kbkdijital
kbkdijital (üye)
Düzce / Stüdyo Fotoğrafçısı

Hızlı Kesim Ve Yeşil Fon Satıcıları

Arkadaşlar yaz geldi ve piyasalarda hızlı kesim programı diye yeşil fonda resim çekip tek tuşla kesim adında program satıcıları gezmektedir. Lütfen dikkat edelim bahsedilen program kesinlikle bir çözüm değildir. Bu program esas olarak sinema çekim tekniğinde hareketli görüntüleri backroundundan ayırıp başka bi görüntü üzerine koymak için kullanılan bir programdır. Şu varki bu program sadece tek renk bi resmi kesmekte iş görebilir. Gelinlik gibi. Ama kişinin üzerindeki kıyafetlerde renkli birşeyler varsa hiç bir işe yaramaz. Zaten bundan sebep demolarda hep yüksek çözünürlük ve tek renk resimler üzerinde yapılıyor. Geçen sene 200-250 Tl fiyat istenirken bunun için bu sene 100 TL civarındaya pazarlanıyor. Zaten iyi derecede photoshop bilginiz varsa size pazarlamaya çalışmıyorlar. Ayrıca satılan programda cracklenmiş bi programdır. Yoksa o fiyatlar lisansın yakınından uzağından geçmez. Programlar çoook uğraşırsanız netice alırsınız belki ama zaten o kadar uğraştıktan sonra photoshop da zaten işleniyor resim. Herkes tek tip kıyafet giymediği ve tüm stüdyolarda aynı ayarlarla çekim yapılmadığı sürece ki bu zaten imkansız öyle tek tuşla resim kesilmesi gibi şeyler hiçbir zaman olmayacaktır. Herkese hayırlı işler bol kazançlar.

Tarih: 2 Haziran 2009, 13:50 - İp: 88.***.**2.119
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

sırf ar-ge açısından ne halt olduğunu görmek için (önyargılı yaklaşmamak adına) 15ytl verdim. Cdde duruyor.

Vardığım sonuç:
5 para etmez.


öyle tek tuşla resim kesilmesi gibi şeyler hiçbir zaman olmayacaktır.

evet bu söze katılıyorum.

cs4'te etrac aracı neden yoktur?

tek tuşla kesme diye bişey hiçbir zaman olmadı - olmayacaktır.
Bu tarz açıkamalar saf insanları kandırmak içindir.

Dikatli olun paranızı bu tür şeylere veripte çıkmaza düşmeyin.

 

Tarih: 2 Haziran 2009, 14:07 - İp: 85.***.**9.142
fotoemir
fotoemir (üye)
Düzce / Profesyonel Fotoğrafçı

arkadaşımızın dedigine aynen katılıyorum. ve şunu eklmeyi düşünüyorum.
zaten foto shop ve bunun alt pragramlarıda dah kapsaplı çalışılma yapılmış
vertus bunların içinde bana göre iyi olanı....Tabiki her fotografçı arkadaşımızın kendine göre geliştirdigi birşeyler vardır.
bu yeşil foncularada arakadaşımızın dedigi gibi inanmayınve paranızıda kaptırmayın.



by fotoemir

 

Tarih: 3 Haziran 2009, 12:03 - İp: 78.***.**7.23
ersan06
ersan06 (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

Elinde Çanta ile dolaşan bir vatandaş var
Adı Bülent AYDINKAYA
kesinlikle inanmayın adam dolandırıcı
Verdiği cep numarası firma ismi hepsi sahte.
Şehir şehir geziyor.
Hatta size uğrayacak olursa verdiği cep numarası
çalışır durumda ise lütfen banada verirseniz sevinirim.
Dolaylı yoldan tanıdığım çıktı güvendiğim içinde Satın aldım
ama perde felan göndermedi.
Bu adamı tanıyan fotoğrafçı arkadaşımda
bana karşı çok mahçup oldu.

