ugurla
ugurla (üye)
İstanbul / Amatör

Baskı Kalitesi Uzerine



Arkadaşlar rgb modunda sakladiğimiz fotografları labararatuvara baskıya yollamadan once cmyk moduna çevirmemiz gerekir mi? Gerekirse fotografları toplu halde cmyk moduna nasıl çevirebiliriz? Birde monitor kalibrasyonu denilen olay brightness contrast oranlarini orta degerlere getirmek gibi ( 50 - 50 ) birşeymidir? Ekranda gordugumuz fotograf kalitesini baskıda bulabilmek için daha başka nelere dikkat edilebilir?Teşekkürler...

Tarih: 10 Aralık 2005, 18:32 - İp: yok
ersin
ersin (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Eger fotolaba gondereceksen SRGB modunda calis ve gonder ama matbaaya gondereceksen onlar genelde cmyk modunda calisirlar renk ayirimlari icin !! monitor kalibrasyonunu abobe gamma programi ile yapabilirsin program zaten sana kalibrasyonu adim adim yaptiriyor !!
fotograf labolarinin hemen hemen hepsi sen aksini soylemadikce senin cd ile goturdugun goruntulerine otomatik olarak mudahale eder eger sen kendi monutorune ve renk bilgine guveniyorsan lab operatorune senin fotolara mudahale edilmemesini soyleyebilirsin tabi anlarsa bir coguda bilmez manuel olarak basmayi !!! kolay gelsin yani anlayacagin bu renki isleri cok derin konular gunlerce konussan bitmez basli basina bir uzmanlik gerektiren bir is !!

 

Tarih: 10 Aralık 2005, 21:59 - İp: 85.***.**9.168
ugurla
ugurla (üye)
İstanbul / Amatör

Gercekten cok derinmiş 2 forumdan aynı sorudan sadece bir yanıt alabildik. fotolabın manuel basimi ve srgb modunda gonderimine dikkat edecegim.Zaten kendi imajlarimiza guvenmiyeceksek oturup photoshop da renk ayarlari için 2 saat debelenmeye gerek yok sanırım.abobe gamma programi photoshop içindemi yoksa ayri bir program mı? .Bir de rgb modda 8bit aktif gozukuyor. 16bit, 32bit in seçiminde baskıya artısı olurmu? Gunlerce konuşmasanızda konuşun bence.. yardimlar için sağol.

 

Tarih: 13 Aralık 2005, 00:04 - İp: 85.***.**9.209
ersin
ersin (üye)
Yurtdışı / Meraklı

dogrudur bu renk konusunu pek onemsemez kimse ama bence cok onemli neyse !! ne kadar bit o kadar baski kalitesi diye bir sey yok eger raw formatinda cekip oyle bilgisayara aktariyorsan zaten haliyle dosyalarin 16 bit olacaktir butun duzeltmeleri yaptiktan sonra baskiya gonderirken 8 bit cevirebilirsin !! adobe gamma ayri kucuk bir programdir eger windows kullaniyorsan kontrol panelinin icinde bu program !! kolay gelsin !!

 

Tarih: 13 Aralık 2005, 09:15 - İp: 85.***.**8.114
  • 1