cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma

Nereye Kadar Photoshop ?


Uzun zamandir meslekteki arkadaslarimizla tartistigimiz konu,photoshop'un fotograf uzerinde nereye kadar etkili olabilecegi veya ne kadar siklik ile kullanabilinecegi idi.Yaz aylarinda turkiyede ki calismalarimizda,ozellikle ciddi aile ve dugun fotograflarinda bu konunun cok fazla one cikmadigina sahit olmustum.Ne varki yurt disi calismalariz icerisinde,musteri kitlesinin ozellikle ciddi calismalarda, tamami ile photoshop karsiti oldugu ve hatta fotografi satin almamaya kadar goturdugu,ozel studyolarda da fotografta ne kadar photoshop kullanildigini arastirdiklarina sahit olmustum.Bu nedenle photoshop'u kucuk hatalarimizi ortmekten oteye kullanmaz olduk.Photoshop'a koru korune karsi olmadigim icin ,bu tartismanin gercek profesyonel fotografcilik dunyasinda ki yansimalarini her zaman merak etmistim.
Ne var ki bugun HABERTURK.COM da okudugum bir haberi asagida sizlerin fikirlerinize sunmak istedim.Bilmiyorum gercekten acilmasi gereken bir konumu,yoksa bosu busuna yer kapladim ama benim musterime karsi takinacagim tavrimi,bundan sonra ki meslek hayatim acisindan belirlemis oldu.saygilarimla. Reuters, Hajj ile çalışmaktan vazgeçtiğini açıkladı. Reuters, Adnan Hajj’ın İsrail’in Beyrut’a düzenlediği hava operasyonu sonrasında photoshop ile dumanları daha kara gösterdiğini belirledi. 2 Ağustos günü Nebatiye’de hava operasyonu sırasında çekilmiş fotoğraflarla da oynandığı ortaya çıktı. F-16’dan o sırada bir bomba atıldığı halde Hajj’ın iki ekleme daha yaptığı anlaşıldı.

Tarih: 9 Ağustos 2006, 00:13 - İp: 172.***.**4.97
zortlak
zortlak (üye)
Ankara / Amatör

photoshopa karşı olmadığınızı ilk yazınızdan da okumuştum. benim asıl demek istediğim photoshopla az bişey de olsa oynanmış fotoğrafın fotoğraflıktan çıktığını savunan insanlar var ve photoshopa tamamen karşı çıkıyorlar. parasız birisi olarak benim sözüm onlaraydı profesyoneller için söylediğiniz sözlere katılıyorum. hiç bir şey kullanmadan güzel bir fotoğraf çıkarmakta profesyonellerin işidir. bu yüzden ben daha uzunca bir süre amatör olarak kalacağım heralde

saygılar

 

Tarih: 12 Ağustos 2006, 03:43 - İp: 85.***.**4.176
cappadociaman
cappadociaman (üye)
Artvin / Doğa Fotoğrafçısı

Daha önce benzer bir başlık altında aynı konuyu bende açmıştım ve sonuçta kesin bir yargı oluşmamıştı.Buraya kadar okuduklarımda kesin bir ifadeyi belli etmiyor.PS'ye karşı çıkan var olsun diyen var.Ben hemen rengimi belli edip PS taraftarı olduğumu belirteyim.
Teknolojinin hayatımızın her anına bu kadar nüfuz ettiği bir dönemde PS'ye karşı çıkanları anlamakta zorluk çekiyorum.Nasıl bir mantık ki sırf fotoğraf ve fotoğrafçılık için yazılmış böylesine süper bir programı dışlıyoruz(Dışlıyor gibi yapıyorlar)
Şimdi çok kimse bu yazıma itiraz edebilir,farketmez.Kısadan (bir örnek saat 16:14 itibariyle üye sayımız 49.198 kişidir.Bir oylama yapılsa PS olmasın diyenler çok çıkar.Çünkü fotoğrafla oynamak fotoğrafı katletmek,onun özünün bozmak gibi bir takım anlaşılmaz laflar ileri sürerler.Hatta hiç beklemeyin bir bakın, bu sitede en çok rating alan fotoğraflar hep PS veya benzer programlarla oluşturulmuş yada müdahele edilmiş fotoğraflardır.Çok kolay bir yöntem hemen bu sayfanın en üstündeki fotoğraflara bakıverin kaç tanesi ellenmemiş fotoğraf kaç tanesi ellenmiş fotoğraf.Zaten en üste yerleşen fotoğraflar en fazla dikkat çeken ve beğenilen fotoğraflar değil mi?
(Sözlerim yanlış anlaşılmasın ben hepsinide çok beğendim,sadece örnek vermekti amacım )
PS bir fotoğrafı bozmaz,katletmez,hele ustasının elinden çıkıyorsa daha da değer kazanır...
Fotoğraf bir sanatsa üstelik görsel bir sanatsa,amacı izlenmeyi, izlerkende bir takım düşünceleri aktarmaksa o zaman fotoğrafı çeken kişinin izleyenlere karşı bir sorumluluğu vardır.Fotoğrafı en iyi şekilde sunma gibi bir sorumluluğu vardır.Bir arkadaşımız çok doğru bir söz söylemiş.Diyor ki "benim makinam çok kapsamlı olmadığımdan kafamdaki fotoğrafı çekemiyorum.İsteğim şeyleri yapamıyorum,profesyonel tarz da makina almaya gücüm de yok,ne yapayım" Çok haklısın arkadaşım derim,eğer elinden geliyorsa PS senin için can simitidir,umarım bu sözlerime karşı çıkan olmaz.
Çok uzatmaya gerek yok diyorum.Eğer gerekiyorsa sonuna kadar photoshop kullanılmalıdır, yada fotoğraf kafamızdaki düşünceleri, izleyenlere rahatça anlatmaya yeterli geliyorsa o zaman photoshop kullanmaya gerek yoktur.Yani ihtiyacımız olduğu yere PS olmalıdır diyorum.Bütün arkadaşlara selam ve saygılarımla...

