complex
complex (üye)
Eskişehir / Amatör

Amatörlere Karşı Olan Fotoğrafçılar

BEN FOTOĞRAFÇI OĞLUYUM BABAM FOTOĞRAFÇIYDI NE YAZIKKİ BEN ŞU HALİME GELEMEDEN DAYANAMADI VE REKABET ORTAMINDA SÜRÜKLENDİ SÜRÜKLENDİ DAYANAMADI KAPATTI SİZLER FOTOĞRAFÇILAR SİZ ÖNCE AMATÖRLERİN BİRŞEYLER ÖĞRENMESİNİ ENGELLEMEKTEN ÖNCE KENDİKENDİNİZİ ENGELLEYİN SİZLERİN SANATINI BİZ ÖLDÜRMÜYORUZ SİZLER KENDİNİZ ÖLDÜRÜYORSUNUZ.REKABET YAPIYORSUNUZ BÜYÜK ESNAF KÜÇÜK ESNAFI ÖLDÜRMEYE ÇALIŞIYOR SİZLER KALKMIŞINIZ AMATÖRLER BİŞEYLER ÖĞRENMESİN DİYORSUNUZ.PHOTOSHOPU ÖĞRETEN BİR ÇOK KİTAP VAR ÇOKTA FAYDALI KİTAPLAR PHOTOSHOP KURSU VERİLİYOR ESKİŞEHİRDE BİR DERSHANEDE FOTOĞRAFÇILAR YAZ SEZONUN DA DIŞARDAKİ BİZ AMATÖRLERE İŞ VERİYORLAR YETİŞTİREMİYORUZ DİYE..BEN SİZE SAYGIMDAN PROFESYONEL DEMİYORUM AMATÖRÜM DİYORUM...BEN VESİKALIĞIMI KENDİM YAPIYORUM AMA SENEDE 12 TANE YAPIYORSAM YAPIYORUMDURRR.SADECE KENDİME AMA FOTOĞRAFÇILIK SEKTÖR SADECE VESİKALIKLA KALKINIYORSA BOŞVERİN YAPMAYIN O ZAMAN BU İŞİ BEN ÇEKTİĞİM RESİMLERİ FOTOĞRAFÇIDA BASTIRIYORUM BİR GELİN FOTOĞRAFI EVDE OLMAZ FOTOĞRAFÇIDA OLUR İSTEDİĞİM KADAR PHOTOSHOP BİLEYİM DÜĞÜN SALONLARININ ÇEKİMLERİNİ YAPAMAM SADECE PHOTOSHOP BİLMEKLE BUNLAR SİZİN İŞİNİZ BANA İKİ FON VERMİŞİNİZ YAPTIĞIM ŞEYLERE ÖĞRETİCİ BİRKAÇ ELEŞTİRİ YAPMIŞINIZ GİDİPTE DÜKKAN AÇICAK DEĞİLİM.BENİM BABAM 30SENELİK FOTOĞRAFÇI REKABET YÜZÜNDEN NEFRET ETTİ MESLEĞİNDEN.BİDE ŞUNU SÖYLİYİM GAZETE İLANLARINDA HEMEN HEMEN HERGÜN PHOTOSHOP BİLEN ELEMAN ARIYOR FOTOĞRAFÇILAR NİÇİN...MADEM AMATÖRLER ÖĞRENMESİN İSTİYORSUNUZ NEDEN ELEMAN ARIYORSUNUZ... SADECE DÜŞÜNCELERİMİ PAYLAŞMAK İSTEDİM TEŞEKKÜRLER.

Tarih: 30 Temmuz 2006, 12:52 - İp: 88.***.**2.240
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma

sevgili complex,
dusuncelerini paylasman guzel ne var ki kizginligin yersiz.Bir zamanlar siyah beyaz vardi,renkli film geldi,dia geldi,AF makinalar cikti,insan gozune yakin netlik yakalayan lensler yapildi vb ..... bir cok kolayliklar.Simdi dijital,photoshop ve hatta yakinda neler neler getirecekler.Unutulmamasi gereken bu meslek icinde tek onemli olan fotograf cekmektir,eger bunu beceremiyorsan konusan fotograf makinasi bile sana yardim edemez.Rekabet ortami icersinde ayakta durabilmemiz, benim kanimca sermayemizin buyuklugu veya kucuklugu ile orantilidir,bu rekabete dayanamamak fotografcilik meslegini yapamadigimiz anlamina gelmez.
basarilar

