fatiha
fatiha (üye)
İstanbul / Amatör

S3-s5600,d-slr

Selamunaleykum.
Daha önce canon a85 vardı, maalesef yazın çalındı. ama sağolsun gerek a85 ten ve gerekse netfotoğraf.com dan fotoğrafçılık adına çok şey öğrendim.
Şimdi yeni bir makina almak için kolları sıvadımve 1 haftadır araştırıyorum. Canon s3 ve fuji s5600 arasında kararsız kaldım. ikisi arasında 300 ytl gibi bir fiyat farkı var. Sizce hangisi daha uygun? s3 için 300ytl fazla para değermi?
Ama son iki günde okuduklarıma göre her iki makina da bir süre sonra yetersiz kalıyor ve d-slr ye geçmek gerekiyor. şu an hem fiyat ve hem de teknik açısından kendimi yeterli görmüyorum.( fiyat çok da önemli değil, biraz daha bekler, biriktiririm). Bir d-slr makina almak istiyorum ama keşke almasaydım gibi bir durumla karşılaşmaktan çekiniyorum.
Sizce ne yapmalıyım; s3-s5600 yoksa d-slr

Tarih: 14 Mart 2007, 14:39 - İp: 194.***.**6.8
facetoface
facetoface (üye)
Tokat / Amatör

Merhaba fatiha!
Sizin önce D-SLR'mi yoksa kompakt bir dijital makina mı alacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Çünkü ikisi çoğu yönden farklı kulvarda yarışıyor. Fiyat çok önemli değil demişsiniz ama D-SLR aldığınızda ya da almaya karar verdiğinizde önemli olduğunu anlamanız uzun sürmeyecek. Çünkü para biriktirerek herhangi bir D-SLR gövdesi alabilirsiniz ama objektifin fotoğraf kalitesine olan katkısı yadsınamayacak bir gerçek. İyi bir objektifte makinanın gövdesi fiyatına hatta daha da üzerinde bir fiyata alınabiliyor. Tabii yüksek kapasite ve hıza sahip bir kart,yedek batarya v.s. derken faturanız bir hayli kabarıyor ve önemli değil dediğiniz fiyat önemli bir hale gelebiliyor.
Eğer kompakt sınıf bir makina almayı düşünüyorsan ve de S3 ile S6500fd arasında kararsız kaldıysan bence 300 YTL fark verip Powershot S3 almak pek akıllıca olmaz derim. Çünkü ben Powershot S2 kullanıyorum ve S3 ile arasında, LCD ekranın 2.0" olması, geniş ekran (16:9) kayıt yapabilmesi,ISO'nun 800'e çıkarılmış olması (çok ta artı bir değer katmıyor çünkü ISO 400'de bile noise çok fazla) ve çözünürlüğün 5 MP'den 6 MP'e çıkarılmış olması (bu da artı bir değer katmıyor tersine fotoğrafın kalitesini olumsuz yönde etkiliyor çünkü çözünürlük artırıldığı halde CCD sensör hala 1/2,5 inch boyutunda yani büyütülmemiş) dışında çok fazla bir fark yok. S2'ye gelecek olursak (bu arada ben de S2 kullanıyorum). Ben fotoğraf kalitesini hiç beğenmedim. Çektiğiniz fotoğraflar ya çok fazla pozlanmış ya da üzerinde bir sis perdesi varmış gibi çıkıyor.Hemen hemen bütün modlarda binlerce fotğraf çektim ama nafile. Ayrıca lensin kalitesi de çok iyi değil çünkü kenarlarda çok fazla kromatik sapma ve distorsiyon var. Bazı durumlarda odaklanamıyor ya da çok zorlanıyor diyebilirim. Flaşı da tele de kesinlikle yetersiz(çıkış gücünü artırsanız bile). Fuji S6500fd kullanmadım ama forumlarda yazılanlara ve bazı sitelerdeki fotoğraflara bakılırsa çok çok iyi olduğunu söyleyebilirim(en azından benim makinamdan).Çekilen fotolardan FD modunun gerçekten işe yaradığını görebilirsiniz. Sadece FD modu değil tabii ki renklerin doğrusallığı da oldukça iyi.Ayrıca yüksek ISO'larda kirlilik, kesinlikle kabul edilebilir düzeyde.IS özelliği yok ama çokta önemli değil. Bende ki S2'de var da ne işe yarıyor sanki.Yine makinayı titretmemeniz gerekiyor çünkü IS modu devrede olsa bile az ışıklı ortamlarda elde çekimlerde kesinlikle bir fluluk oluşuyor.Ayrıca IS modu devrede iken fotoğraf kalitesinden de az da olsa taviz vermeniz gerekiyor.Bana göre Fujifilm S6500fd'yi almak daha mantıklı gibi geliyor.
Bence biraz daha araştırın ve bilgilerinizi bizimlede paylaşın ki bizde eksik kalan bilgilerimizi tamamlayalım.














