haydar.ali
haydar.ali (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon D70 E Objektif

merhabalar, fotoğrafçılıkta amatörüm, sizden ricam bana objektif konusunda yardım etmeniz. 18-70 lens var. ancak ben manzara çekimleri ve daha çok zoom daha çok zoom istiyorum. daha önce 8700 kullandım. 18-70 teki ölçüler neyi ifade etmektedir. 28-200 yada 70-300 objektifler uygun mudur? hangi markayı önerirsiniz, tamam tamam bu kadar hoşçakalın.

Tarih: 31 Ekim 2004, 00:49 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör



biliyorum murat..

10 yil yine iyi, muebbet olmasinda..

..

bu arada eger ki manzara fotograflari genis acili oluyorlarsa, mesela kus fotograflari nasil oluyorlar? dar acili mi? ama eger ki bahsettigim kus devekusu ise ne olacak..?

 

Tarih: 4 Ocak 2005, 19:38 - İp: yok
crussor
crussor (üye)
İstanbul / Meraklı

Ya dadanagast biraz yavaş yazarsan iyi olur, aklım fena halde karıştı. Niye bu kadar karışık yazıyorsun, daldan dala atlamışsın. Hem ne olmuş filmli makina kullanıyorsam, biz insan değil miyiz yani ? Bıktım bu çifte standarttan bıktım.
Şimdi bu yazışma benim açımdan öğretici ve düşündürücü oldu. Ama bunu daha fazla uzatarak tartışmaya dönüşmeseniden de korkmuyor değilm. Dileğim işi tadında bırakmaktır.

Ben tele'yi örnek olarak yazdım, tıpkı makro'yu da örneklediğim gibi.
Kanyon olayı bence göreceli bir kavram. Neden; çünkü doğa ya da manzara fotograflarında bence konu nesnelerin birbirleriyle uyumundan oluşur. Yani yalnız dolunay tele ile çekildiğinde pekte özgün durmayabilir, ama dolunayın denize vurduğu yeri ve iki sevgilinin el ele tutuşup onu izledikleri kareyi yakalayabilirsen ve ters ışık kullanabilirsen işte o zaman güzel bir foto yakalamış olursun. Anlatmaya çalıştığım her çekilen ağaç resmi manzara fotografı mıdır acaba? Kanyon içinde böyle düşün: Arkasında otoyoldan geçen arabaların olduğu bir ağaç bana göre manzara fotografı değildir, başka birşeydir; adını sen koy. Tele için konuşuyorum çünkü tele de konu arka plandan ayrıdır. Net alan derinliğini biliyorsundur sanırım; açıklamaya gerek duymuyorum. Peki manzara fotografında konu sadece bir nesneden oluşmamalıysa buna uygun objektif kullanmak gerekmez mi, a veya b her neyse artık.

 

Tarih: 5 Ocak 2005, 02:40 - İp: yok
crussor
crussor (üye)
İstanbul / Meraklı

Şuna katılıyorum tabii ki tele objektif ile de manzara fotografı çekilir; ama sen zihninde planladığın karenin hepsini sığdıramayabilirsin çerçevene.(eğer tele kullanırsan)
Halbuki şu elimde görmüş olduğunuz el yapımı Nikson marka geniş açılı objektifi kullanırsan dağ taş dünya ve saire hiç kalır ,(çüş!) gel vatandaş geeel, 1 milyona satıyorum. Yanında Nikson D70 Digital-MLR makinada veriyorum.
(Ya ortamı biraz yumuşatayım dedim ama biraz abarttım galiba, kusuruma bakmayın )

Şimdi fotografın açısı bence nasıl bir objektifle çekildiğine bağlıdır dadanagast. Şöyle açıklayayım: Geç evinin penceresine, makinanı bir 28 mm ye ayarla, bir de 105 mm'ye. İki çerçevenin de görüş kapasitesi ne kadar faklı değil mi? E o zaman nasıl oluyorda çekilen tüm fotograflar aynı açıda oluyor, ya da senin deyiminle fotograflar açıya sahip olmuyor?
Yani bu konuyu cidden merak etmeye başladım. Arkadaşlar bu konu hakkında aramızda uzman birisi yok mu? Öğrenmek istiyorum ya, yanlış yapıyor alabilirim ama cidden bu benim için önemli. Lütfen biri yardım etsin.

Bu arada kuş fotoğrafı manzara fotografına mı gürüyor dadanagast? Ben bundan şüpheliyim işte!

 

Tarih: 5 Ocak 2005, 02:42 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı


 

Tarih: 5 Ocak 2005, 20:07 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"Anlatmaya çalıştığım her çekilen ağaç resmi manzara fotografı mıdır acaba?"

aman crussor, agac fotografi hic manzara fotografi olur mu? olsa olsa agac fotografi olur..

..

crussor, manzara fotograflarinda onemli olan net alan derinliginin maximum olmasi degil midir? bunu objektifle gerceklestirirsin.. tele de kullansan, yuksek rakamli diyafram kullanarak net alan derinligini arttirabilirsin.. kanyonu cekerken neden agaca zoom yapiyorsun anlayamadim dogrusu; sen yine kanyonu icine al.. ama tele kullanarak dagi, yolu, agaclari daha cok gorunumlu kilabilirsin..

tabii ki genel olarak manzara fotograflari genis acili objektifler kullanilarak cekilir..

..

crussor fotografin acisi ne demektir bana aciklayabilir misin? fotograf bir anin kagit veya herneyse artik uzerindeki izdusumudur.. bana uc boyutlu ceken bir fotograf makinesi gosterebilir misin? yok cunku..

neyse bu konu gercekten cok uzadi, tadinda birakalim..

ah murat ah..

 

Tarih: 5 Ocak 2005, 21:54 - İp: yok
crussor
crussor (üye)
İstanbul / Meraklı

Evet konu gerçekten çok uzadı.
Ah murat ah..
Gerçekten sizinle girdiğim bu diyalogtan çok keyif aldım arkadaşlar. Özellikle dadanagast'la atışmak keyifli oluyormuş!
Aşık ozanlar gibi, önce o sonra ben Ama nezaketi de elden bırakmadan. Neyse umarım yakaladığımız bu güzel çizgiyi hep devam ettiririz.

Sürç-i Lisan ettiysem affola.

#Crussor' tarafından 06.01.2005 11:50:07 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 6 Ocak 2005, 11:05 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör



iste hersey aslinda murat ile baslar murat ile biter..

 

Tarih: 7 Ocak 2005, 21:18 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar valla ben bir şey yapmadım ben masumum...
(yine karıştırdım ortalığı hehehehehehe)bak çok mutlu oldum şimdi.

 

Tarih: 7 Ocak 2005, 21:33 - İp: yok