nohackmove
nohackmove (üye)
İstanbul / Meraklı

Sony A6000 Benzerleri

Merhaba,

Kısa süre içinde kompakt yapıda genelde portre tarzında ya da ev içinde pozlamalarda kullanmak üzere bir makina almayı istiyorum. Sıfıra para vermek yerine ikinci ele yönelesim var ama neredeyse herkes iddaalı makineleri sıfır fiyatına satıyor.

Dolayısı ile kafam biraz karıştı.

Lensi değişebilen, vizörü bulunan ve DSLR lara göre daha ufak boyutlarda almak istiyorum. 2010-2017 yılları arası Canon Eos 500D kullandım ve seyahatlerde bile birkaç lens ve çanta ile taşıması zahmetli geliyordu. 20K shutter da ucuz bir fiyata sattım. O sıralar A6000 ler revaçtaydı ama hayyam pasajında gözüme kesitremedim bir türlü almadım. Şimdi hem sıfır hem ikinci el fiyatları almış başını gitmiş.

Kafamı kurcalayan Sony A6000, Fuji X-E2(s) ve X100T modelleri. X100T aslında sabit lensli ama çok hoş tasarımı. Fiyat olarak daha uygun. Diğer iki model ise benzer özelliklerde. ama ikinci elde bile çok pahalı. Açıkçası 2K ikinci elde verene kadar 3K taksitli sıfır alma taraftarıyım.

Birde diğer tarafta nedense bedavaya Samsung NX300, NX3000 serileri var lens ile beraber bile 1K nın altında fiyatları. Bunlardan birini alsam ne kaybederim bir tek vizör olmaması mı acaba?
Vizör de ekranı sadece poz değerlerini görmek için kullanmaya alışık olduğum için önemsiyorum. Yoksa ekrana bakarak çekim yapmak o hissi yaşatmıyor bana.

Çok canlı bir fotoğrafçılık forumu ararken yıllardır takıldığım DH bile artık aktif olmadığını fark ettim. Belki bu mesajlar birine ulaşana kadar karar vermiş olurum ama yinede bir bilene sormak güzel olur diye düşündüm.

Tarih: 10 Aralık 2019, 22:56 - İp: 94.***.**2.161
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı


Aynasız makinelerle ilgili forum sayfası: http://www.netfotograf.com/forum/mirrorless/


Görüntü kalitesi ve kullanım aktivitesi açısından, gönül rahatığıyla aynasız makine alabilirsiniz..

nx3000 gibi bir cihazda şikayet edeceğiniz mevzu olacağını da tahmin etmiyorum.. hafif makine ararken onu incelemiştim.

Youtuber'a önerilecek seviyede video kalitesi de var, bahsettiğiniz tüm aynasızlarda..

 

Tarih: 11 Aralık 2019, 21:17 - İp: 95.***.**6.220
  • 1