eroldurgun
eroldurgun (üye)
İzmir / Meraklı

Acilll!!! Sigma 50mm 1. 4 Ex Dc Hsm.

Merhaba arkadaslar.

Canon 550D 18-55 kit lens sahibiyim. Lensimi değiştirip portre çekimler için 50mm prime lens almaya karar verdim. Yaptıgım araştırmalarda bir kaç ürünü kıyaslıyıp Sigma 50mm Ex Dc Hsm lenste karar kıldım. Fakatttt...

Bilgi almaya gittiğim elektronik magazasındaki görevli arkadas Senin sahip oldugun makina FF olmadıgı için sana F1.4'u kullandırtmaz 1.8den kullanırsın ayrıca bu objektifte Manuel F yok. O lensten satmadıgımız için bende tam bilemiyorum yanlıs bilgilendirmekte istemem dedi.

Sizce aslı nedir bu konunun? Sımdıden Tesekkurler.

Tarih: 9 Kasım 2010, 17:15 - İp: 88.***.**5.75
samettopal
samettopal (üye)
Ordu / Amatör

öncelikle sigma 1.4 ve conon 1.4 hiçbir zaman aynı fiyat olmamıştır.daha sonra da biraz araştırma ve forumu takip etme ve etrafınızdaki büyük ustularla konuştuktan sonra sigma ve tamron lenslerin uğur abi'ninde dediği gibi canon nikon gövdelerde hep bir şüphe uyandırdığı aşikardır.cümlemin anlamı ve söyleniş amacı canon lenslere önem verilmesi gerektiği ve sigmaya ekstra 200 veya 800 lira verilmesinin anlamsız olduğudur.kısacası ne söylediğimin gayet farkındayım...ayrıca daha sonra yazdıklarıma bukadar sert cevap vermenizi ve kızmanızı pek anlayamadım ama emin olun şu an aynı duygular içerisindeyim.1-kurduğum cümlenin anlamını bilmeden yazmak aptallıktır.2-densizce bir cümle kurmam çünkü densiz değilim.3-ben cümlelerimi gayet özenli seçerim ve sizede tavsiye ederim kendinizle çelişmemiş olursuz fakat kurduğum cümleyi yanlış anlayıp yanlış anladığınız şekilde yazdığınız için evet kabul ediyorum biraz kaba bir cümle kurmuşum kabul ediyorum.aynı sizin benim yazımı okuduktan sonra yazdığınız hakaret içerici yazılar gibi.demekki olabiliyormuş böyle şeyler.insanlık hali demek gerek sanırım.sonuçta insan psikolojisi anlık değişebilen birşey.yoksa sizin (1) ve (2)'deki yazdıklarınız pekte yenilir yutulur şeyler değil.ama dediğiniz gibi burası forum ve biryerde yemek yutmak zorunda kalıyoruz ya da öyle yapmalıyız bizede yakışan bu olmalıdır sanırım.o nedenle yazıdığım ağır hakaret içerikli cümlem için sizden ve diğer arkadaşlarımdan özür dilerim...

 

Tarih: 10 Kasım 2010, 04:07 - İp: 78.***.**1.208
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Yapmayın allahaşkına..Sizin yazınızı okuyup da size nerde hakaret içerikli bir yazı yazdım, yada hakaret içerikli bir cümle veya kelime kullandım...Tamam; yanlış anlama ve benim olaylara aniden sinirlenen karakterim yüzünden hoş olmayan ve gereksiz bir yazışma geçiyor aramızda ama size asla hakaret etme amacı taşımadığım gibi bundan sonra da taşımam..Ne size ne de bir başka forum üyesine..Siz de takdir edersiniz ki, üslubun sertleşmesi ayrı şeydir, alenen hakaret aynı şeydir..Lütfen aklınıza böyle birşeyi alsa getirmeyin..Sadece size neden bu Sigma antipatisi diye yazdım; ama bunu da yazarken size sataşmak için gergin bi ruh haliyle değil, içimden tebessümle ve bir sohbet ortamında konuşurmuşcasına bir edayla yazmıştım.Yoksa istersenizsigma'ya (yada başka markalara) küfür dahi edebilirsiniz.Sonuçta hiçbirsi babamın malı değil..Yada hiçbirinde hissem veya ortaklığım yok.Ama benim yazdığım bu söze sizin verdiğiniz tepkinin, benimle dalga geçer nitelikte olduğunu düşündüğüm için de üslubum sertleşti.Demekki yanlış anlamışım, özür dilerim şahsınızdan.


Netfoto başta olmak üzere fotoğrafçılıkla ilgili dört farklı forum sitesinde yazıyorum..Yazdığım forum sitelerinin sadece birinde mesaj sayım, 1600'lere ulaştı..Diğersiteleride yazdıklarımı da toplarsam, yazdığım mesaj sayım 4000'i buldu; ancak ugüne kadardaha tek bir kişiye hakaret etmediğim gibi en gergin anlarımda dahi böyle bir amaç taşımadım ve kimse de bana bu ithamda bulunmamıştı.

