buse_k
buse_k (üye)
İstanbul / Firma

Selam...

arkadaşlar yeni üyeyim..bütün forumu başından sonuna kadar inceledim..
bilgi almak kendimi geliştirmek isterken bu siteyle karşılaştım ve üye oldum...daha şimdiden bir çok şeyde öğrendim açıkçası...
firma sahibi olduğum için tasarımcı arkadaşların bahsettiği bir çok şeyi anlamakta zorluk çekiyordum..şimdi birkaç gün öncesinden daha işleri bir durumdayım,çok yakındada umarım daha ileride olucam..
yalnız forumda şu şekilde gözlemlediğim bir konu var..
artık bilgi alışverişi zaman ilerledikçe çok çok azalmış,sıfırlara düşmüş hatta..ders hazırlayan bunları sunan arkadaşlar yok olmuş gibiler..
alakasız gereksiz bir sürü konu var ve forumun başından sonuna hep aynı şeyler konuşulmuş paylaşılmış..
gereksiz polemiklere girilmiş bazı önemli arkadaşlarla ve kalpleri kırılmış..hiç bir şey bilmeyen kalitesiz şeyler yapanlarsa aksine yüceltilmiş..
ve bu kalitesiz iş yapanlar diğerlerine yanlış b ilgiler verip yanlış yola sevketmişler..iyi olmamış bir şeye iyi demek hatadır,yalandır,kötülüktür ona bu..aksine hatasını söyleyip doğrusunu öğretmek gerekmezmi..bu gibi şeyler gittikçe çok çok azalmış işte demek istediğim..herkesin ağzında "gayet başarılı tebrikler" gibi bir laf dönüp duruyor..bunu söyleyenlerse çoklukla hiçbir şey bilmeyen kişiler..
neden böyle arkadaşlar?..neden ileriki günlere gittikçe forum kaliteden ödün vermiş,bileniniz var mı?
bu sözlerime ilk tepkiler o bahsettiğim kalitesiz kişilerden gelecek eminim..onlara hiç bir şekilde cevap vermek gibi bir niyetim yok..ciddi ve yapıcı bir tartışma ortamı olsun istiyorum..aynı fikirde olan insanlarla muhatap olmak istiyorum...umarım anlaşılmıştır...sevgiler..

Tarih: 4 Ekim 2007, 21:28 - İp: 88.***.**6.115
koç2513417
koç2513417 (üye)
Aydın / Özel Gün Fotoğrafçısı

buse yanlış fikirdesin.her profesyonel sırrını paylaşamaz.fotoğraf sanatını ayaklar altına almaya çalışan yeni gençlik var önümde.geçenlerde dükkandan birini kovdum.gazete kağıdı değil mi yaaaaaa deyip mesleğimi aşağıladı.yeni öğrenilen herşey alkışlanır duygular içerir.gecenlerde plestik oyuncagı jvc kamera diye 100ytlye adama kazıklamışlar.antepliler satıyor. sırtında çantalarda dolu.esas olan bu beğenmediklerine duygularındaki gerçeği sor.saygılar.

 

Tarih: 7 Ekim 2007, 20:50 - İp: 88.***.**3.129
alpalp
alpalp (üye)
Eskişehir / Meraklı

merhaba evet gerçekten ben koç arkadaşa katılıyorum .... sanatkar sırrını söylemez ben çok kişiye pek çok şey sordum sölüyorlar ama bir yere kadar bir yerden sonrası denmez denmemeli çapa ile öğrenilmeli bazı şeyler, hazırcı olunmamalı ..... ben sadece meraklıyım bu konulara profosyonellerin hatta bu siteye meraklı üye olan abimin bile yanından geçemem ben bu işi biliyorum diye, ama şu halimle bile fotoğrafçıda çalışan bazı kişilerden daha iyi rötuş yapar daha iyi iş çıkartırım üç beş şey öğrenen hemen bu işin ticaretine başlamış durumda eskişehirde böğle adam bir rötuş yapıyor amanın sakalların yarısı yok olmuş ya hepsini al yada elleme sakala falan ne bu ben beğenmedim ödemicem parasınıda diyemem verdiğimiz üç kuruş para zaten o kadar paraya bu kadar kalite olması doğal bence zaten fotoğrafçılık işi ucuz olmaya başladı yıllardır böğle zaten en kaliteli iş yapanda aynı paraya en berbat iş yapanda aynı paraya fark olması lazım ama bizim insanımız kaliteye pek bakmaz vesikalıkta falan işin gerçeği bakılması lazım ben bakıyorum vesikalıkllarımı stüdyoda çekiniyorum veriyorum ücretini iyi olsun diye ama oda fos çıkıyor neyse konuyu dağıtmayalım ... demek istediğim ezbere dedemde yapar ama işin mantığını bilmeden bu işi yapıyorsa bu işi biliyor denemez kimseye işin mantığıda hazır öğrenilmez çok çalışmak ve başarmak gerek emek ve zaman sarfetmek gerek ......

