mayıs 2005, 15:30 - İp: yok
  • 1