mauhdib
mauhdib (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Ürün Çekimi Ve Sorularım

Merhaba
Bilgi üni. Görsel İletişim Tasarımı mezunuyum. 2 yıl bir gazetede fotoğraf editörlüğü yaptım ve şimdi yarı profyosyonel olarak fabrika fabrika gezerek ücretsiz olarak e ticaret siteleri için beyaz arkaplanlı ürün fotoğrafları çekiyorum. Tecrübe kazanana kadar bu işi ücretsiz devam ettireceğim yeterli tecrübeye sahip olduktan sonra ücret istemeye başlayacağım.

Ekipmanlarım

Still life masası 1 metreye 2 metre
F power 3 lü 500w paraflash seti
Nikon d850
Nikon 24-70 f2.8 lens
nikon 105 mm f2.8 makro lens ( aşırı pozlama yapıyor arızalı tamir edilecek )

Başladığımdan beri pek çok sorunla karşılaştım. Bu başlık altında yaşadığım sorunları paylaşmak tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini almak isterim.

aşağıda örnek bir kaç fotoğrafım var.






fotoğrafları göremeyenler için linkler

https://imgur.com/8wj1A36
https://imgur.com/m8y6tMa
https://imgur.com/K6aC3rr


1- Bu fotoğrafları dekupe ettiğim zaman şeffaf olanlarda arkaplandaki grilik kalıyor bunu nasıl önlerim.
2- white balance doğru gözüküyormu. Flash modunda çekiyorum acaba custom olarak kelvin değerimi girip çeksem.

devamı gelecek

#mauhdib' tarafından 28.07.2020 19:12:15 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Temmuz 2020, 19:08 - İp: 94.***.**2.114
selmankaya
selmankaya (üye)
Bursa / Meraklı

Sevgili mauhdib, neresinden düzelteyim bilemedim, tecrübe kazanmak değil de deneyimlemek adına güzel bir yöntem olabilir belki ancak bunu kendi edineceğiniz objelerle de yapabilirsiniz. Gerçekten bu işte pişmek ve birşeyler kazanmak istiyorsanız seçeceğiniz ya da kapısını çalacağınız fabrikalar, plastik bidon vs üreten firmalar olmasın güçlü görselleri olan otantik veya şatafatlı ya da en azından dikkat çekici ürünleri çekmeye çalışın bu size tecrübenin yanında güzel bir de portfolyo kazandırır ve yarın öbür gün para istemeye başlayacağınızda kapısını çaldığınız firmalara tecrübenin yanında "bakın bunları ben çektim" diyebileceğiniz fotoğraflar da sunabilirsiniz.

Gelelim sorularınıza;
1-Bu fotoğrafları dekube ettiğinizde arkada kalan griyi önleyemezsiniz çünkü, kendiniz söylüyorsunuz şeffaf diye yani dekupaj yapacaksanız şeffaf kısımların içini de dekube etmelisiniz üstelik refle yapan yerleri bırakarak, bu da ürünün yokmuş gibi görünmesine yol açacaktır, böyle olmasın istemiyorsanız iç kısmı %50 opacity ile seçip yarı yokmuş yarı varmış gibi yapabilirsiniz fakat sizin sorununuzun çözümü dekupaj yapmadan doğru ışıkla objeyi ayırmak, halihazırda zaten beyazda kullanıcam derseniz ne güzel flexiglass stilllife masanız var onu değerlendirin masayı bir ters ışıkla patladın, Dekupaj yapıp havada uçuyormuş gibi görünen bir sürahidense hafif gölgeler olması iyidir. Reflelerden kaçınmak için de devasa perdeler ya da çadır kullanın en azından reflenin(yansıma) yerini tatlı bir beyazlık alacaktır. Yok ben objeyi başka zemine giydiricem illa dekube etmem lazım diyorsanız ps'de duman nasıl seçilir diye bir konu var onu araştırın. Chanelsdan seçim yapmayı anlatıyor. Bu arada en zor işlerden birisidir, bir cam iki metal, bir üçüncüsü yok yani, sizinki daha cam bile değil ki ona rağmen şeffaf oluşundan problem yaşıyorsunuz.

2-White balance doğru gözüküyor, bi tık mavimsi gibi ama flaşta devam edin. Zaten artık ps'de raw eklentisi var white balansı çekimden sonra bile istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz. Kelvin ayarlicam derseniz de sıcağa çekin çoook ama çok hafif.

Yolculuğunuzda bol şanslar, başarılar diliyorum.

 

Tarih: 11 Ağustos 2020, 23:26 - İp: 94.***.**6.128
  • 1