sshooter9191
sshooter9191 (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

Photoshopcuların Hali.....

arkadaşlar şunu unutmayınki cok degerli bir meslegimiz var tüm photoshopcular icin söylüyorum cekim konusundan bahsetmiyorum sadece photoshopcular adına konuşuyorum cogumuzun senelerini veripte zor ögrenebildigimiz bu meslek daha düne kadar tamircilikten dönme fotografcılar icin kimi zaman bir pc oyunu kadar basit adlandırılabiliyor malasef sitede son günlerde takip etmem daha cok bu meslegin bu kadar ucuzladıgını görmem üzdü beni daha önceleri bu forumda bilgi paylaşılırdı program vs şeyler konularda yerini alırdı şimdi ise biri fotograf ekliyo yapın die .. lütfen bu kadar ucuz görmeyin meslegi siz bu işi başkalarının egosunu tatmin etmek icin ögrenmediniz photoshopu her önüne gelen diyil gercektende yapabilen profesiionelim desin.......

Tarih: 9 Mart 2011, 20:23 - İp: 88.***.**8.15
fotomehmet56
fotomehmet56 (üye)
Batman / Stüdyo Fotoğrafçısı

Arkadaşlar bir konuda doğru.İnternetten photoshop'u indiren kendini photoshopçu sanıyor ve fotoğrafçıların işini baltalıyor.
esoes'a katalıyorum.Hiçbir profesyonel kalkıp da forumda verilen fotoğraflarla zaman kaybetmez ki kendi işinden zamanı olacağını da tahmin etmiyorum.

Günümüzde photoshop biraz laşkalaştı gibime geldi.Nedeni ise bir çok forum sitesinde bedava indirilmesi.Nasıl ki internetten indirilen mp3 ler sanatçıların emeğine haksızlıksa photoshop için de aynı şey söz konusudur.

Şu yardım konusuna gelince...
Gerçekten azimli olan bir insan azmettiği şeyi mutlaka öğreniz.En bastinden kendimi örenek verebilirim.Photoshop programı ile ilk tanıştığım zaman hiç kimse bana hiçbirşey öğretmedi hiç kimse (çalıştığım stüdyo fotoğrafçısı bile)
Programı bulmak da benim için o kadar kolay olmamıştı o zamanlar.Gerçekten çok emek verdim ve şuan photoshop konusunda hiçbir sıkıntım yok.

Yardımlaşma, paylaşma güzel birşeydir (Bedavacılığa kaçmadığı, ve fotoğrafçılık mesleğine zarar vermediği sürece)

 

Tarih: 22 Temmuz 2011, 12:08 - İp: 94.***.**8.83
baron55
baron55 (üye)
Samsun / Amatör

günaydın ben bunu 3 sene önce dile getirmiştim de fırça yemiştim şunu düzeltirmisiniz bunu şöyle yaparmısınız.millet burada işini bedavaya yaptırmaya calısyor burada da bir kac kişi hava atmak maksatlı yapıyor.bilmiyorki gelecegini karartıyor eskiden gunde 20-25 kafa vesikalık cekerdik de mutlu olamazdık şimdi 10 kişiyi bulan mutlu gelecekde böyle giderse iş yapamayacagız burada 5 sene içinde 6 fotografcı kapandı..lütfen meslegimizi ve emegimizi cok ucuz gostermeyelim daha sonra müşteriye şu kelimeyi konuşturmayalım (ne varya bilgisayar yapıyor daha) bu işi bu kadar basitleştirmeyelim hepinize saygılar...

 

Tarih: 25 Temmuz 2011, 08:58 - İp: 94.***.**9.191
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı


baron55'in bahsettiği konu:.. http://forum.netfotograf.com/photo_editing_sofware.asp?msg_id=43482


(buradaki paragrafı edit ediyorum, daha fazla bişey söylemeye gerek yok.. )

Ben artık daha farklı bir iş yapıyorum.. Bu çerçevede; bu sayfalarda bedava yapılan işlerin ne derece payı varsa; ben hakkımı helal etmiyorum....






#mete007' tarafından 25.07.2011 15:52:59 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 25 Temmuz 2011, 11:11 - İp: 94.***.**6.196