redfive
redfive (üye)
İstanbul / Amatör

Sıgma 18-200 Sorunlu Mu?

Merhaba arkadaşlar. Yeni aldığım SONY Alpha 350 makinama genel kullanım için lens olarak SIGMA 18-200 aldım. SONY forumundaki arkadaşlar bu lensin iyi bir lens olmadığını keşke almamış olmamı söylemişlerdi. Ama ben yine de denemek ve tecrübe etmek istiyordum.Zira şuan için lens için 1000YTL ayıracak bütçem yok. Bir hevesle makinama az para da değil tam 700YTL vererek aldığım lensimi taktım.
Az ışıkta otomatik fokus bir rezalet.
Ancak beni asıl hayal kırıklığına uğratan manuel fokus yaparken fokus halkasını çevirdiğimde çok mekanik bir ses gelmesiydi. İki metalin zorlanarak birbirine sürtme sesi gibi birşey.
Bir başka problem de zoom yaparken eğer makina ile yukarı doğru bakıyorsam ve o sırada bir an için objektifi tuttuğum elimi bırakırsam objektif kendiliğinden makinaya doğru iniyor yani zoomu bıraktığım yerde durmuyordu.
Gerek bu lensi yada başka SIGMA lensleri kullanan arkadaşlar gerekse reprosetten SIGMA lensler konusunda uzman arkadaşlar bu durumlara bir yorum yaparlarsa çok sevinirim. Zira benim problem sandığım şeyler doğal da olabilir.
Ama şuanda kendimi kötü hissediyorum. Keşke bu kadar para verip bu lensi almasaymışım.

Tarih: 8 Haziran 2008, 03:25 - İp: 78.***.**6.167
alikatip
alikatip (üye)
Ankara / Amatör

hsm ile donatılmamış sigma lenslerde netleme zaten sıkıntılı,az ışıkta işe bir felakete dönüşebiliyor.normal bir durum...
Lens üzerinde "lock" olarak geçen ufak bir kilitleme sistemi vardır,bu tuş ile zoom kilidi yaparak objektifin odak uzaklığını sabitlemek durumundasınız,gerek kadraj açınıza bağlı olarak gerekse de makinanızı taşırken objektifinizin istem dışı hareketi engellenecektir...bu da doğal bir durum...
Manuel fokus esnasında ufak bir ses çıkar ama genellikle o kadar rahatsız edici olmamaktadır(autofocus esasında çıkan sese oranla).eğer gerçekten aşırı bir zorlama ve sürtünme sesi duyuyorsanız lensinizi aldığınız yere götürmenizde bir fayda var,netleme mekanizması genel anlamda problemli olabilir...

 

Tarih: 8 Haziran 2008, 13:49 - İp: 85.***.**8.245
redfive
redfive (üye)
İstanbul / Amatör

teşekkür ederim alikatip. aslında forumda Türkiye Sigma'dan da arkadaşlar var. Bakalım onlar ne diyecekler?

 

Tarih: 9 Haziran 2008, 10:19 - İp: 85.***.**3.8
kuklaci
kuklaci (üye)
İstanbul / Amatör

Değiştirme durumunuz var mı bilmem ama 18-200mm aralığı yanlış bir tercih olmuş.Bu kadar geniş bir aralıkta performans kaybı olacağı aşikardır.Size tavsiyem 200mm aralığına yakın aralıklarda üçayak kullanmanız olacaktır.
Aşağıda verdiğim linkteki konu başlığını da incelemenizde fayda var.

http://forum.netfotograf.com/filtre_lens.asp?msg_id=21176

#kuklaci' tarafından 09.06.2008 17:59:03 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 9 Haziran 2008, 17:56 - İp: 78.***.**3.125
sigmafoto
sigmafoto (üye)
İstanbul / Firma

Merhabalar
öncelikle lens 18-200normal mi yoksa 18-200mm OS lens mi anlayamadım detay verebilirseniz sevinirim. şimdilik ben OS lense göre bir yorumda bulunacağım.
İkinci konu ise manuel focus sırasında mekanik bir ses geldiğini belirtmişsiniz öncelikle lensin üzerinde M konumuna aldığınızdan emin olun bu şekilde focus sırasında duyduğumuz sesin motor sesi olmadığından emin olun.
Eğer aşırı ses gelmeye devam ediyorsa hemen teknik servisimize başvurun gerekli tüm yardımları sağlamaya çalışalım.
Ayrıca 18-200 lens çok sıklıkla sattığımız ve genel kullanıcılarımızdan oldukça iyi yorumlar aldığımız lenslerden lensin kötü performansı ile ilgili tarafımıza ulaşan bir müşteri şikayeti yoktur ki ben de bu lensi kullanıyorum ve genel amaçlı kullanımda oldukça memenunum
Eğer isterseniz http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=255618 linkinde çektiğim bir fotoğraf mevcut.
Ayrıca buradan tüm forumdaki arkadaşlara duyuruyorum sigma ile ilgili tüm sorunlarınızda 0212 335 97 11 nolu telefondan Levent Evlice ile temasa geçmenizi rica ediyorum (işlerin temposu nedeni ile çok sıklıkla site ziyareti gerçekleştiremiyorum )
Hepinize iyi günler diliyorum

 

Tarih: 13 Haziran 2008, 10:01 - İp: 213.***.**7.138
  • 1