cepheus
cepheus (üye)
İstanbul / Amatör

Nikonlardakine Benzer Usb Controllr

merhabalar nikondaki kamera kontrolü ve çekimi ile ilgili yazılımların sony kameralar ile uyumlu olanlarını arıyorum.. kullanmakta olduğunuz veya adını duyduklarınızı paylaşırsanız sevinirim.. bildiğimiz usb bağlantısından veri akışı ve foto çekimine yarıyor (manuel ayarları kullanarak)

teşekkürler

Tarih: 16 Haziran 2007, 18:03 - İp: 88.***.**0.204
yilmaz47
yilmaz47 (üye)
Batman / Amatör

canonların bazı modellerinde var ama sonyleri bilmiyorum.
kendi firmaları dışında böyle bir yazılım üreten firma varsa bilmek isterim..

 

Tarih: 16 Haziran 2007, 21:19 - İp: 88.***.**4.228
cepheus
cepheus (üye)
İstanbul / Amatör

nikon pro ve amatörler, canon pro ve amatörler, olympus, kodak vs. gibi tüm firmaların hem desteklediği hemde katkıda bulunduğu (sdklarını açtıkları) 3. parti ufak tefek firmaların en az 10 farklı versiyon ve çeşit olarak -ücretli veya ücretsiz- yazılımları bulunuyor..

o kadar çoklar veya o kadar teknik bilgilerle donatılmışlar ki insan şaşırıyor.. ki pc ve fotoğraf çekimi konusunda ister amatör ister pro olan çoğu kullanıcı (özellikle ülkemizde) konuyu yadırgadığından bu yazılımlar pek popüler değil.. piyasada bulunmuyor veya zaten alıcısı yok.. kullananı da pek görmedim (hatta hiç diyelim) fakat bazı çekimlerde ise kesin yazılım kontrolü olmadan (en azından alışınca) riskler çok artıyor.. neyse uzatmadan.. sony ise şu ana kadar konu hakkında bir tek kılını kıpırdatmamış.. ne sdk ne kameraların remote kontrolleri ile ilgili bir destek.. şu ana kadar hiçbirşey bulamadım.. amatör veya pro tamamen bir çıkmazdayım.. sonynin bazı konularda yavaş olduğunu biliyorduk ama (atrac gibi) bu konuda da yetersiz kalacağı hiç aklımın ucundan geçmemişti.. yurtdışındaki yetkililere ve 3.parti bir firmaya da (şu pixmatik mi o yazılımı hazırlayan firma) sorumu ve durumumu ilettim..

diğer kameraları zaten cep telefonlarından bile remote olarak kontrol edebiliyorsunuz (irda üzerinden) en azından sonynin kodlarını bilirsek konuyla ilgili kişisel çalışmaları da yapabilir geçici çözüm üretebiliriz..

nikonda çok kullandığım bir yazılım olduğu için sonye geçince ister istemez konu hakkında takılıp kaldım.. forumu uzun süredir takip etmeme rağmen ilk mesajımın bu olması çok acı

 

Tarih: 17 Haziran 2007, 00:43 - İp: 88.***.**0.204
  • 1