fotodeneme
fotodeneme (üye)
Ankara / Meraklı

Foto-efekt-muzik-slide Show-vcd ¿¿¿

Herkese Merhaba,

Siteye yeni üye oldum,
Başlıktanda anlaşılacağı gibi sorunum fotoları vcd'ye çevirme ve bu aşamada yapılan işlemlerle ilgili.

Forumda bu sorunla ilgili çeşitli konuları okudum ama kimi cevapta önerilen yöntem yazılım vs. bir başka cevapta kötülenmiş ya da sağlıklı çalışmadığı belirtilmiş.

Benim ricam aşağıdaki bir kaç soruya bu işi bilen tercihen kendisi evinde ofisinde bu işi uygulayan birileri tarafından cevap verilirse sanırım bundan sonrada bu konuyla ilgili çözüm arayacak arkadaşlar için toplu ve düzenli bir konu başlığı olur.
Şimdiden yardımcı olacak herkese teşekkürler...

1-) Temel amacım bilgisayardaki fotoğrafları arada geçiş efektleri kullanarak ve arka planada müzik ekleyerek bir slide show hazırlamak.Bunun için bazı programlar önerilmiş ama kimisi vcd'ye aktarım yaparken çözünürlülük resim kalitesinin tv'de bozulması adına sorun çıkartıyormuş.Bu sorunu çıkartmayıp tv'de de net görüntü verecek ideal program nedir ?

2-) Önerilebilecek ideal program internetten nereden bulunup indirilebilir? Freeware (ücretsiz ve sınırsız kullanıma açık mıdır)? Eğer değilse crack dosyası nereden bulunabilir ?

3-) Önerilebilecek programla slide show hazırlandıktan sonra vcd'ye aktarım aşamasında programın kendi komutları yeterli olur mu yoksa Nero vs gibi ek cd yazılım programlarınada ihtiyaç var mıdır ?

4-) Aktarımını yaptığımız vcd'nin herhangi bir vcd playerda sorunsuz olarak oynatılabilmesi için bağlı kalmamız gereken bir format çevrilmesi gereken bir uzantı vs var mıdır ?


5-) Ve son olarak önerilebilecek programla slide show hazırlayıp vcd'ye yazdırma işi için gerekli minimum sistem kapasitesi ve donanımları ne olmalıdır ?
Örneğin P'2 266 mmx bir makineyle bu işler yapılabilir mi?

Bu soruların bildiğiniz kısımlarını tercihende hepsini cevaplayabilirseniz sevinirim.Dediğim gibi şimdiden yardımcı alacak herkese teşekkürler...

Tarih: 8 Eylül 2005, 18:31 - İp: yok
dpalut
dpalut (üye)
İstanbul / Amatör

öğrenince baba da pm atar mısın? bende arıyordum.

 

Tarih: 9 Eylül 2005, 08:50 - İp: yok
artvinli
artvinli (üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

MERHABA BENİM BU GÜNE KADAR GÖRDÜĞÜM EN GÜZEL SLAYT ŞHOW PROGRAMI PİNNACLE 8.0 DENEMENİ TAVSİYE EDERİM.
KULLANMASI ÇOK KOLAY ANCAK FOTOĞRAFLARDA ÇOK AZ NETLİK AZALIYOR.ARKA MÜZİKLERİ ÇOK KOLAYLIKLA YAPILIYOR KOLAY GELSİN BİRDE İNTERNETTEN İNDİRMEN İÇİN 4 SAATA YAKIN OTURMAN LAZIM.

 

Tarih: 11 Eylül 2005, 12:59 - İp: yok
barisink
barisink (üye)
Ankara / Amatör

memories on tv:
" http://www.codejam.com/motv.htm "

gereken dosyalarıda emule dan bulabilirsin.
Bu programı kesinlikle tavsiye ederim. Yazıcı olarak nero yu kullanıyo.

geçiş efektleri iyi sayılır. ama asıl özelliği bence resim efektlerinde.

 

Tarih: 21 Eylül 2005, 03:39 - İp: yok
tamerahmet
tamerahmet (üye)
Yurtdışı / Amatör



#tamer' tarafyndan 24.10.2005 00:47:06 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Ekim 2005, 12:06 - İp: yok
fotodeneme
fotodeneme (üye)
Ankara / Meraklı

Merhaba
Öncelikle açmış olduğum konuyla ilgilenen ve cevap verme zahmetine girip yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.Sormuş olduğum sorulara tam anlamıyla burada yanıt bulamadım fakat sonuçta başka kaynaklardan sorunumu çözdüm.Çözüm yolunu benim gibi düşünen arkadaşların faydalanacağını düşünerek buraya yazıyorum..

- İnternette slide show yapmaya,fona müzikler,araya geçiş efektleri koymaya yarayan onlarca program var.Tabiki çoğunluğu demo sınırlı sürüm ve crack lerini bulmakta baya bir zahmetli.Ne istediğinizi tam olarak belirlemezseniz aralarında kayboluyorsunuz ve bir çoğuda işe yaramaz programlar.

-Ben adı çok bilinen bir kaç tanesi hakkında deneyimlerimi aktarayım

_Adobe photoshop elements 3.0 = Amacınız daha çok resim üzerinde edit (orijinal resimde değişiklikler-eklemeler) yapmaksa ve de bu işlerde çok profesyonel değilseniz ,kolay kullanım menuleri ve yardım seçenekleriyle ideal basitleştirilmiş bir program,fakat slide show olarak sunduğu geçiş efekti seçenekleri yetersiz.Resimler üzerinde Left right pan ya da zoom in out yaptırmıyor.