 

Tarih: 6 Haziran 2009, 10:02 - İp: 88.***.**7.211
keremmm
keremmm (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

"tek tuşla kesme diye bişey hiçbir zaman olmadı - olmayacaktır.
Bu tarz açıkamalar saf insanları kandırmak içindir. "

imkanlar doğrultusunda olmayacaktır demek kabul edilebilir ama bence bu kadar kesin yargılara varmanı istemem sn. remi Çünkü Mantıken Düşündüğümüz Zaman Greenbox teknolojisi hareketli görüntülerde kusursuz şekilde çalışıyorsa tek bir kare olan fotoğrafta neden böle bişi hiç bir zaman olmayacaktır diye bi yargıya vardın. greenbox pahalı bir teknolojidir. Mükemmeli İstiyorsan Paraya kıyacaksın. Bu foruma girmeme nedenlerimin başında gelir bu burda kesin yargılar var hep kimse ben yapamıyorum demiyor yok öle bişi olmaz diyor sözüm kesinlikle sana özel değil sen araştıran doğruyu bulan bir arkadaşımsın ama genel olarak tek bir doğru varmışcasına hareket ediliyor.

remi kardeşim eğer olurda istanbula işin düşerse buyur gel greenbox teknolojisinin Fotoğraf Üzerindeki Kullanım Şeklini Sana Detaylı Şekilde Anlatayım. Kısaca Bahsetmek gerekirsede aşağıda yazdım.

eğer iyi d-slr makine ve iyi bir ışık sistemin varsa fon ışığın bir reflektör değil profota 120x180x57 ölçülendi bi softbox olması lazım gölgeleri önlemek için FX HOME PHOTOKEY PRO İle Bu İşlemi Yapabilirsinde ama Netten İndirdiğiniz Crackli yada bu çantalı elemanların sattığı (onlarda Crackli Satıyorlar) programla değil imkanınız varsa yurtdışına gidip orjinal alın yada netten sipariş ile alınabilir.

http://fxhome.com/photokey-pro bu adresten sipariş edin 10 Gün İçinde Fedex İle Korumalı Özel Kutusu İle Size Yolluyorlar.

Merak Edenler İstanbul Kocamustafa Paşa Foto Erol'un Çekmiş Olduğu Fotoğraflara Bakabilirler. Başlangıçta O Çantalı Elemanlardan Almıştı Programı Sahte Lisans Uyarısı Geldi Ve Durumdan Bahsedip Lisans Aldı. Gayet Memnun .


saygılar..

 

Tarih: 14 Haziran 2009, 13:22 - İp: 88.***.**0.117
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

hala iddia ediyorum evet.


öyle tek tuşla resim kesilmesi gibi şeyler hiçbir zaman olmayacaktır.

 

Tarih: 14 Haziran 2009, 20:26 - İp: 88.***.**4.122
keremmm
keremmm (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

bana bunun nedenini açıklarmısın peki ?

 

Tarih: 15 Haziran 2009, 12:02 - İp: 88.***.**7.11
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Tek tıkla kesim olayı için gerekli bir takım şartlar var. Yani hassas ayarlar ışık vs..
Bize sunulan ve denen ise;
"tek tuşla keseceksin abi" dendi. Yani ayara ışığa gerek yok dendi.
Her studyoyada bunu böyle lanse ediyorlar.

Bunun bizim için olmadığı hatta hemen kansınlarda alsınlar diye gazlama amaçlı bir ürün tanıtımıdır. Yoksa elbetteki tek tıkla kesim var. Zıt renkleri tek tıkla kesmek gayet hızlıdır ve kolaydır. Ama bizim gibi hatta türkiyedeki gibi standart studyolarda heşey çekilir. Ve bu gibi yerlerde tek tıkla kesim olayı olmaz. Çünkü o arkaaşlar seri üretim yapmıyorlarki..