 

Tarih: 7 Ekim 2007, 21:26 - İp: 194.***.**7.142
buse_k
buse_k (üye)
İstanbul / Firma

bütün yorumları okudum.
hayır eski üye değilim.buna inanmayan kendi bilir.
sanırım forumun düzene girmesi için herkes bir şeyler yapabilir ufakta olsa.
örneğin saçmasapan çalışmalara harika olmuş demezsek yada gerçekten öğretici olan bir konuyu baş sıralarda tutabilmek için herkes bir yorum yaparsa, bir nebzede olsa bu iş düzelir gibi geliyor bana.
burada takılan herkes bir şeyler öğrenmek ister diye düşünüyorum ben.iyi bilen biri bile daha fazlasını öğrenmek istiyordur belkide.
gördüğünüz gibi herkes bir şeyler yapmış,beceremeyen sadece boyamış buda benden diyerek koymuş buraya.
altlarındada bir sürü yorum var haketmediği.
forumdaki çoğu kişi bu işi çok iyi bilmeyenler.bilmeyen kişidende bir çalışma için sağlıklı yorum bekleyemeyiz sanırım.
demek istediğim bu.
profesyonelim diye çıkmış bir kaç kişi var,ama öğrettikleri bir şey yok çok fazla.bazılarıda çok iyi iş yapan kişileri eleştirme zaruretine düşmüş her nedense.
işte gördüğünüz gibi.
milletin birşeyler öğrenmeye niyeti yok sanırım çok fazla.
yani aykut bey in dediğine hak veriyor gibiyim.
ama ben olmamış bir işe olmamış derim cesaretle.bunada herkesi davet ederim.

photoshop adında bir konu açılmış.
oradaki arkadaş konu anlatımı istiyorum diyor.
bende buyrun diyorum işte.
bu konuda alkış tutan beyfendide dahil bu işi biliyorum diyen herkes bir ders hazırlayıp bu foruma koysun bunu.
emin olun bu davetten sonra anlayacaksınız size söylemek istediklerimi.



#buse_k' tarafından 17.10.2007 00:17:31 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Ekim 2007, 00:14 - İp: 88.***.**2.178
DigitalArt
DigitalArt (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

YazıLanLarın Hepsini Okumadım Kısa Kısa Göz Attım...

Bu Konuda Şunu SöyLemek İstedim.
ÇoğunLuk Ne Yaparsa O OLur,AzınLığın Hiçbir Hükmü Yoktur! Ya Boynunu Eğer İşLerin Akışına Kaptırır Kendini Yada Hadi EyvaLLah Der Kimseye Karışmaz Çeker Gider...

 

Tarih: 17 Ekim 2007, 22:56 - İp: 88.***.**3.15
gladio_33
gladio_33 (üye)
İçel / Meraklı

ya buse_k arkadaşım sen sadece ortalığı karıştırıyorsun.başka hiç birşey değil yaptığın. çünkü çok küçük 1 örnek vereyim sana ben : çok iyi photoshop kullandığımı , çok iyi resimler yaptımı idda eden birirsi değilim. eğitimciyim ve sadece hobi olarak yapıyorum. yani amatörüm . oyle laflar kullanmışsın ki ağzım açık kaldı. yani amatörüz diye yada biz iyi photoshop kullanmıyoruz diye her resmi beğenmek zorunda mıyız, yada resimlere yorum yapamazmıyız. bumudur yani . misal aykuts yada steve bir resim yapmış , illaki beğenecekmiyiz, yada yorum yapmayacakmıyız. burası forumdur arkadaşım ve yorum da serbesttir. sen konuşmalarınla milleti birbirine düşürüyorsun , sonra senden zaten bişey öğrenemeyeceğimiz belliyken birde öğrenebileceğimiz insanları kaybediyoruz. misal olarak aykutsun konularını takip ediyorum. rütuş ve renklendirme tekniğini onun derslerinden öğrendim diyebilirim . ama steve dende iyi şeyler öğrendim ve yardımlarını gördüm. şimdi adam amatör olarak bişeyler yapıyor ve sen çıkıyon boyamacı falan diyosun . sende bişeyler öğret bari de görelim. üstelik aykutsla tartışmaları beni ilgilendirmez ama studyo fotografcılarıda renklendirme konusunda begeniyor bu adamı. lafın kısası burada çalışmalar diye bir bolum var ve buraya herkes calışmalarını ekleyebilir. biz amator oldugumuz için her resmimizi beğeniyoruz. sende birkaç ders ekle , birkaç resmini ekle gorelim ustalığını, sonra gel yorum yap da yorumlarını dikkate alalım. misal benim yaptığım resme aykuts veya steve iyi veya kotu ne yorum yapsa mutlak suretle dikkate alırım ve alınganlıkta yapmam. ama sen atıp tutarsan olmaz. oraya firma yazmışsın ama belki hayatında bir kere bile photoshop açmamışsındır. bana da hak ver arkadaşım nerden bilecez ? ha yorum yazsanda onemli değil . çünkü begenebilirsin de beğenmeyebilirsinde . bu senin düşüncen .ama eleştirilerini kırıcı değil de yapıcı yap. tarafsız yap...

