husmenaga
husmenaga (üye)
İstanbul / Meraklı

Fotoğrafım Üst Bantta Olmasın.

3 sene oldu galiba sitedeyim tarihi tam hatırlamıyorum.
Herkes bir şeyler öneriyor.
Daha önce bir vesile ile belirtmiştim, ben fotoğraflarımın üst bantta yer almasını ve spekülasyon konusu olmasını istemiyorum.
Tam da bu gün yeri gelmişken aklıma geleni önereyim.
Fotoğraflarımızı yüklerken bir seçeneğimiz olsa, "fotoğrafım üst bant için önerilemesin" gibi, ben de fotoğraf silmek zorunda kalmasam, ya da benzer görüşte olan arkadaşlar olduğunu biliyorum, bir çözüm olmaz mı acaba bu meseleye?

Fikret Bey, bu forum başlığının altında, üst bantta olmak istemeyenler isimlerini yazarlarsa, bundan sonra oraya seçilmez diye bir imkan getirdi, dileyenler listeye isimlerini ekleyebilirler, geri dönüş yok ona göre

#husmenaga' tarafından 01.04.2008 11:58:40 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 31 Mart 2008, 14:32 - İp: 212.***.**1.146
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

1 haftada iki ke çıkmak da pek normal değil bence... binlerce üye var zira bu sitede...

neyse, sadece uyarmak istedim, yoksa bana ne , kim çıkmış, kim çıkmamış... ben de bir aralar çıkmıştım oraya , hayatım değişmedi yani

ben daha işlevsel bir hal almasını isterim sadece, bizi teşvik eden, diğer sitelerde gördüğüm gibi...

selam.

 

Tarih: 7 Haziran 2008, 15:03 - İp: 78.***.**6.110
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

sayın fdiker,
Üst Bantta olmak istemiyorum..

Kimsenin onu beğendim bunu beğenmedim,ne biçim bir seçim bu gibi eleştirlerine maruz kalmak istemiyorum..

Fotografımı eleştirecek olan galeriye girip fotograf altına bildiklerini sıralasınlar,ama böyle topiklerde genelleme yapıp lütfen eleştirmesinler..

 

Tarih: 11 Temmuz 2008, 16:50 - İp: 85.***.**9.67
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

bende bu listedekilerin ust bantta olmasını ıstıyorum.
yeter ya kimseyi memnun edemiyoruz,
madem oyle yazdık okadar
sizce hangi kareler ust banta cıkmalı yazın diye.
anca bu nasıl ust bant,bu nıye cıkmıs o nıye cıkmıs,
su siteye hiçbişey katmayan adamlar yuzunden bu siteye kalite katan adamlar kustu gitti,yeter artık bu nasıl cekememezliktir ya.
konus tartıs karar ver,iki ay sonra biri cıksın bu nasıl ust bant kim seciyo nasıl seciyo...
.
yahu uc gunluk bir bant,kim cıkarsa cıksın,isterse kaldırılsın,ne farkeder?
artık ust banta cıkan fotograf bile 20 yorumu gecemıyo,neyın rantı bu daha.
ust bantı en cok para veren firmaya reklam olarak verin gitsin yada.

 

Tarih: 11 Temmuz 2008, 17:06 - İp: 88.***.**3.130
krusty
krusty (Objektif)
İstanbul / Amatör

bu siteye katkı sağlayan kişilerin güzel ve üstbanda yakışan karelerini herzaman orada görmek isteriz tabiki.

benim yaptığım 3 senede 4 yorum yapan üyelerin karelerinin üstbanta çıkmasını eleştirmek idi. açtığım topic ise sadece bunu ifade eden çok da düzgün üslupla yazılmış bir topictir. ancak bu topici kad-ir'in üstüne alınması ve de sizin yakıştıramadığım uslubunüz şaşırttı beni..

siteye hiçbir şey katmayan adamlar ifadesini benim topicimden sonra kullanmışsınız. ben kendimi bu şekilde görmüyorum. sizin görüşünüze de saygı duyarım.. (kendi görüşlerime de saygı beklerim. alt tarafı ufak bir eleştiri ve öneri yaptım. ne bir sert uslubum var ne bir kötü sözüm)

 

Tarih: 11 Temmuz 2008, 17:45 - İp: 85.***.**7.121
krusty
krusty (Objektif)
İstanbul / Amatör

sayın gaijin

düşünüyorum da ani çıkışınız artık bu konulardan sıkıldığınız için olsa gerek.. yine mi aynı konu yeter arttık mantığı ile yazılmış olmalı.. çünkü gerçekten kendimi siteye katkı yapmayan biri olarak görmüyorum. sizin de bu şekilde görmenizi istemem..

