odilya
odilya (üye)
Balıkesir / Amatör

Yüzleri Daha Yumuşak Göstermek....

bunu nasıl yapabiliyoruz? daha soft ve pürüzsüz bir görüntüyü nasıl sağlayabiliyoruz photoshopta?sanki pudra sürülmüş gibi oluyo...

Tarih: 7 Mart 2005, 00:40 - İp: yok
barsoy
barsoy (üye)
Burdur / Meraklı

benim bildiğim en kolay yol araç kutusundaki blur ve smudge. Hem sadece istediğin bölgeye uygulayabiliyosun örneğin sivilceler gibi.

 

Tarih: 7 Mart 2005, 22:45 - İp: yok
matrix5n
matrix5n (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

merhaba yumuşak görüntü verme olayı photoshoptan ayrı bir program var onu yüklüyorsun bende o pragram var güzel neticeler veriyor (çok isteyen var şu anda kimsede yok)ancak bu şekil verebilirsin bye

 

Tarih: 8 Mart 2005, 10:16 - İp: yok
Ufuk
Ufuk (fotoşopçu)
İzmir / Meraklı

matrix5n senden başka kimsede yoksa bu filtre bu arkadaş nasıl yapacak.Madem elinizde bişey var ya paylaşın ya da benden başka kimsede yok diyip sinir bozmayın.

 

Tarih: 8 Mart 2005, 23:06 - İp: yok
oguzf
oguzf (üye)
İzmir / Meraklı

Ufuk sana katılıyorum eğer elimizde olanı paylamadıktan sonra bir anlamı yok. Arkadaşım elindeki plug in in ismini söylede bizdekinden farklı bir şeyse bizde faydalanalım

 

Tarih: 9 Mart 2005, 22:15 - İp: yok
webxas
webxas (üye)
İstanbul / Amatör

Selam odilya ve diğer arkadaşlar. Öncelikle ben şunu bilrim photoshopta yapamıyacağın yoktur. Plug-inler sadece işini kolaylaştırmak için vardır. O yüzden sen nasıl rötuş yaptığını anlatırsan sana yardımcı olacak gerçek photoshop rötuşörleri çıkacaktır.

matrix5n isimli arkdaşa gelince bence elindekinin ismini bile bilmiyodur o yüzden söylememişdir üstüne gitmeyin arkadaşın

 

Tarih: 10 Mart 2005, 15:36 - İp: yok
alibali
alibali (Üye)
Osmaniye / Meraklı


CİLLOP YÜZ RÖTUŞU ben pek sevmiyorum ama bu rötuşu, yinede size yardımcı olmaya çalışacağım odilya)

Önce araç kutusundan clone stamp aracı ile sivilceleri ,lekeleri vs. temizleyip sonrada rötuşlanacak alanı seçiyorsun (marque araçları ile).
daha sora Filter/Noise/Median uyguluyorsun
Daha sonrada Blur/Gaussian Blur filtrelerini uygulaman yeterli.
En son olarak silgi (erase)aracını history kutucuğu seçili iken kaş göz burun kulak gibi rötuş dışı alanlara uyguluyorsun.Bukadar.
ipucu: silgi ve stampa aracını kullanırken opacity değerini düşük tutarsan daha doğal görünüyor...

BİRDE ŞU KONUYA DEĞİNEYİM:
Bende bir program var kimsede yok. Herkeste bir program var bende yok. Bilin bakalım nedir? Özür dilerim arkadaşlar ama elemanın biri bende rötuş proramı var isteyene gönderirim demiş iyi veya kötü niyetli bilmiyorum, şimdilik 127 istek gelmiş. Ya bu akadaş uyumadan dinlenmeden bu programı gönderebilir mi herkese benim aklım almıyor.
Birbirimizi kandırmak konusunda üstümüze yok (söz meclisten dışarı)

 

Tarih: 10 Mart 2005, 23:53 - İp: yok
odilya
odilya (üye)
Balıkesir / Amatör

hepinize çok teşekkürler....

 

Tarih: 15 Mart 2005, 22:47 - İp: yok
suat_c84
suat_c84 (üye)
İzmir / Meraklı

arkadaşlar kusurabakmayın konuyla alakası yok ama sizden bir ricam olacak bana dokupe için plugin lazım plugini olan varsa bana göndermesi mümkünmü teşekkürler..

 

Tarih: 21 Mart 2005, 16:51 - İp: yok
  • 1