 

Tarih: 13 Ağustos 2006, 16:28 - İp: 88.***.**6.49
ersan06
ersan06 (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

ben sadelikten yanayım ama gel bunu müş. anlaty
birde adam geliyor photoshop ta yapmıyonuzmu demesi yokmu
bu işler nasıl olacak allah sonumuzu hayır etsin

 

Tarih: 15 Ağustos 2006, 09:09 - İp: 88.***.**2.214
mustafa_ozdag
mustafa_ozdag (üye)
Antalya / Meraklı

Amatör seviyede bir ftoğrafçı ve Photoshop kullanıcısı olarak fikrim şu: Photosop grafik, reklam gibi çalışmalarda kullanılmalı. Bunun dışında ise mümkün olduğunca az kullanılmalı.Yoksa fotoğrafın doğallığı kalmıyor.Örneğin yiğeninizin bir fotoğrafını çekmişsiniz ve orada sizin gölgeniz de görüntünün üstüne düşmüş. Bence bu böyle kalsın. Yıllar sonra o fotoğrafa bakan yiğeniniz sizin gölgenizi de görsün. Ne olacak ki?

 

Tarih: 20 Ağustos 2006, 02:45 - İp: 85.***.**0.29
mucteba123
mucteba123 (üye)
Amasya / Stüdyo Fotoğrafçısı

arkadaslar dıjıtal cıkalı ger gecen gun sanat bıtıyor artık musterı bızı yonlerdırır oldu saygılar...

 

Tarih: 6 Şubat 2007, 12:00 - İp: 88.***.**4.75
barış
barış (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

gittigi yere kadar demekten başka birşey gelmiyor teknoloji okadar hızlıki ya bir yerde duracak yada biz ona uyacagız

 

Tarih: 6 Şubat 2007, 12:52 - İp: 88.***.**8.160
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

hatırlatma..













nasılsın, cancaner..

#mete007' tarafından 12.11.2007 13:57:09 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 12 Kasım 2007, 13:56 - İp: 85.***.**7.75
colonel66
colonel66 (üye)
Yozgat / Stüdyo Fotoğrafçısı

Ölene kadar Photoshop:D

 

Tarih: 12 Kasım 2007, 14:50 - İp: 88.***.**7.106
caccia
caccia (üye)
Yurtdışı / Stüdyo Fotoğrafçısı

slm arkadaşlar ben cancaner arkadaşa katılıyorum biz fotografcı degil photoshop'un fotografcısı olduk diyorum herşe yiyapalım yaparız talep diyerek bu duruma biz kendimiz getirdik fotgrafcılıgı sonrada careler arıyoruz 3 , 5 gün işler azaldımı hemen ne kanpanya yapalım ne hediye verelim derken farkındamısınız bilmem ama artık elinde filimle gelen amatör bile hediye ne veriyorsunuz der oldu bence biz talep var diyerek kendimizi öldürüyoruz bana katılmayan arkadaşlar olacak ama uzun oldu kusura bakmayın

 

Tarih: 14 Kasım 2007, 09:48 - İp: 88.***.**3.86
ysrulutas
ysrulutas (üye)
Sivas / Amatör

Photoshop la yapılan bazı resimleri bende sevmiyorum. Kimileri ciddiyetten uzak. Yani nasıl desem bir iki izi fotoğraftan alacağım diye fotoğrafın tümünü bozanlar var. Ama ustalara sözüm yok. Photoshopla yapılmış resimlerimi bende sevmiyorum. Stüdyoda nasıl çekildiysem öyle olması lazım. İstisnalar olmazmı, olur. Adamın yüzünde geçiçi yara var ve silinmesini istiyor, profesyoneller bu işi çok güzel yapıyor.
Photoshop u bir resim editleme programı değilde, bir grafik programı olarak düşünmek gerek. Photoshop olmadan bazı programlar işe yaramıyor. Özellikle 3D programlarda çok faydalı olduğunu tv lerden gördük..

 

Tarih: 20 Kasım 2007, 22:48 - İp: 78.***.**7.19