netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Lensbaby Ürün İncelemesi!

Lensbaby ürün incelemesi, sitemiz üyelerinden @sansabosa (Arif Üzümcü) tarafından hazırlanmıştır.

"Lens dünyasının hiperaktif çocuğu" diyorum ben bu lense. Diğer lenslere göre muzip bir yapısı var. İşini, eğlenceyle ciddiye alması, keyifli fotoğrafları da beraberinde getiriyor. İlk bakışta oyuncak sanılabilir, kullanmaya başladıktan sonra, yaratıcılığı tetikleyen ve aslında hiçte oyuncağa benzemeyen ciddi bir ekipman haline geliyor. Transformers filminde ki gibi, bir anda bir çok özelliğe kavuşan yapısı en önemli özelliklerinden. Her katagori için ayrı, tak-çıkar aparatları düşünülmüş. Makro, balıkgözü, tele, geniş açı gibi bir çok aparatı lense çok kolay takılıp sökülüyor. Elektronik bir bağlantı olmaması bu açıdan avantajlı çünkü; lensin merceği komple sökülüp, yerine başka özellikli, başka bir lensbaby merceği takılabiliyor. Her aparatın kendine göre özgün özellikleri var. Bu da lensbaby'i farklı kılan başka bir özelliği. Farklı özellikte ki bu aparatlar, aynı fotoğrafı bambaşka görmenizi sağlıyor. Aynı noktadan, aynı kompozisyonu çok farklı etkilerle çekebilirsiniz, en keyifli taraflarından bi'tanesi de bu.

Bu lens ile çekilen fotoğraflar, yaratacılığı ön plana çıkarıyor. Farklı bir bakış açısının, zihinde çark etmesini sağlıyor ki lensin amacı da bu. Yaratıcılık demişken, vizörden yahut lcd ekrandan kompozisyonu oluştururken odak noktası manuel netleme ile sağlanıyor. Bu da bir dezavantaj sayılabilir duruma göre. Manuel netlemenin olması bi' bakıma fotoğraf kalitesinde ki zahmeti de beraberinde getiriyor, ama bu açıdan başarı gösterebilmek fotoğrafta bir adım daha öne gitmeyi kolaylaştıracaktır bana göre. Bi' bakıma ders verdiği de söylenebilir. Manuel netleme ile birlikte diyafram da tamamen elle kontrol ediliyor. Diyafram açıklığına göre numaralndırılmış, diyafram halkaları lense manuel olarak takılıyor. Her diyaframda lensin verdiği etki çok iyi. Açık diyafram da flu alan oyunları bu lensin vazgeçilmezi. Diyafram elle kullanıldığı halde, diyafram öncelikli modda çekim yapılabiliyor.

Lensin en önemli özelliklerinden bi' tanesi de bükülebilir olması. Lensin yapısı her yöne bükülebilmeye olanak sağlıyor. Netlik noktası bu yolla sağlanıyor. Sadece netlik noktasını değiştirmek için düşünülmemiş bükülebilir olması, hangi yöne bükerseniz o yöne doğru hareket efekti sağlıyorsunuz. Flu alan bir anda değişiyor, keyif verici hale geliyor.

Yaratıcılığına yön verin. Tek bir gövde ve üzerine takılan aparatlar, bir anda farklı konuları yanıbaşınıza getiriyor. Manzara fotoğrafı çekerken tele, makro çekerken makro kiti, daha fazla eğlence katmak için balıkgözü, yakın mesafeden de daha çok konuyu sığdırmak için geniş açı... Aynı yerde tüm bu farklı etkiler , tek bir lens gövdesiyle çok kolaylıkla yapılabiliyor. İhtiyacınız olan ne ise, lensbaby' de mevcut hale getirilmiş ve ergonomik olması en güzel taraflarından bir diğeri.

Lensin ergonomik olması, taşıma kolaylığı sağlıyor. Çantanızda her zaman bulundurulabilecek bi' lens. "Her fotoğrafçının çantasında bulundurması gereken bir lens." 50mm lensler için söylenen bu söz, bu lens için de çok rahat söylenebilir.

İşin özü; yaratıcılığın ve eğlencenin bir arada kullanılmasını tetikliyor bu lens. Farklı ve özgün yapısı, bu lense bir adım daha yaklaşmayı kolaylaştırıyor. Performans bakımından yarı yolda bırakmayacağı kesin gibi. Avantajları, dezavantajlarını gölgelemeye fazlasıyla yetiyor. Kullanınca pişman olunmayacak oldukça güzel bir ekipman.

Arif ÜZÜMCÜ (sansabosa)






Tarih: 27 Nisan 2011, 14:54 - İp: 85.***.**8.105
kablosuzdus
kablosuzdus (üye)
Antalya / Amatör

cok gusel ve faydali bi yazi olmus tebrikler. peki bunlari sadece internetten mi temin edebilioruz yoksa satilan bi yer de var mi turkiyede? cunku ben bakmadan alma konusunda hastayim da biraz .

 

Tarih: 28 Nisan 2011, 10:59 - İp: 78.***.**5.220
suatgencer
suatgencer (üye)
İstanbul / Firma

Merhaba,

Fiziksel olarak satılan noktalar mevcut fakat makro kit ve yaratıcı diyafram seti 2 hediye kampanyası sadece netfotomarket'te mevcut. Internet'ten yaptığınız alışverişlerde iade işlemleri fiziksel mağazalara göre daha esnektir. Bu imkanı düşünürseniz internetten alıp incelemek sizin için daha avantajlı.

http://www.netfotomarket.com/lensbaby/

Suat Gençer
Reproset

 

Tarih: 29 Nisan 2011, 09:45 - İp: 212.***.**9.11
legandman
legandman (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

merhaba.
vermiş oldugunuz bilgiler için teşekkürler.anlatımlarınız karşısında bu lens dikkatimi cekti.kullanımı ve mekaniği hakkında bilgiler vermişsiniz.Bir de fiyatı hakkında ve nerde bulabilecegimiz hakkında da bilgiler verirseniz,ben ve benim gibi bir çok arkadaşı daha da aydınlatmış olursunuz.

 

Tarih: 25 Aralık 2011, 23:15 - İp: 78.***.**4.132
suatgencer
suatgencer (üye)
İstanbul / Firma

Merhaba,

Ürünleri aşağıdaki linkten temin edebilirsiniz.

http://www.netfotomarket.com/lensbaby/

Suat Gençer
Reproset

 

Tarih: 3 Şubat 2012, 17:41 - İp: 212.***.**9.11
iremcetinipek
iremcetinipek (üye)
Ankara / Amatör

Bende Daha dün aldım Lensbaby spark. Çok harika bir şey. Ayrıca ucuz da. .

 

Tarih: 25 Ocak 2013, 19:51 - İp: 94.***.**8.100
efildeniz
efildeniz (üye)
Antalya / Amatör

iyi günler ... elimde Nikon d5100 var Af motoru yok ben makro bi lens almak istiyorum bu lenste af motoru var mı ...eğer yoksa netlemeyi kendim mi yapmam gerekiyor ...aldığımda rahat kullanabilir miyim bana af motorsuz lens almayın demişlerdi amatör fotoğrafçıyım yardımcı olursanız sevinirim ..

 

Tarih: 14 Şubat 2013, 08:53 - İp: 78.***.**8.177
  • 1