 

Tarih: 14 Mart 2007, 19:04 - İp: 88.***.**4.170
fatiha
fatiha (üye)
İstanbul / Amatör

facetoface verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. d-slr konusunda galiba haklısın, onca fiyatın altında kalkamam herhalde. o yüzden ben yine s3 ler s5600 lerle falan uğraşayayım. sen canon s2 yi baya bi kötülemiş gibisiniz. içime bi kurt düştü. yani ben fujiye pek güvenemiyorum. o yüzden sanki canon daha iyiymiş gibi geliyor bana. hiç fuji kullanmadığım içindir belki. yani sizce fuji daha mı iyi.(iki makina arasında). ıs, macro , video(kaliteli) özelleği canonu baya çekici kılıyor gibi.
Fotoğraf makinası almak baya bi zor iş, yani kararsızlık zorlarştırıyor. çok Araştırınca daha da kararsız kalıyorum.
Yani fuji ye güvenebilrimiyim? Kararsızlığım buradan doğuyor aslında. Belki istediğimi bulamam korkusu var fujiden.

 

Tarih: 15 Mart 2007, 15:46 - İp: 88.***.**3.68
atillak
atillak (üye)
İstanbul / Meraklı

merhaba fatiha bende 1-2 haftadır bir makine almak istiyorum araştırmalarım sonucu başlangıç için en iyi olarak fuji s5600 ve canon a610'u gördüm ama hala karar veremedim. S5600 daha donanımlı ve yüksek zoomlu ama a610'u da her an yanımda taşıyabilirim diye bocalayıp duruyorum. Forumda iki makina ile de çekilmiş çok güzel resimler var. Sen S5600 ü beyeniyorsan bence hiç endişe etme bu linkteki değerler ne kadar yardımcı olur bilmiyorum ama seni tatmin edecektir : http://www.lesnumeriques.com/duels.php?ty=1&ma1=24&mo1=181&p1=899&ma2=1&mo2=140&p2=519&ph=5

Ayrıca s5600 e kolay ve ucuz fiyata lens ve filtre bulabiliyorsun. Kullanların da önemli bir şikayetini görmedim.

Bu arada s5600 piyasada şuan en uygun hepsiburada da, 570 ytl artı 1 gb kart çanta ve kitap hediye, arzu edersen düşme ıslanma ve kapkaça karşı 17 liraya 1 yıl kaskoda yaptırabilirsin. Bu şartlarda bu fiyata başka hiçbir yerde bulamadım. Alacak olursan bilgin olsun.

 

Tarih: 15 Mart 2007, 16:24 - İp: 88.***.**7.39
cavo
cavo (üye)
İzmir / Amatör

merhaba fatiha

Yukarıki arakdaş s2 yi kötülemiş fakat ben aldığım s3 ten gayet memnunum.Doğru ayarları yapınca çok güzel fotoğraflar çekebilirsin.Zaten sitenin galeri bölümüne girip fotoğraf makinasına göre arama yapabilirsin.

Bu makinalarla foroğraf çekmek için auto moddan uzak durmak lazım.Ben alalı 1 hafta oldu ve makinaya alışmaya başladım gayet güzel bir makina.Kopakt sınıfta bence şu an alabileceğin en iyi makina.D slr benim bütçemi çok zorladığı için alamadım

S3 ü ise koysepete.com dan 900 ytl ye aldım.Bence kompakt sınıftan bir makina alacaksan bu s3 olmalı.Gerek tasarımıyla gerek sana sunduklarıyla bence cok iyi.IS gibi titreşim önleyici bir teknoloji zaten diğerlerinden 1 adım önde tutuyor bu makinayı.Tuırkiye fiyatı biraz pahalı gelebilir ama burası türkiye ve her türlü elektronik eşya pahalı .

