kbkdijital
kbkdijital (üye)
Düzce / Stüdyo Fotoğrafçısı

Hızlı Kesim Ve Yeşil Fon Satıcıları

Arkadaşlar yaz geldi ve piyasalarda hızlı kesim programı diye yeşil fonda resim çekip tek tuşla kesim adında program satıcıları gezmektedir. Lütfen dikkat edelim bahsedilen program kesinlikle bir çözüm değildir. Bu program esas olarak sinema çekim tekniğinde hareketli görüntüleri backroundundan ayırıp başka bi görüntü üzerine koymak için kullanılan bir programdır. Şu varki bu program sadece tek renk bi resmi kesmekte iş görebilir. Gelinlik gibi. Ama kişinin üzerindeki kıyafetlerde renkli birşeyler varsa hiç bir işe yaramaz. Zaten bundan sebep demolarda hep yüksek çözünürlük ve tek renk resimler üzerinde yapılıyor. Geçen sene 200-250 Tl fiyat istenirken bunun için bu sene 100 TL civarındaya pazarlanıyor. Zaten iyi derecede photoshop bilginiz varsa size pazarlamaya çalışmıyorlar. Ayrıca satılan programda cracklenmiş bi programdır. Yoksa o fiyatlar lisansın yakınından uzağından geçmez. Programlar çoook uğraşırsanız netice alırsınız belki ama zaten o kadar uğraştıktan sonra photoshop da zaten işleniyor resim. Herkes tek tip kıyafet giymediği ve tüm stüdyolarda aynı ayarlarla çekim yapılmadığı sürece ki bu zaten imkansız öyle tek tuşla resim kesilmesi gibi şeyler hiçbir zaman olmayacaktır. Herkese hayırlı işler bol kazançlar.

Tarih: 2 Haziran 2009, 13:50 - İp: 88.***.**2.119
karakan
karakan (üye)
Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı

MERHABA ARKADASLAR

YESIL FON BIZ KULLANIYORUZ AMA SADECE VESIKALIK RESIMLERDE
BUNUN HARICINDE PORTRE VE GELIN DAMAT CEKIMLERINDE PHOTOSHOPTAN
SASMAYIN DERIM .

TAVSIYE EDERIM VESIKALIKLARDA TEK TIKLA ARKA FONU DEGISTIREBILIRSINIZ VE ZAMAN KAZANIRSINIZ

HERKESE HAYIRLI ISLER BOL KAZANCLAR

KARAKAN

 

Tarih: 21 Temmuz 2009, 15:21 - İp: 84.***.**2.221
razorlight
razorlight (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

benim bildigim kullandıgım kesme programı fxhome photokey var..
ve şu dusunce yanlış.tek renge gore ayarlıyo kıyafetinin tek renk olması gerekiyo falan yanlış...program fonun rengine gore işliyo sadece yeşil kıyafet vs.'de sorun yaşanır..pratik olarak kullanışlıda işede yarıyo...ama tabiikide photoshoptan şaşılmaması bnmde temennim..
yeşil mekanda videolar çekilipte filmler yapılıyohemde haraket oldugu halde.. fotograftada mumkun...
saygılar

 

Tarih: 20 Ağustos 2009, 10:57 - İp: 78.***.**1.9
scey
scey (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı



#scey' tarafından 10.02.2012 10:47:28 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Eylül 2011, 12:42 - İp: 88.***.**6.16
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

bu programı 10 ila 15 bilim adamı yazıp ortaya atmışlar



yemezler

 

Tarih: 1 Eylül 2011, 19:48 - İp: 85.***.**9.120
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

scey,
size ne kadar mükemmel olduğunu göterebilirim hemde ücretsiz

tamam gösterin o zaman. atın youtubeye herkes izlesin.

 

Tarih: 1 Eylül 2011, 19:51 - İp: 85.***.**9.120
huseyin1134
huseyin1134 (üye)
İstanbul / Amatör

ben amatörüm anlamam cekmekten ama photoshopun calışma anlayışını biraz olsada anlamış biri olarak düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.yeşil fon diyorlar heralde arkası tekrenk photoshopta magic eraser toolla tek tıklamyla arkaplanı silebiliyorsun bu gibi resimlerde ek bir programa yada pluginlere gerek yok bence herkesin istediği karışık resimlerde hızlı ve kaliteli görüntü almak bu konuda piyasadaki tüm pluginleri denedim en başarılısı vertus o bile tek tıklmayla olmuyo programı anlamak gerekiyor.bence saclar haric geri kalan kısımları emek vererek temizlemek en doğru yol olduğunu sanıyorum not:tek tıklamayla bu işler olsaydı herkes bu işi yapardı yapsaydı ne olurdu profesyonel fotografcılar siz şimdi pahalı dersni programlar ama birisi cıkar crakıyla illa paylaşim yapar tek tıklamayla arkaplan değişmesin bence

 

Tarih: 2 Eylül 2011, 02:35 - İp: 78.***.**5.134
yalvacyesilcam
yalvacyesilcam (üye)
Isparta / Stüdyo Fotoğrafçısı

bende var ben kullanıyorum vsk larımı hep böyle kesiyorum isteyene verebilirim ücretsiz kesin işe yarıyanbi program 3 senedir kullanmaktayım boy resimlerinde daha yeterli çözünürlüğe ve ışığa sahip olamadığımız için kullanılamıyor ama vsk larda harika .....

