kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Anı Fotografları Sıkıcı Oluyor


ozellikle son gunlerde galeride surekli anı fotografları gormekten sıkıldım. Hadi sıkılmadım diyeyim ama hic bir esprisi olmayan bu fotografların gunlerce galeriyi işgal etmesinin mantıgını cozemedim.

evet buluşmak tanışmak guzel ama orda herkesin birbirini cektigi bu fotografları sırasıyla yayınlamanın ne mantıgı olabilir. Belkide yayınlanmalı ama daha oncede gundeme geldigi sekliyle bunlar icin ayrı bir bölüm oluşturulmalı.

galerinin karizmasını yok eden bu çalışmaların bir an evvel ayrı bir bölümde tutulmasını tavsiye ederim.

Ayrı bir bolumde tutulunca daha cok dikkat cekecegini düşünüyorum hem. Topluluklar ordan kontak sağlayarak daha sıcak ilişkiler ve paylaşımlar kurabilirler.

umarım tez zamanda bir çözüm bulunur.

Tarih: 19 Ağustos 2006, 12:40 - İp: 88.***.**2.157
cappadociaman
cappadociaman (üye)
Artvin / Doğa Fotoğrafçısı

Kesinlikle benim de hemfikir olduğum bir durum bu Hüseyin.
Kimseye karşı değilim.Fakat siteye fotoğraf eklerken bir uyarı vardır "anı türü fotoğraflar eklemeyin" diye. Ama maalesef senin dediğin gibi bu kural hergün gözardı ediliyor.Aynı manzarayı birden fazla üyemiz aynı anda görüntülüyor ve sırayla ekliyorlar.Tanışma-buluşma gezilerine ait fotoğrafların ayrı bir bölümde incelenmesine bende taraftarım.Sonuçta benim için hiçbir şey ifade etmeyen, aynı masa etrafında çekilmiş "anı" fotoğrafları var ve sürekli gündem işgal ediyor.Üstelik bu tür fotoğraflara gelen yorumlarda yorum değil resmen karşılıklı chat havası içinde.Tekrar ediyorum benim hiçbir alıp veremediğim yok o insanlarla.Sadece organizasyon sonrası fotoğraflarının yerlerinin ayrı olmasını istiyorum.Şöyle düşünün,benim 10-15 kişilik aile gurubumla gittiğim göl pikniğinde çekmiş olduğum "anı" fotoğrafları başkaları için ne kadar sıkıcı olurdu değil mi?Herkese selam ve saygılarımla.

 

Tarih: 19 Ağustos 2006, 13:27 - İp: 88.***.**7.207
j.d
j.d (üye)
Tekirdağ / Meraklı

bu site onların ya..

 

Tarih: 19 Ağustos 2006, 13:30 - İp: 85.***.**6.109
eastwood
eastwood (üye)
İzmir / Amatör

sıkıldıysan bakmayabilirsin
bu site bir paylaşım sitesi
site hepimizin
sende en yakın çevrendeki netfoto üyeleriyle buluşup bu anı fotoğraflayıp galeriye yollıyabilirsin
bizde ne güzel buluşmuşsun deyip yorum yaazarız
bizde söylüyoruz yeni bir bölüm açılsın diye
ama imkanlar dahilinde şimdilik böyle
bence sen içindeki kin duygularını bi şekilde boşatmak için yer arıyorsun
saygılar

 

Tarih: 19 Ağustos 2006, 13:45 - İp: 85.***.**6.217
sado34
sado34 (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Fotografa emek vermiş ve fotograf adına birseyler üretmek için buluşup bir araya gelen arkadaşların fotograflarının yayınlanması kadar doğal bir durum göremiyorum. Bu fotograflar sizin için sıkıcı olabilir ama birçok kimse için biraraya gelmek ve fotograf üretmek adına teşvik edici oluyor.
biz de ayrı bir bölüm istiyoruz bu fotograflar için. Eastwood un dediği gibi büyütmezsin bakmazsın olur biter. neden bu kadar rahatsız oluyormuşsunuz anlamadım.
Dediğim gibi herhangi bir anı fotografı değil bunlar fotografı ve birlikteliği özendirici yanını görmezlikten gelmeyin.
Siz de aramızda olup fotograflarınız bu şekilde yayınlansaydı aynı görüşü paylaşmayacağınızdandan eminim.
Bu birlikteligi organize etmek ve bir araya gelip fotograf adına güzel dostluklar oluşturulması hiç de kolay değil. Elbette bu güzellikleri yayınlıyoruz ve yayınlamaya devam edeceğiz.
Fotograf adına birşeyler yapmak için çabalayan bu kişilerin "anı fotografı" da olsa harcadıkları emek adına hoşgörü gösterin lütfen.
İSTEMEYEN İZLEMESİN

 

Tarih: 19 Ağustos 2006, 14:08 - İp: 85.***.**5.197
ad devrim
ad devrim (üye)
İstanbul / Amatör

Merhabalar.