Galerideki fotoğraflara bakmanı tavsiye ediyorum.S3 cüler gayet iyi işler çıkarabiliyor.Yeterki makinayı kullanmayı öğren ve uygun koşullarda fotoğrafını çek

 

Tarih: 15 Mart 2007, 17:02 - İp: 85.***.**1.2
facetoface
facetoface (üye)
Tokat / Amatör

Canon sektördeki en iyi markalardan biri olabilir cavo ama bu, Canon'un her çıkardığı ürünün mükemmel olacağı anlamına gelmez. S3'te sensör büyüklüğü ve tabii ki objektifte aynı kaldığı halde nasıl iyi fotoğraflar çekilir anlayamadım. S2 ile aralarında çok bir fark yok. Hem geniş açıda hem de tele'de çektiğin fotoların köşelerine, gerçek boyutunda bakarsan ne demek istediğim daha iyi anlaşılır diye düşünüyorum. Ben zaten Canon(marka olarak) kötü demiyorum ki. Firmalar pazardan daha fazla pay kapabilmek için sıkı bir yarış içindeler. Bu yüzdende fiyat politikası, satış politikası, megapiksel savaşı v.s. derken bazen ortaya vasat ürünler çıkabiliyor. Olayı biraz bu yönlerden de değerlendirirseniz makinalarınıza daha objektif yaklaşabilirsiniz. Şu veya bu markayı sevebilirsiniz ama sahiplenemezsiniz.

 

Tarih: 15 Mart 2007, 21:58 - İp: 88.***.**9.200
tonga
tonga (üye)
Tekirdağ / Amatör

Merhaba Fatiha
Facetoface arkadaşımızın yazdıklarına katılıyorum. Ben geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde çeşitli zamanlarda 3 adet canon makina aldım.Canon kusura bakmasın o tarihlerde hatırı sayılır para verdim. biri slr (analog )diger ikisi compact digital inanki üçündende memnun kalmadım slr bir derece iyi gibiydi ama gövde zayıflığı çok cabuk çizildi ve eski görüntülü oldu. neyse konumuz digital önce bir canon v 3 aldım ne yaparsam yapayım tüm fotoğraflar flu hiç netlik elde edemedim.Daha sonra ixus 400 (powershot)aldım ne yazıkki bundada renk problemi portre çekimlerinde ten renkleri kırmızıya dönük, manzara çekimleri pek fena değildi ama her ikisindede kırmızı gözden kurtulamadım .Bu arada iki makinayı alış tarihimin arasınde birde Nikon E3100 sahibi oldum ondada flu luk ve kırmızı göz ön planda idi.
Canonun yeni modellerini bilmiyorum ama belki sorunsuz makinaları çıkmıştır ben ilgilenmiyorum artık
Fuji konusunda hiç deneyimim yok ama kullanan arkadaşlarım var onların gözüyle bir sorunlarını duymadım.
Para durumun müsait ise Panasonic Lx2 veya buna yakın makinaları bir araştır derim.Aslında Türkiye distrubutörü neden getirmiyor bilmiyorum ama bence Ricoh.. yurt dışından alabilirmisin hangi modeli olursa olsun farketmiyor bende şu an iki modeli var ikisinide kullanıyorum birbirinden güzel. Renkler özellikle ten renkleri, manzara ,hangi mod flash modunda çekersen çek kesinlikle kırmızı göz yok daha rastlamadım. Bu makinalara bir avuç dolusu para veriyoruz ondan sonra sinirlerimizide bozuyoruz yok flu çekim yok kenarlar net değil yada 400 isoda bile kirlenme bu yüzden ya paraya kıyıp iyi denenmiş bir dslr yada benim gibi compact (çünkü sürekli cebimde taşıyorum) alıcaksın ama iyi seçim yapmanı öneririm sonra elden çıkarmaya çalışırsın benim eski makinalarımı torunlara verdim birbirlerini çekiyorlar.