Yazışarak iletişim kurduğumuz için, doğal olarak söylemek istediklerimizin dışında anlamlar çıkarabiliyor ve yanlış anlamalara maal vermiş olabiliyoruz.Sizinle aynı ortamda konuşarak iletişim kurup konuyu konuşarak tartışsa idik, şuana kadarki bu gereksiz yazışmaların hiçbirisin yapmamış olacağımız gibi ortamdan da dostane duygularla ayrılacağımızdan emindim..


********

Vermiş olduğum fiyatlar, Sirkeci piyasasından güncel fiyatlardır..Dilerseniz mağaza ismi ve telefon numarası verebilirim; arayıp teyid edebilirsiniz..

 

Tarih: 10 Kasım 2010, 05:46 - İp: 94.***.**0.183
samettopal
samettopal (üye)
Ordu / Amatör

sigma fiyatları...
http://www.amazon.com/Sigma-50mm-Canon-Digital-Cameras/dp/B0018ZDGAC
http://www.fotografdunyasi.com.tr/SIGMA-50mm-F14-EX-DG-HSM,PR-142.html
http://www.fotografium.com/Sigma-50mm-f-1-4-Lens_2836.html#0
canon fiyatları
http://www.amazon.com/Canon-Standard-Medium-Telephoto-Cameras/dp/B00009XVCZ
http://www.fotografium.com/Canon-50mm-f1-4-USM-Makro-Lens_3140.html#0
http://www.fotografdunyasi.com.tr/Canon-EF-50mm-f14-USM,PR-82.html

aradaki farklara 50mm 1.8 alınıyor.pazar günü istanbuldayım hayyamda uğramadan geçmem neyse sonuçta aramızdaki ufak ve gereksiz atışmanın tatlıya bağlandığını sanıyorum (50mm 1.4'ler arasındaki fiyat farkı hariç) sanırım dediğiniz gibi yazışarak iletişiminin doğurduğu bir sonuç oldu...
son olarak erol bey açtığınız konuyu bulandırdığımız için şahsım adına özür dilerim.inanın isteyerek olmuş ve bizlere yakışan bir yazışma değildi.
esas konuya gelecek olursak 3 lensinde fotoğraflarına bakın,kullanma imkanınız varsa kullanın ve karar verin.ama size cvp yazan ustaların ve arkadaşların yazısından benim de tavsiyem olan canon 50mm 1.8 sonucu çıkıyor sanırım.ama yinede doğal olarak karar size ait...

 

Tarih: 10 Kasım 2010, 14:49 - İp: 78.***.**1.208
eroldurgun
eroldurgun (üye)
İzmir / Meraklı

Benim sorunum fiyat farkı değil. Ben sadece ele avuca gelebilecek birşey istiyorum. Sigma 50mm 1.4 ü test etme fırsatım oldu gayet hızlı gayet basarılı gayet agır ve gayet büyük. Canon ise ufak ve bana ben saglamım hissini vermiyor. Tabikide saglam ama sigma 1.4 deki tat yok.

 

Tarih: 11 Kasım 2010, 23:51 - İp: 88.***.**1.31
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Öyle objektiflerin dış görünüşleri, ağırlıkları gibi optik kaliteyi belirleyici olmayan etkenler yanıltmasın sizi..Bu kriterlere bakılaral objektif seçimi yapılmaz..



Bu arada gidip okuttunuz mu benim ilk mesajımda yazdıklarımı teknoloji mağazzasındaki görevli arkadaşa ?

 

Tarih: 12 Kasım 2010, 00:45 - İp: 94.***.**0.183
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

aeron görsel tatmin diye bişey duymadınmı sen

örnek:
halkın sonylere çok önem vermesi
güzel kız sevilmesi (recep edik misali, ..ruh güzelliği önemli ama gelgelelim ruhlar aleminde yaşamıyoruz)
kamera denilince omuz kamerası angılanması
vs.vs.

adamlar takıntılarını ve genel önyargıları bırakıp dslrlerle dizi çekiyorlar klip çekiyorlar.

böyle böyle karmaşık ilişkiler işte

bu işlerde parametre çok. kimi tipine bakar alır, kimi fiyatına, kii markasına kimide büyüklüğüne. ben her zaman diyorum boyu değil önemli olan işlevi diye

 

Tarih: 12 Kasım 2010, 06:44 - İp: 88.***.**0.65
eroldurgun
eroldurgun (üye)
İzmir / Meraklı

Henüz gidemedim o markete =). Tabikide sadece sigmayı secmemdeki tek belirleyici etken görünüşü değil. Bu arada 2 marka objektifide 5D MKII de aynı kosullarda deneme fırsatım oldu. Renklerin daha canlı bokehın ıse daha yumusak oldugunu söylesem yanlıs olmaz. Ayrıca büyük olup elime tam oturmasıda onu secme nedenim.

Basketbolla ilgilendim baya bir süre ellerim büyük :D

 

Tarih: 12 Kasım 2010, 13:32 - İp: 85.***.**8.47