Bir soru işareti var kafamda. Örneğin anı fotoğrafı, fotografın emek harcanmadan çekilmiş, basit bir fotograf olduğunu niteleyen bir tanım mıdır? Eş, dost arasında çekilmiş fotograflarda sanatsal bir değer taşıyabilir gibi geliyor bana; eğer çeken kimse işini biliyorsa. Bu sanatsal fotograflar da çeken kişi için hatıra niteliğinde olabilir.

Gezi fotograflarına gelince, gezi dışında çekilmiş fotograflarda olduğu gibi, elbet bu fotograflar da kötü olabiliyor. Yani rahatsız olunması gereken şey aynı yüz veya manzaraların gezi sırasında pek çok kişinin makinesinden çıkması değil, bu çıkan görüntülerin kalitesiz oluşu olabilir. Yoksa aynı yüzü bizlere aktaran birbirinden güzel fotograflardan kimsenin şikayeti olmaz sanırım.

Hüseyin beyin de raharsızlık duyduğu konu özünde bu gezi fotograflarının kalitesiz oluşudur zannedersem. İyi fotografa kimse, "bu gezide çekilmiş," diye burun kıvırmaz.

Eğer ki sanatsal değeri düşük, yalnızca hatıra amaçlı fotograflardan bahsedeceksek bunlar zaten sitede mevcut olan diğer bölümüne eklenebilir. Örneğin pek çok arkadaşın bulunduğu bir sünnet düğünü fotografı buraya eklenmiştir. Gezi sırasındaki çekilen hatıra fotografları da buraya eklenebilir.

Saygılar.



#ad devrim' tarafyndan 19.08.2006 14:18:11 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 19 Ağustos 2006, 14:12 - İp: 85.***.**6.205
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

sanırım herkes aynı fikirde farklı biyerde "fotograf toplulukları" adı altında kategorize edilebilir.

Siz de aramızda olup fotograflarınız bu şekilde yayınlansaydı aynı görüşü paylaşmayacağınızdandan eminim

sado 34.. burda demek istediginz sey benim soylediklerimi dogrular nitelikdedir. Orda olan 10 kişi icin keyifliyken orda olmayan 49.990 kişi için pek keyifli gelmeyebilir.

toplanmak tanışmak buluşmak geziler duzenlemek çok güzel seyler. Ben bu fotografları galeride görmek istemedigimi soyledim. Sizde aynı şeyi söylüyorsunuz. İSTEMEZSEN BAKMASSIN türünden bir yaklaşım sergilemeniz fikir ve önerilere olan tutumunuzuda açıga cıkartmaktadır. bundan dolayı üzgünüm.

ad devrim..
ben anı fotografı dedim ama gezi fotografıda olabilir dediginiz gibi. Ben gezi fotografları görmeyi isterim ama gezen kişilerin sıradan hallerini değil..

eastwood
"kin duygularını boşaltmak icin yer arıyorsun" cumlesinin icinde sahsıma duyulan bir "kin duygusu" görüyorum.

saygılarımla

 

Tarih: 19 Ağustos 2006, 14:54 - İp: 81.***.**2.162
cappadociaman
cappadociaman (üye)
Artvin / Doğa Fotoğrafçısı

Herhangi bir organizasyonla biraraya gelmiş insanların çektikleri fotoğraflardan kimsenin rahatsız olduğu yok.Sadece buluşmalara ait bazen bu sitenin deyimi ile "sanatsal olmayan" fotoğraların sürekli ilk sayfalarda görünmesi olumsuzluk yaratıyor.Çok daha iyi fotoğrafların geri planda yada ilgisiz kalmasına yol açıyor.