 

Tarih: 18 Ekim 2007, 01:20 - İp: 212.***.**2.178
DigitalArt
DigitalArt (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

Ya ArkadaşLar Ne Kadar Boş Konuştuğunuzun Farkındamısınız BiLmiyorum Ama Şimdi Ben Yazarsam İyice OrtaLık Karışacak Diye Korkuyorum!

Şimdi ÇaLışmaLarı OLanLar Yorum Yazsın OLmayanLar Yazmasın.. Ne Kadar Mantıksız..! ''Yapıcı DeğiL Yıkıcı ELeştiri'' Bana Göre Gerçek ELeştiri Budur..

FikirLerim Bi Çok İnsanLa Çok Çakışıyor Onun İçin Burda Yorum Yapamıyorum Açıkcası Yapmakda İstemiyorum.. Kim AnLayacak ? 2 Ve Ya 3 Kişi!

Şimdi OrtaLık Karıştıracak Bir Konu Göremiyorum.. Herkez Görüşünü GüzeLce PoLemiğe Girmeden BeLirtse BeLki Bir Konuda AnLaşıLabiLir..

Ama Siz BöyLe SaLdırmaya Yada Saçma Sapan PoLemikLere Girdikce BöLünmeLer OLacak Sitede.. BöyLece Bu BöLüm Sadece ELde OLanLar PayLaşıLacak.. BiLgiLer BiLenLerde KaLacaktır..

SaygıLarımLa.

 

Tarih: 18 Ekim 2007, 02:10 - İp: 88.***.**3.15
gladio_33
gladio_33 (üye)
İçel / Meraklı

sip_sak kardeş ben yorum yazsanda önemli değil çünkü beğenebilirsinde beğenmeyebilrisinde yazmışım zaten. kimseye senin çalışman yok sen yorum yapma demek istemiyorum. bole seyler dersen saçma sapan polemik olur gercektende. Ama Şimdi Ben Yazarsam İyice OrtaLık Karışacak Diye Korkuyorum demişsin.demekki gercekten biri ortalığı karıştırmış yani hak veriyosun. sonrada bana gore pek tarafsız olmayarak Şimdi OrtaLık Karıştıracak Bir Konu Göremiyorum diyosun. bana gorede gercek eleştiri yıkıcı olamaz. eleştiriler düzeltici , teşvik edici olmalıdır arkadşım. yıkılan şeyler zor düzelir.

sip_sak şu konuyada eğer bakarsan cok sevinirim. eleştiri konusunda aslında soylemek istediğimi daha iyi anlatabilirim sanırım.
herkese Saygılarımla.

 

Tarih: 18 Ekim 2007, 02:49 - İp: 212.***.**2.172
zipirtikir
zipirtikir (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

forumdaki bütün arkadaşlara selam olsun...ben photoshop u bu siteden ve diğer photoshop sitelerinden öğrenmeye çalışıyorum,pek profösyonel olduğum söylenemez ama isteyen neleri başarmazki...Sitedeki arkadaşlara gelince...hepside bir numara...net de bir sürü site var ama ben sürekli olarak netfotograf a gidiyorum...neden hiçbiride benim babamın oğlu değil..buradaki çoook kaliteli o kerdeşlerimiz benlen ve bir çok arkadaşlar ile birşeyleri paylaşmak istiyor..kardeşlerimiz saatlerce bizler ile birşeyleri paylaşmak için pc nin başında göz nuru döküyorlar bunu hangi birimiz yapabiliyoruz..onları bir kez daha alkışlamak istiyorum... İyiki varsınız arkadaşlar..Amacım ateşe körükle gitmek değil fakat arkadaşım sen kaliteli birşeylerde yap senide görelim....bu arada foruma konu açamadığım için özür diliyorum..ALLAHA EMANET OLUN.

 

Tarih: 19 Ekim 2007, 11:40 - İp: 88.***.**2.8
quit
quit (üye)
Bursa / Amatör

Bi Merhabada benden,
Aramıza hosgelgeldin Buse

 

Tarih: 20 Ekim 2007, 17:20 - İp: 85.***.**9.16