öte yandan siz de haklısınız onbin kere açıldı aynı konu.. lakin hep aynı nedenden açılıyor dikkat ettiyseniz.. demekki uygulamada halen sıkıntılar problemler var.. ben bir öneri yaptım topicte dedim ki fotoğraf "ekstrem derecede güzel değil ise" üst banta çıkarmadan önce üye profiline de bakılmalı ve üyenin siteye katkısı yok ise (3 yılda 4 yorum) çıkartılmamalıdır.

olay bundan ibarettir. ne kad-ir in eklediği foto ile ne de kıskançlık ile ilgisi bulunmamaktadır. yanlış anlamaların önüne geçmek adına belirtmek istedim..

teşekkürler..

 

Tarih: 11 Temmuz 2008, 17:56 - İp: 85.***.**7.121
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

krusty actıgın konuyu gormeden yazdım bunları,kadırınde ust bantta olmak istemiyorum ayzısı uzerıne.
sana yonelik bir hitap degil.
ama suda varki,fotokritik gibi sitelerde kimse bu tip onerileri,hatta eleştirileri umursamazken,hatta abartılması halinde direkt uyenın uyeligi askıya alınırken,
bu site ve sahıbıne cok haksızlık yapılıyor.
deyım yerındeyse baska sitelerde kuzu olanlar gelip burda aslan kesilmeyı marifet sayıyor.
uzatmak istemiyorum.
iyi gunler.

 

Tarih: 11 Temmuz 2008, 18:23 - İp: 88.***.**3.130
pollyteks
pollyteks (Objektif)
Kahramanmaraş / Meraklı

Sayın gaijin üst banta kim çıkarsa çıksın ne farkerder diyorsunuz da bu sitede bir üst bant var ve o üst bant normalde hergün değişmeli ve mümkün olduğunca en iyi fotoğraflar seçilmeli...Bu siteye üye olan bir insan normal olarak üst bantın en iyi fotoğraflardan seçilmiş fotoğraflar olduğunu düşünecektir..Amma velakin benim gördüğüm ve başka arkadaşınlarında şikayetlerinden görüldüğü üzere üst bant seçimi bekleneni veremiyor...Benim üst bantla seçimi ile ilgili bildiğim, kaç kişi bilmiyorum bu linke aday fotoları yüklüyor http://galeri.netfotograf.com/index1.asp?offset=36 site sahibide bunların arasından seçiyor.Yani asıl problem buraya önerilen fotoğraflarda.....Üst bant aday sayfasına fotoğraf yükleyen arkadaşlarımız ne gibi bir kriterler belirliyorlar bilemiyorum ama sıkıntı burada başlıyor..Panctom krusty ve benimde belirttiğim gibi tek yaptığı siteye fotoğraf yüklemek olan insanların fotoğrafları üst banta çıkınca sitede aktif olan kullanıcıların zoruna gidiyor..Tabiki aktif bir üyenin kötü bir fotoğrafını üst banta çıkarın demiyorum yanlış anlaşılmasın..İyi fotoğraflar arasından siteye 3-5 yorum yapan üyelerin fotoğrafları elensin demek istiyorum..
Birde sualtı fotoğrafı üstbanta zorla çıkarma olayı var..Yani tamam saygılmız var su altı fotoğraflarına ama zorlama oluyor..5 fotoğraf arasına her seferinde su altı karesi sokmak kalitenin düşmesine sebeb oluyor..Galerisi var çok meraklı olan sualtı fotoğrafları galerine bakar..
Ayrıca üstbantla ilgili eleştiriler geldiği zaman yeter artık gibi tepkilerde hiç hoş değil..Bir kişiye yada kuruma hizmet amaçlı eleştiride bulunmuyıoruz, sitenin daha iyi olması için şikayet yada önerilerimizi sunuyoruz...

 

Tarih: 11 Temmuz 2008, 18:26 - İp: 78.***.**6.113
krusty
krusty (Objektif)
İstanbul / Amatör

bir yanlış anlama olduğu ortadaydı.. sevindim

söyledikleriniz doğrudur.. açtığım topicte en başta ilettim. bu sitenin yönetimi görüş ve önerileri gerçekten önemsiyor ve yapılabilecek birşey var ise yapıyor da.. kendilerini takdir ediyorum bu hususta...

bu kapsam da ben de bir öneri de bulundum sadece.. amaç sitenin gelişmesi güzelleşmesi neticede... uzatmak gereksiz..

saygılar sunarım..