 

Tarih: 30 Temmuz 2006, 13:25 - İp: 172.***.**1.73
complex
complex (üye)
Eskişehir / Amatör

ANLATMAK İSTEDİĞİMDE O ZATEN BEN İSTEİĞİM KADAR PHOTOSHOP BİLSEM DE ÇOĞU ŞEYİ YAPAMAM ZATEN ONU ANLATMAK İSTİYORUM.REKABET ORTAMINA GELİNCEDE TAMAM SERMAYE BÜYÜKLÜĞÜ AYAKTA KALMAYI SAĞLAYAN BİR ETKEN ANCAK BENİM KIZDIĞIM TARAF NİÇİN REKABET NEDEN BU KADAR EKMEK PARASINA GELİYOR NEDEN FOTOĞRAFÇILARDA BİR BERBERLER KUAFÖRLER ŞÖFÖRLER GİBİ DAYANIŞMA İÇİNDE OLMUYOR..

 

Tarih: 30 Temmuz 2006, 13:45 - İp: 88.***.**2.240
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Selam Arkadaş... Konuyu açma sebenini, şöyle tahmin ediyorum.. photoshop bölümünde, bazı stüdyo fotoğrafçısı olarak kendisini tanıtmış kimseler var... onlar, şu anda bir işyerleri olabilir.. veya stüdyo çalışanı olabilir... bazı densizce yazılmış sözleri, başlıkları görme gitsin..

karşımıza çıkan her densize cevap yetiştirmeye kalsak.. dürüst insanlara hizmet etmeye vaktimiz kalmaz..

kendine iyi bak.. Işığın bol olsun...

 

Tarih: 30 Temmuz 2006, 13:58 - İp: 81.***.**0.115
maslan41
maslan41 (üye)
Kocaeli / Meraklı

HAY AĞZINA SAĞLIK TOPRAĞIM METE.
BAŞKA SÖZE NE GEREK.

 

Tarih: 4 Ağustos 2006, 01:38 - İp: 88.***.**6.131
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

mete avatardaki lens şu canonun f1 veren lensimi

 

Tarih: 23 Ekim 2006, 19:19 - İp: 88.***.**2.57
denizdemirbas
denizdemirbas (üye)
Yalova / Reklam Fotoğrafçısı

METE SANA KATILIYORUM

 

Tarih: 27 Ekim 2006, 15:25 - İp: 85.***.**3.215
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

chopsuey.. kusuruma bakma sorunu geç fark ettim..

doğru f1.0 lensi... bir gün sahip olma hayali ile avunuyorum..

Maslan... Temur... selamlar saygılar..

 

Tarih: 29 Ekim 2006, 09:58 - İp: 85.***.**3.92
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

belirtmeyi unuttum.. stüdyo bölümünde bazı ortalığı bulandırma çabaları gördüm.. photoshop bölümünde çok daha iyi bilgiler olduğu halde başka sitelere link vermeye lüzum yok..

biraz emek ve dikkat harcanırsa... amatör arkadaşlar için en önemli kaynak bizim photoshop bölümüdür..

Amatör arkadaşlar vesikalık basmasın dediğim yok ancak, bunu çok basit şekilde göstermek yanlış.. emek harcanır şekli göz önüne alınmalıki... stüdyocunun emeğine saygı duyulsun.. amatör arkadaşlarda korsan yolları değil doğru yolları öğrensin..

 

Tarih: 29 Ekim 2006, 10:06 - İp: 85.***.**3.92
mucteba123
mucteba123 (üye)
Amasya / Stüdyo Fotoğrafçısı

mete bey katılıyorum kasmakendını kardeş..

 

Tarih: 29 Ekim 2006, 12:46 - İp: 88.***.**9.241
steve
steve (üye)
Kocaeli / Meraklı

bence amatörler stodyo fotoğrafçı sınıfına ayıran arkadaşlardan daha iyi photoshop u daha iyi kulllanabileceğini inanıyorum.ben kendi adıma hergün her saat photosop u araştırıyor ve detylarını inceliyorum.bu yüzden ametörlere karşı olan fotoğrafçılar terimi kabul etmiyorum...bizlerde ustayıııııız......

 

Tarih: 29 Ekim 2006, 21:57 - İp: 85.***.**1.142