_Ulead cd-dvd picture show 3 = Bu program adobe ye kıyasla çok daha fazla geçiş efekti sunuyor fakat bunun sorunuda,fona koyulan müzik üzerinde istenen değişikliklerin yapılmasına tam olarak izin vermemesi ya da zorlaması.Örnek olarak 100 fotoluk bir slide showa 4 mp3 koydunuz diyelim,56. fotodan 57. ye geçiş yaparken şarkının değişmesini görüp müdehale etmek için taa ilk fotodon başlayarak dinlemeniz-izlemeniz lazım. Ortadan müdehale ettirecek önizlemesi yok!

_Memories on TV = Yukarıdaki 2 programa göre nispeten çok daha iyi.Adobenin tersine efekti bol Uleadın tersine müziklere istenilen yerden müdehale ettiriyor hatta artı olarak resimler üzerinde odak noktası belirlemeye izin veriyor.(ör:resmin bir yerine zoom girip orada 2 saniye bekleyip ayrı bi yere pan yapma vs.)Fakat bununda gördüğüm eksi yönü 2 tane farklı crackli program artı DVD yazmak için eklentilerini (onlarda crackli) kurmama rağmen,VCD yapım aşamasında mevcut yazıcıyı tanımıyor,DVD yapım aşamasında da cracke rağmen showun üstüne reklam koyulacaktır uyarısı veriyor.Belki benim cracklerde sorun vardır tam sürümünde bu sorun çıkmıyorsa tavsiye edilebilecek bir program.

_Photodesk-Proshow_gold = En son bulduğum ve ardından slide show yapma programları arayışıma son verdiren program.Şu ana kadar gördüklerim içerisinde en iyisi.
Yukarıda saydığım tüm programların artı yönlerini kendinde toplamış,yukarıdaki sorunlarıysa barındırmayan bir program.100 lerce geçiş efekti,resim üzerinde kolay editing,resim üzerinde odak noktaları belirleyip çeşitli hareketler sağlama,müziklerin istenen yerine müdehale etme ve mp3 ün istenen saniyesinden başlatıp bitirme imkanı.Onlarca seçenekli DVD menusu hazırlama.Hazırlanan slide showu VCD-SVCD-DVD- veya data Disk olarak kolayca yazdırabilme,vs..

Baştada söylediğim gibi tüm programlar kişisel beklentilerimi giderme ölçüsünde değerlendirilmiştir.Belki yukarıda bahsedip beğenmediğim bazı programlar sizin işinizi görür ya da fotoğraflardan slide show hazırlamak için en son karar kıldığım ProShow dan çok daha üstün özellikleri olan programlar da biliyor olabilirsiniz.
Benim amacım yaptığıma benzer şeyleri yapmak isteyipte arayış içinde olan arkadaşlara yol göstermek.Çünkü doğru programı bulana kadar onlarca demo vs. değişik programı bulup kurup denemek oldukça zahmetli,kendimden biliyorum

Herkese kolay gelsin...

 

Tarih: 6 Kasım 2005, 10:58 - İp: yok
dejavu06
dejavu06 (üye)
Ankara / Meraklı

arkadaşlar hala bu konuyla ilgilenen varsa diye yazıyorum ben memories on tv diye bi program indirdim. gerçekten çok şahane birşey tavsiye ederim linnkleri aşağıda;
programı indirmek için burayı tıklayın
crack
iyi eğlenceler...

 

Tarih: 19 Aralık 2005, 00:56 - İp: 81.***.**6.173
ortakalan
ortakalan (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

sana istediğin her özelliği sunan bir progra yolluyorum bu basit bir program ama geciş efecktleri müzik ekleme her vcd ile uyumluluk ve cd ye yazma gibi özellikler mevcut seriali yanında bende herşey full
http://www.hemenpaylas.com/download/72915/picture_to_tv.rar.html
selamlar

 

Tarih: 11 Ocak 2006, 01:15 - İp: 85.***.**5.232
meraklisi
meraklisi (üye)
İstanbul / Meraklı

merhaba,

slide show ile ilgili sorununu çözmüşsün ama benden sana basit bir tavsiye, ben nero 7 premium kullanıyorum, fotografları seçiyorsun tarihli yada isimli klasör olarak tabiliyorsun vcd dvd de 1 nolu 2 nolu klasör ve arkasında fonlar beliriyor,

1. Ailem
2. Abimin nişanı
.
.

Nero ile oluşturup nero ile yaıyorsun. tabi önceki versiyonlardan faklı olarak 400mb civarında bir kurulumu var...

denemek istersen http://www.9down.com sitesinden link vereyim. eğer linklerde bir sorun oluşursa arama bölümünde nero 7 premium (7.0.14) yazarsan aşağıdaki linklere ulaşabilirsin...

http://www.9down.com/story.php?sid=5911

http://www.9down.com/downloads.php?fileid=186

 

Tarih: 15 Ocak 2006, 14:16 - İp: 85.***.**7.92
seferadb
seferadb (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

ben pro show kullanıyorum neticesi güzel tavsiye ederim kardeş pro show gold 1.2 yi kullanırsan hem hızlı hende basit istersen verebilirim.





[email protected]

 

Tarih: 16 Ocak 2006, 11:45 - İp: 85.***.**6.91
horoz77
horoz77 (üye)
Çorum / Stüdyo Fotoğrafçısı

uled photo expres proğramın adı ama craği yok

 

Tarih: 21 Ocak 2006, 17:43 - İp: 85.***.**8.90