Geleni çekiyorlar. Elinde çiçek olanı da geliyor fonla aynı renkte incik boncuk olanıda çekiyorlar. Ve burada tek tıkla kesim olayı olmuyor.
tek tıkla kesim yapamazsam? o zaman neden para verdim?-verelim?

yada diğer yandan seri işmi yapılıyor studyolarda buna gerek duyuluyor? Primatte vertus extracx maske vs.. yapamıyorda bumu yapıyor?
yada hızlı kesim yapmaya ihtiyacımız olacak kadar çok işimiz varda bunu yapsın diye alınacak günlük 15-20tllik elemana verecek paramız mı yok?

genel olarak tek bir doğru varmışcasına hareket ediliyor.

kesin yargıya varmıyorum. Hatta şöyle diyelim. Bu satıcılar kesin yargıya varabiliyorsa ozaman bende aksi görüşte kesin yargıya varabilirim.
amaç dikkat çekmek.
Yoksa benim yazdığım yazılara ve konulara bakarak zaten böyle bir iddiamında olmadığını anlayabilirsiniz.
Biz bu işlere dün girmedik yarında çıkmayacağız. O yüzden fake olaylar çok gördük. Çok kandıran insan çok kanan insan gördük.
Amacımızın zaten bilgi paylaşmak olduğunu bu sitede herkes gördü.

Bu konunun zaten özüde kandırıcılara geçit vermeyin olacaktır. Bir tıkla kesim olmayacaktır olayını iddialaşma olayı değildir.

neye iddia ettiğimi umarım anlamışsınızdır.

bir nasrettin hoca olayıyla sonlandırayım gülelim..

Nasrettin Hoca eşeğinden düşer ve acıyla kıvranır.
Başına toplananlar:
-"Hemen bir doktor çağırın…" diye bağrışırken,
Hoca,
-"Bana doktor değil, eşekten düşmüş birini bulun…" der.

 

Tarih: 15 Haziran 2009, 13:34 - İp: 88.***.**2.119
ustakim
ustakim (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

selam arkadaşlar ve eşekten düşen dostlar. Tek tuşla kesim hikayesini bu ülkede başlatan benim.Primatte için Amerikaya para ödeyen kerizde benim. Yeşil fonu bu ülkeye getirende benim. her kimki bu program ve perde işe yaramıyor derse ve bana kanıtlarsa 1000 dolar ödemeyi taahhüt ediyorum. Bu iş helva yapmak gibidir, un yağ şeker ateş ve yapacak usta lazım vede tuz lazım. Arkadaşlar önce genel aydınlatmayı öyrenmeniz lazım, bu ülkenin fotograf erbabı hala aydınlatmayı öyrenemedi ,herhangi bi ürün alınca herşeyi ürün yapsın diye bekler, antranman yapması gerektiyini düşünmez. Piyasada orijinal yeşil fonu bulma şansınız az cakmalarını satıyorlar ve kızmakta haklısınız. 250 dolarlık malzemeyi 100 tl ye alıp sevinen arkadaşlar bunun nasıl başarıldığını bi düşünsünler.Primatte Plugin olarak çalışır ilk yaptığınız ayarı bi sonraki karede uygular tek tuş olayı bundan ibarettir. veya aksion olarak hazılayabilirsiniz basit işlerde kullanabilirsiniz. Sorun yaşayanlar için danışma hattı :0535 723 28 08

 

Tarih: 25 Haziran 2009, 20:45 - İp: 94.***.**2.239
matrix5n
matrix5n (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

merhaba meslektaş abilerim akranlarım bu yeşil fon olayını bizede geldiler 100 tl istiyorlardı. bu program vs şeyler boş işler photoshopta şaşmayın işi bilen her türlü kesimi yapar isterseniz tek tuş olayını extract ile yaptırırsınız bazı acitonlar var onları yüklüyorsun o da otomatik kesip cıkarıyor ama tatmin edici değil herzaman el işçiliği iyidir..

 

Tarih: 1 Temmuz 2009, 00:31 - İp: 78.***.**1.229
yarasa1979
yarasa1979 (üye)
Osmaniye / Stüdyo Fotoğrafçısı

VAR BENCE ELIMDE SUANDA HEPSİ MEVCUT SEN İNADINDAN AMAN VAZGECME KARDES

 

Tarih: 14 Temmuz 2009, 23:02 - İp: 88.***.**9.89