foto sadik
foto sadik (üye)
Isparta / Stüdyo Fotoğrafçısı

Harddisk Kurtarma Programı Hk.

Eğer harddisk kurtarma programını kullanıp veri kurtarırsan bu verileri (resim müzik vs &) mutlaka başka harddiske kopyala ve o kurtarma işlemi yaptığın harddiski unut neden dersen daha sonraları bad sector denilen ve hdd de veri okuma zorluğu veri kayıpları hdd de yanmaya kadar giden olaylarla karşılaşabilirsiniz.


Sizce hdd den geçmişteki silinmiş format atılmış verileri kurtarırken hdd ye zarar verdiğini hiç düşündünüz mü neden saatlerce sürüyor ? programa b.k atmak değil amacım ama kullanın ve vakit kaybetmeden başka hdd ye kopya alıp kurtarma işlemi yaptığınız hdd den biran önce kurtulun ..... benim başıma geldi canım yandı ... bilginize.....

Tarih: 14 Temmuz 2008, 13:48 - İp: 88.***.**9.36
adagume
adagume (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

.....Tamamen Değil ama kısmen doğru....!!! Kurtarma programlarının çalışma mantığı şöyledir.... HDD e kaydedilen veriler hamur üzerine konan bir cismin bıraktığı şekil gibidir... veriyi oradan silersiniz fakat bıraktığı iz ordan kaybolmaz... Taa ki siz başka bir veryi üzerine yazana kadar.... HDD Kurtarma yazılımlarının kasma ya da yavaş olma sebebi bu İzi Tanımlayıp Yeniden yaratttıkları içindir...!!! Çok Fazla Zarar vermezler....!!! Ayrıca BAD SECTOR leri de farklı programlarla düzeltmeye çalışabilir ve iyi sonuçlar alabilirsiniz...!!!

 

Tarih: 17 Temmuz 2008, 12:58 - İp: 88.***.**0.47
  • 1