kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Galerideki Kediler..


sizce de galeride haddinden fazla birbirinin aynısı olan bisuru kedi fotografı yok mu?

Tarih: 19 Mart 2006, 22:01 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Kedi, damla, yakında makro.

 

Tarih: 20 Mart 2006, 00:00 - İp: 85.***.**1.86
SWING
SWING (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili @kontrast ;

Sorduğun soruya cevap olarak : Evet var diyeceğim , peki bu rahatsızlık veriyorsa (soru gündeme taşındığı için) çözümü de sorsaydın keşke? En azından çözüm de üretebilirdik.

Ama şunu da unutmamak gerekir,makro + damla + kedi ya da herhangi bir şey.Sonuçta paylaşım ağırlıklı bir site olduğundan dolayı bu tip resimlerin yüklenmesi normaldir.Bi de olaya farklı yandan bak. Herkes,makineyi alıp dışarı çıkamaz. Ev ortamında suni olarak oluşturulan kareler bunlar. Belki çoğumuz rahatsız duyuyoruz ama ne yazik ki bir çözümü olduğuna şimdilikinanmıyorum.

Saygılar..

 

Tarih: 20 Mart 2006, 10:38 - İp: 85.***.**7.83
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

boyle bir şeyden dolayı kimse rahatsız olmaz. sonucta bu gözdür kediye bakmaz yanındaki cicege bakar. Fakat burdaki bu homojen fotgraflar insanların yaratıcılığını engelleyen karelerdir. Eger kişi fotograf cekmek icin dısarı cıkamıyosa ev icinde illa kedisinin fotografını yada damla fotografını cekmeyebilir. cekedebebilir ama zaten burda yuzlerce oldugu icin buraya gondermememsi daha yerinde olur.

ÇÖzüm istemisin çözüm budur.GÖNDERMEMEK.. Fotograf teknigini ögrenmek icin (diyaframı enstanteneyi bilmem neyi) o anda belki cektigimiz konunun önemi yok diye dusunuyoruz. Bence önemi var. Teknik zaten cabuk öğrenilebilen birseydir. Fakat görünmez olan kayıp sudur. Bu sayede yeni katılanların yeni başlayanların fotografı tanımalama algılama sekli de hep aynı olacaktır.
Su anda ezbere yasayan milyonlarca insan var. Hazırcılık hayatın her sahfasında var. Birilerinin yeni biseyler yapması gerekir..

 

Tarih: 20 Mart 2006, 11:27 - İp: 85.***.**7.229
SWING
SWING (üye)
İstanbul / Amatör

Dediklerine katılıyorum ama ben de sana onların cephesine geçip bak diyorum zaten GÖNDERMEMEK çözüm olabilir mi? Nereye kadar olucak. Bir de bu noktadan alalım. Düşünsene resim göndereceksin, göndermeden evvel bir yazı ekranında beliriyor.LÜTFEN kedi,damla,makro vs. tip şeyler göndermeyin. Biraz abest olmaz mıdiye düşünüyorum.Tamam dediklerin doğru,sonuna kadar katılıyorum ama olaya bu yönden de bakmak gerekli.Göndermemek bir çözüm olmaz bence.



Fotograf teknigini ögrenmek icin (diyaframı enstanteneyi bilmem neyi) o anda belki cektigimiz konunun önemi yok diye dusunuyoruz. Bence önemi var. bak bu konuya katılıyorum. Ama bunun sebebi dijital kullanıldığı için böyle sonuçlar çıkıyor ortaya.Eskiye gidince,elle saatlerce ayar yapardık.Yok alan derinliği yok ters ışık,yok netlik. Teknoloji bu noktada devreye girince işler iyi karıştı. (Kise alınmasın lütfen) yeni başlayanlar bile dijital alma derdinde.Nerde analoggggg? Ben de yeni dijital e geçtim ama 6 sene analogla iş yaptım şimdi kafam karışıyor çoğu yerde. Eline alan şak şuk çekiyor.

Ben kendimden örnek vereyim. Galeride bakarsan iki resmim hatta bugun kü dahil üç resmim var. "Emrem" başlıklı çalışmamı (çalışma diyorum )koydum. Ve bir Allahın kulu yorum yapmadı. üzüldüm mü hayır. ama denilebilecek çok şey fotograf üstünde. Mesela o fotografda alan derinlği olayı vardı işlenebilecek. Usta diyebileceğimiz bir kaç arkadaş güzel açıklama ile yorumlayabilirdi.sonuçta bunlar benim düşüncem beklentilerim. Neyse olan oldu.Hayat akıp gidiyor.Eskiden çektiğin fotograf hakkında yorum yapılırdı kıymete binerdi.Şimdi o da yok. Ne demek istediğimi anladığını düşünüyorum.

Dijital ilerledikçe,modelleri ve fiyatları arttıkça bu tip resimler de artacak. Sadece kedi köpek damla su birikintisi kuş ya da vs.. şeyler..

Saygılar ...

 

Tarih: 20 Mart 2006, 13:14 - İp: 85.***.**9.217
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

walla işte bunları konusuyor olamamız bile faydacı olur bu durum icin. Millet biraz daha enterasn kareler yollarda bizimde gözümüz nasiplenir.. Ben cogu zaman galeriyi cok hızlı geciyorum. Ben isterdimki her fotografta biraz durayım bakayım düşünceleirmi eleştirilerimi soyleyim.. ama butun fotograflar aynı gibi olunca ben ne soyleyim..
Ha bu arada yorum almamaış fotografın icin bi yorumda bulunmicam..

 

Tarih: 20 Mart 2006, 17:07 - İp: 85.***.**4.184
SWING
SWING (üye)
İstanbul / Amatör

Ben zamanla düzeleceğine inanıyorum bunların....Gerçi bekler ve görürüz...

 

Tarih: 21 Mart 2006, 10:46 - İp: 85.***.**2.189
dilaver61
dilaver61 (üye)
İstanbul / Amatör

Kedi kpeği bir kenara koyun. X netliğine bile bakmadan, belki kendi gözünde de hiç bir ifade taşımadığını bile bile, sadece yollamanın verdiği şevk'i yaşıyordur. En az iki olumlu yorum alamayacaksam bence yollamanın anlamı pek yok. Fazla kabarmayacak fakat (bu fotoğrafı ben çektim) bu benim fotoğrafım diyebilecek kadar gösterdiği şeyde fotoğrafa benzeyecek olmalı.
saysılar

 

Tarih: 21 Mart 2006, 16:20 - İp: 85.***.**4.70
meella
meella (üye)
Çorum / Meraklı

bence site yönetiminin bir hatasıdır bu.
yollayan kişinin gözüne çok hoş görünebilir fakat bunu onaylayanların biraz dikkatli onaylaması gerekmiyor mu?

ben böyle düşünüyorum.
sevgiler...

 

Tarih: 18 Eylül 2006, 20:50 - İp: 85.***.**8.65
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Kedidir kedi.

 

Tarih: 23 Eylül 2006, 00:20 - İp: 85.***.**0.3
SWING
SWING (üye)
İstanbul / Amatör

Gene mi (?) gündem "kediler"

 

Tarih: 23 Eylül 2006, 08:10 - İp: 85.***.**4.105