Bu "anı fotoğraflarına" bir netlik kazandırmak gerekiyor.Anı fotoğrafı nedir,ne değildir? Neye anı fotoğrafı denir, neye denmez? Anı fotoğrafı olunca adi bir fotoğraf mı olur? Akrabasının sünnet fotoğrafını çeken bir arkadaş burda yayınlarsa ona hiçbir emek harcamadın bu anı fotoğrafıdır mı diyelim yada siteden birkaç kişinin piknik fotoğrafları yayınlanırsa adına birlik beraberlik fotoğrafı mı diyelim.O zaman hiç bir fotoğrafın önemi kalmıyor.Bu anlamda bu sitede büyük bir çifte standart yaşanıyor.
Şimdi şu kuralı kim koydu:

" NetFotograf eklenen ve onay almış tüm fotoğrafları sürekli yayınlamayı garanti etmez, lütfen galeriye eklemeyi düşündüğünüz fotoğrafınızı diğer üyelere/ziyaretçilere bir şeyler verebileceğini düşündüğünüz fotoğraflarınız arasından seçiniz, görsellikten uzak ve daha çok hatıra amaçlı fotoğraflar onaylanmıyacaktır."

Bir masa etrafında piknik yapan insanlara ait(kim olursa olsun)fotoğrafların diğer üyelere veya ziyaretçilere ne verebileceğini düşünüyorsunuz fotoğraf adına.Eğer anı fotoğrafı böyle olmuyorsa nasıl oluyor.Biri çıksın bir anı fotoğrafı yayınlasın bizimde merakımız gitsin.Yok bu tür fotoğraflar anı fotoğraflarıysa eğer o zaman sayın site yöneticisinin koyduğu kural çiğneniyor demektir.Bizzat kendisi onaylıyorsa bu fotoğrafları o zaman kendi kurallarını çiğniyor demektir.Benim gördüğüm bu durum süreklilik arzetmektedir.

Deniliyor ki beğenmezsen bakmazsın.Zaten bakan yok emin olun.Sadece sürekli gündem işgal etmesidir olumsuzluk yaratan.Bir başka durum daha var.Bu tür gezilere katılan fotoğraf adına üstad olan kişilerin galerini sık sık gezer incelerim.Aldıkları yorum sayıları dikkatimi çekiyor.Bir masa etrafındaki anı fotoğraflarına gelen yorum kadar kendi fotoğrafları yorum almamış.Kafam karışıyor bir anda.Acaba suç kimde?Sen uğraş dur güzel bir fotoğraf çek ama anı fotoğrafı kadar yorum almasın ilgi görmesin. Bu kadar büyük bir samimiyetsizlik olmaz galiba. Ben o insanların yerinde olsam şapkamı önüme alır düşünürüm hata nerde diye.

Hoşgörü isteniyor,zaten hoşgörülü yaklaşılıyor böyle fotoğraflara.Siz gördünüz mü fotoğrafınızın altında "yeter artık sıkıldık" diyen birini. Sadece burada demokratik bir platformda görüşlerini yansıtmış arkadaşımız ne var bunda?

Bence hoşgörü isteyenlerinde biraz hoşgörülü olması gerekmiyor mu?

 

Tarih: 19 Ağustos 2006, 15:09 - İp: 88.***.**7.207
ad devrim
ad devrim (üye)
İstanbul / Amatör

Tekrar merhaba.

Bir fotograf hem anı fotografı hem de sanatsal olabilir. Hüseyin beyin, Burkay beyin, benim ve de fotograf ekleme bölümündeki kuralın anlatmak istediği ise sanatsal anlamda nasibini almamış, hatıra yönü ağır basan fotografların yayınlanmaması gerektiğidir.

Ancak kanımca bu fotoğraflar da, yani gezi sırasında, düğün sırasında veya aile eş dost arasında çekilmiş herhangi bir fotograf "diğer" bölümüne konulabilinir. Böylece bu fotograflar, estetik yaratma çabası ağır basan diğer fotografların arasına karışmamış olur.

Dileyen diğer bölümüne girip bu fotograflara bakabilir. Ve yine kimi fotograflardaki dayanışma, birliktelik, insanlara örnek teşkil edebilir.

Saygılar.