 

Tarih: 11 Temmuz 2008, 18:28 - İp: 85.***.**7.121
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

polyteks acıp onceki sayfaları okudunuzmu bilmem orada herseyı acıkladım.
ben ust banta isteyen istedigini koysun demiyorum.

bu site, herkesin geldigi, uc bes ortam yaptıgı, bes-10 yorum alıp kıcını havalandırdıgı sonra baska (güya) üstün sitelere gidip donup bakmadıgı bir yer oldu.
gidenler geri cok dondu aradıgını bulamayıp ama konu bu degil.

bu sitede herhangibirseyden sıkayet eden kişilerin, diger sitelerdede uyeligi var.
ben kendim biliyorumki bu nasıl site bu nasıl sistem diyenler diger sitelerde ellerine ne verilirse onu alıp susuyorlar.

YUZ VERİNCE ASTARINI ISTEMEK derler bilirsiniz.
bu site sahıbı, butun onerileri dikkate alıp degerlendiren, site için faydalı oldugu butun onerileri gercekleştirmeye calısan, uyelerin fikirlerine deger veren,
hırsızlık arsızlık asırılık olmadıkca fotograf,uyelik yada konu silmeyen, turkiyedeki butun fotograf siteleri içinde gorup gorebileceginiz en demokratık anlayısa sahıp yonetimi sunuyor.

ust bant konusuda boyle bir konu.
benım hatırladıgım 3 yada 4 kez,
butun uyelerin katılımı ıstenerek, forumda konular acıldı,hatta ben actım bazılarını, amac oneriler gelmesi ve daha cok oneriyi bir potada eriterek cogunluk fikri ousturup onu yururluge koymaktı,tartısmalar gorusmeler yapıldı ve sistemler yerleştirildi.
ama ne hikmetse, 2 ay uc ay sorunsuz giden ust bantlar bir kere bile tebrik edilmezken 3 ayın ustune ust banta cıkan tek bir fotograf bile sistemin ve ust bantın sorgulanmasına neden olabildi.
o tartısmalara hıc katılmamıs,gorus bile belirtme geregi duymamıs kişiler, forumda konu acıp o 3 ay ustune cıkan tek vasat fotograf için butun siteyi yonetimi sistemi eleştirmeyı marıfet bilebildiler.
hiçbir sistem 130000 uyesi olan bir sitede butun uyeleri memnun edemez.
bunun bilincinde olmayan birinin, kendi soyledigini cogunluk dusuncesi sanma olasılıgı zaten ortada.


-------------------
bu tartısmalar yuzunden kırılıp uzulup bu siteyi terkeden degerleri kimse geri getiremez.
ben hayatında fotografa bakıs acısı bile geliştirememiş birinin,sırf kişisel gorusleri yuzunden bir ustayı,uyelere faydalı bir insanı bu siteden sogutmasına goz yumamam.
oyuzden diyorumki boyle sacma sapan tartısmalardansa kaldırılsın o ust bant.

----------------------

yeter artık tepkilerine gelince,sonuna kadar hepsine destek veriyorum ve bende artık yeter diyorum.empati yetenegi olan insanlarında oturup iki sanıye dusunmelerini istiyorum.
hatta bir site kurup bu işin zorluklarını gormeleride dilegimdir.
diger site kuran arkadasların ortak gorusu bu işi cok basit gordukelri ama artık anladıkları yonunde..

 

Tarih: 11 Temmuz 2008, 20:28 - İp: 88.***.**3.130
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Birde sualtı fotoğrafı üstbanta zorla çıkarma olayı var..Yani tamam saygılmız var su altı fotoğraflarına ama zorlama oluyor..5 fotoğraf arasına her seferinde su altı karesi sokmak kalitenin düşmesine sebeb oluyor..Galerisi var çok meraklı olan sualtı fotoğrafları galerine bakar..

polyteks sualtı fotografları için çok uğraşıldı,galeriye bu kategoriler konulsun diye epey bir kampanya yapıldı..
zaten benim istemediğim vede meraklısıda olmadığım halde üst banda çıkan fotografımda bu kategoriden bahsediyorum..


ama size şöyle bir şey söyleyeyim,en zor kategori bu kategori..
isteyen bir denesin...

 

Tarih: 11 Temmuz 2008, 21:40 - İp: 85.***.**2.229