 

Tarih: 16 Mart 2007, 00:13 - İp: 85.***.**0.8
yakartt
yakartt (üye)
Adana / Amatör

fatiha kardeşim sen git hiç düşünmeden canon PowerShot S3 IS al cavo yada tavsiye etmiştik almış hayırlı olsun bu makine sana dslr makineyi aratmaz aratsaydı ben çoktan verir dslr alırdım kim ne derse desin bu makine mükemmel

 

Tarih: 16 Mart 2007, 06:51 - İp: 85.***.**7.25
cavo
cavo (üye)
İzmir / Amatör

facetoface belki gerçek boyut olarak düşünürsen haklı olabilirsin ama ben koca afişler basmak için kullanmıyorum bu makiyaı.Bilgisauyar ekranında görünen kısmı bana yeter.Doğru ayarla netlik problemi de yaşamıyorum.Belki filtre kullanıp daha da güzel renkler elde edebilirsin.

Bence beklentiye göre değişir makinanın kalitesi.Sonuçta 3000$ a da makina var.Aynı zamanda millet bu makinaya verdiğim paranın çok üstünde para verip lens alıyor Verdiğin paraya , maklinanın sınıfına , beklentilerine göre yorum yapmalısın bence.Kompakt sınıftan mükemmel sonuç beklemek aptallık olur zaten.
Ben profesyonel bir fotoğradcı değilim.Dslr alacak kadar param da yok o yüzden bu makinanın benim durumumda olan arkadaşlar için en iyisi olacağını düşünüyorum.
Yüksek zoomlu ve titreşim önleyicisi olmayan bir makina almakta pek akıllıca değil bu arada.Fuji nin yüksek zoomlu modellerinde bu gibi bir özellik yok.Her ne olursa olsun insanın eli titriyor ve yüksek zoomda fotoğraf cekerken elinin vir milim titremesi metrelere karsılık gelebiliyor.Bunu da düşün fatiha.

Ben tekrar diyorum bu makina ile çekilmiş güzel fotoğraflar var galeride.Demekki bir şekilde güzel fotoğraf çekebiliyor makina.Ufak tefek sorunlarıda photoshop ile değiştirirsin arada.Bu arada çok fazla düşününce insanın aklı karman çorman oluyor.En iyisi birini al ve fotoğraflarını çekmeye başla

 

Tarih: 16 Mart 2007, 12:51 - İp: 85.***.**1.2
cihansenol
cihansenol (üye)
İstanbul / Firma

Merhaba Fatiha;

Fuji'ye neden güvenemediğini anlamadım açıkçası. Şirkete mi güvensizlik yoksa makinaların çekim kalitesine mi?

Eğer çekim kalitesine karşıysa Ankara'daki Teknosa'larda makinaları çalışır biçimde test edebilirsin. Ayrıca S5600 için örnek çekilmiş fotoğrafları da görme imkanına sahip olabilirsin.

Yine de karar senin tabi.


Saygılar

 

Tarih: 16 Mart 2007, 16:14 - İp: 85.***.**3.97
fatiha
fatiha (üye)
İstanbul / Amatör

cihansenol, benim fujiye güvensizliğim sizin söylediğiniz sebeplerden değil, belki bir önyargı, hani canon daha tanınmış bir marka ya türkiyede, bir de "pahalı olan daha kalitelidir" gibi bir düşünce, yoksa ben zaten hiç fuji kullanmadım. Azönce (Ankara)teknosaya gittim, fuji s6500fd yi gördüm baya hoş geldi. Galiba benimkisi tamamen önyargı dedim.
Tonganın da söylediği gibi "..Bu makinalara bir avuç dolusu para veriyoruz ondan sonra sinirlerimizide bozuyoruz yok flu çekim yok kenarlar net değil yada 400 isoda bile kirlenme...".
Madem bütçemi zorlayarak bir makina alacağım, verdiğim fiyata değsin istiyorum.
Çekilmiş fotoğraflar pek de bilgi vermiyor gibi bence, makinayı kullanmak lazım tanımak için. (Fotoğrafları inceledim) ve www.dpreview.com, www.diginorm.com.tr daki incelemelere de baktım ama gene de pek tatmin edici bir sonuca varamadım. Yani o kadar araştırdım, ama hala kararsızım.
Ayrıca almaya karar verdiğim zaman Ankara da ucuza ve güvenilir bir şekilde nereden alabilirim?

 

Tarih: 16 Mart 2007, 16:59 - İp: 88.***.**8.119