 

Tarih: 5 Eylül 2011, 04:28 - İp: 78.***.**8.197
buson
buson (üye)
Yurtdışı / Haber Fotoğrafçısı

Slm tüm studyo fotoğrafcı arkadaşlara
bu yeşil fon mevzusunu daha yeni gördüm bari yazayım dedim
sene 2005 ten beri bu olay mevcuttur primatte 1,01 versiyonundan primatte 5,07 versiyonunda kadar geldi çoğu arkadaşlar çoğu şeyleri yazmış ama birde ben anlatayım bu programı parayla satan arkadaşlar haksızlık ediyorlar çünkü bedava bulmak kullanmak var.

piyasada yeni çıkan birkaç firma daha bu programı üretiyor ben isimlerini veriyim siz bulunca kullanın kullanım videoları youtube dailymotion da bulabilirsiniz kurulumundan kullanımına herşey anlatıyor saten

ultimate advantedge
ultimatte primatte
chormakey green studio photo&video
chromakey blue studio photo&video
FXhome Photokey 3 Pro
bazıları bunlar


ha bu arada sadece vesikalıkta kullanan arkadaşlar fotoğrafcı dediğin hayal gücünü tam kullanan kişi demektir gelin damat grup fotoğrafları dahi kesilir yeşil programla üstelik son versiyonlarında rtuş olayınıda katmışlar çok güzel olmuş

#hayberd' tarafından 15.10.2011 14:36:52 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Ekim 2011, 14:33 - İp: 88.***.**4.13
scey
scey (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Hanginiz program yazabilecek kapasitede hanginiz bir program neye göre yazılırı biliyor.Yapmayın arkadaşlar bu programları yazanlar bir şey bilmiyor siz biliyorsunuz.Arkadaşlar bu programlar çok iyi çalışıyor ve 60-70 tane gelin damat resmini 7-8 dakikada bitiriyorum kaydetmesi ile.....sizler bir yerde toplansanız bende gelsem sizlere bu konularda yardımcı olmak isterim çünki ne kadar yazarsam yaziim görmedikçe sadece yazar dururuz bir yerde toplanalım çay içelim ben tardımcı olmak isterim hem hep birlikte tanışırız siz ne dersiniz bilmiyorum ama....yararlı olur diye düşünüyorum

 

Tarih: 10 Şubat 2012, 19:38 - İp: 85.***.**2.174
cuteftp
cuteftp (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Hindistan da çok ünlü bir ressam varmis.
Herkes bu ressamin yapitlarini kusursuz kabul edecek kadar begenirmis.
Ve onu "Renklerin Ustasi" olarak anarlarmis. Onun yetistirdigi bir ressam
artik egitimini tamamlamis ve son resmini yaparak hocasina götürmüs ve ondan resmini degerlendirmesini istemis. Hoca ise; " Sen artik ressam sayilirsin. Artik senin resmini halk degerlendirecek." diyerek, resmi sehrin en kalabalik meydanina götürmesini ve en görünen yerine koymasini istemis.Yanina da kirmizi bir kalem koyarak halktan begenmedikleri yerlere çarpi koymalarini rica eden bir yazi birakmasini istemis.


Ögrenci denileni yapmis Ve birkaç gün sonra resme bakmaya gittiginde
görmüs ki, tüm resim çarpilar içinde ve neredeyse görünmüyor. Çok üzülmüs tabii. Emegini ve yüregini koyarak yaptigi tablo kirmizidan bir duvar sanki.
Alip resmi götürmüs hocasina ve ne kadar üzgün oldugunu belirtmis.


Hocasi ise; üzülmemesini ve yeniden resme devam etmesini önermis. Ögrenci
yeniden yapmis resmi ve yine hocasina götürmüs.


Tekrar sehrin en kalabalik meydanina birakmasini istemis hocasi. Ama
bu defa yanina bir palet dolusu çesitli renklerde yagli boya,birkaç firça ile
birlikte. Ve yanina insanlardan begenmedikleri yerleri düzeltmesini rica eden bir yazi ile birlikte birakmasini istemis.


Ögrenci denileni yapmis. Birkaç gün sonra gittigi meydanda görmüs ki
resmine hiç dokunulmamis, firçalar da, boyalar da kullanilmamis. Çok sevinmis ve kosarak hocasina gitmis ve resme dokunulmadigini anlatmis.


Hocasi ise; "Sevgili oglum, sen birinci konumda insanlara firsat
verildiginde ne kadar acimasiz bir elestiri saganagi ile karsilasilabilecegini gördün.


Hayatinda resim yapmamis insanlar dahi gelip senin resmini karaladi. Oysa ikinci durumda onlardan hatalarini düzeltmelerini istedin, yapici olmalarini istedin." demis.


Ve devam etmis;"Yapici olmak egitim gerektirir... Hiç kimse bilmedigi
bir konuyu düzeltmeye kalkmadi, cesaret edemedi. Sevgili oglum, Mesleginde usta olman yetmez, bilge de olmalisin. Emeginizin karsiligini, ne yaptigindan haberi olmayan insanlardan alamazsin."

Hocasi son olarak,"Onlara göre senin emeginin hiç bir degeri yoktur.

Sakin emegini bilmeyenlere sunma ve asla bilmeyenle tartisma." demis.


Özet: Ben de Photokey Kullanıyorum... Paylaşımda da bulundum. İşine yarayan Alır. İşine yaramayan ellemez... Herkesi neye ihtiyacı varsa ona yönelsin....

Kalp kırmaya gerek yok.

 

Tarih: 5 Nisan 2013, 10:09 - İp: 88.***.**4.212