#ad devrim' tarafyndan 19.08.2006 15:36:31 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 19 Ağustos 2006, 15:34 - İp: 85.***.**6.205
sado34
sado34 (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Benim özellikle üzerinde durduğum nokta şudur.
Bu tip faliyetler teşvik edici oluyor. bir çok arkadaş anı fotografı dediğiniz fotograflara bakarak bu birlikteliklerde olmak ve fotograf çekmek istiyor. Burada bence bakılması gereken hafifletici unsur bu.
elbette ben de herhengi bir hatıra fotografını galeri de görmek istemiyorum. Bu site fotograf sitesi olduguna göre fotografa ve fotografçılığa özendirici unsurlara yer vermesi gerekiyor. herhangi bir piknik fotografıyla fotografçıların birlikte oldugu bir piknik fotografı bu sebepten farklılık gösteriyor.
elbette bir aile topluluğu arasında çekilmiş estetik değeri olan fotograflar da anı fotografı sayılmaz.
fotograf adına 20 senedir birşeyler yapmaya çabalıyorum. bu gezilerin gelenlere ve gelmeyenlere çok faydalı ve özendirici olacağını düşünüyorum. zaten gezide çekilen birçok fotografı aramızda kurdugumuz bir mail grubu sayesinde birbirimizle paylaşıyoruz. eğer bu fotografların hepsi galeriye gelse hiç kimsenin fotografına yer kalmayabilir.
bu yüzden bırakın üç beş anı fotografı teşvik unsuru olarak yayınlansın. bunda feryat figan edecek bir durum yok arkadaşlar....
üstelik bu geziler çok da sık yapılamıyor.
inatla galeride yayınlansın demiyor hiç kimse bu fotografların. ama site yönetimi bu fotograflara belirli bir yer verene kadar yayınlanacak. Sizin sorununuz fotografları yükleyen arkadaşlarla olmamalı. Bu konuda Fikret beyin bir çözüm bulması için bizim gibi siz de ona başvurun.
bir anı ve gezi fotografları bölümü açılmasını biz de en az sizin kadar istiyoruz.
sevgiler

hatıra fotograflarına yazılan bazı yorumlardan alıntılar aşağıda...
bu fotografların fotograf adına birseyleri başardığının güzel bir kanıtı değil mi sizce...


okan79
Simdi can?m acayip fotograf çekmek istedi yar?n fotografmakinam? al?p biraz Sehir turu yapsam iyi olur avuçlar?m iyiden iyiye ka??n?yor


poettime
ne mükemmel bir aile bijolojik ba?? olmayan foto?raf sayesinde birbirine kenetlenmi? dev bir aile o karedeki herkesi k?skand?m ke?ke aran?zda olabilseydim ke?ke o dev yüreklerle tan??abilseydim kimbilir belki bir gün kar??la??r?z karedeki herkesi sevgiyle öpüyorum böylesi içten kalabal?k aileye sahip oldu?unuz ve bizlerle payla?t???n?z için te?ekkür ediyorum iyi ki vars?n?z


pharos
içim eridi bu bulu?ma foto?raflar?n? görünce..ben de istiyorum yaaa bir gün ben de olaca??m in?allah.

unalsayar
çok güzel bir ortam. iyi ki netfoto?raf var.

logy
Vallahi özendim ama haberim yoktu bir daha sefere aran?zda olmay? çok isterim...

ç?rak55
bu organizasyonda olamamaktan nas?l üzüntü duydum anlatamam.birdaha ki sefere olucam ne olursa olsun
in?allah...

alis_11
yaa b?zde bole gez?lere kat?lmak ?st?yoss yaaa... cok hos b? kalabal?k orda olmak ?sterd?m yan? aran?zda tebr?kler s?zlere

carlito
Kat?lamayanlar için özendirici bir kare olmu?...

nevzatalan
imrenilecek bir faaliyet.

poettime
ne mükemmel bir aile biolojik ba?? olmayan foto?raf sayesinde birbirine kenetlenmi? dev bir aile o karedeki herkesi k?skand?m ke?ke aran?zda olabilseydim ke?ke o dev yüreklerle tan??abilseydim kimbilir belki bir gün kar??la??r?z karedeki herkesi sevgiyle öpüyorum böylesi içten kalabal?k aileye sahip oldu?unuz ve bizlerle payla?t???n?z için te?ekkür ediyorum iyi ki vars?n?z

pharos
ne güzel ya bir gün ben de kat?labilecekmiyim acaba

karanfil54
foto?raf dostlu?u ne güzel bir?ey. bulu?mak payla?mak. hayata ayn? gözle bakmak.
sayg?lar?mla..

aatta
hayata güzel bakan insanlar...


#sado34' tarafyndan 19.08.2006 16:42:04 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 19 Ağustos 2006, 16:15 - İp: 85.***.**5.197
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

elbette burda yukleyen arkadaşlara sozum yok. zaten ozellikle konuyu öneri ve gorsuleriniz kısmına actım. yani sirek site yonetimine tavsiye niyetiyle.

aksi bir durum olsaydı serbest kursude acardım. temennimiz aynı yondedir.

 

Tarih: 19 Ağustos 2006, 16:32 - İp: 81.***.**2.162