ufukk
ufukk (üye)
Ankara / Amatör

Plastik Lens - Cam Lens

Canon'un giriş seviyesi DSLR'leri ile birlikte plastik lens verdiğini hatırlıyorum ama bir arkadaşım plastik lens diye birşey olamaz diye iddia ediyor. Benim de aklımda Kodak'ların objektifinde yazan "all glass lens" yazısı kalmış, plastik lens olmasaydı bu yazı da anlamsız olurdu. Şimdi burda ustalara soralım, plastik lens var mıdır, Canon kullanıyor mu, hangi modellerinde ?

Tarih: 29 Temmuz 2005, 14:11 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

neden minoltanin 7d'sinden almadin peki fotoman 350D yerine? dynax9d alsan o lenslerini kullanamayacaksin makinenle..

 

Tarih: 1 Ağustos 2005, 22:08 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

O zaman D7 cok pahaliydi ayni paraya 350 D ve L serisi bir lens alabiliyordum. Ayrica Minolta yaninda Eos 3`um de vardi bir zamanlar, onu satarken 50mm 1.4 bende kalmisti, onu da kullanirim diye dusundum.

Simdi 350D`yi lensleriyle birlikte bir arkadasim aldigim fiyattan satin almak istiyor, (Amerikadan alindigi icin ben de o da zarar etmiyor)

Cok yakinda D9`un cikacagini saniyorum. Fiyatlarda cok ucuk olmazsa rahatlikla alabilirim diye dusunuyorum. D7 de olabilir tabiki ama insanin akli hep en yenisinde kaliyor. D9 cok ucuk olursa D7 alirim, bayaa dusmus fiyati.

Bu arada konuya tekrar donersek, "Aspheric" kelime olarak tabiki plastik demek degil, Küresel Olmayan" anlamında ama SLR lenslerınde diger mercekler camdan yapılırken sadece aspheric mercekte plastik malzeme kullanılıyor, Boyle olunca aspheric, plastikmis gibi algilaniyor. ( Tum aspheric mercekler plastik degil, Pahalı lenslerde aspheric mercekler de camdan yapılıyor.)

*Asagidaki linklerde Canon ve Fujinin kullandıkları plastik aspheric lens elemanlariyla ilgili bazi bilgiler var, (Canonun 4 ayri teknikle aspheric mercek yaptigi ve bunlardan birisinin de plastik malzemeden oldugu yaziyor.)

http://www.canon.com/camera-museum/tech/room/b_hikyu.html

http://www.uspto.gov/web/patents/patog/week41/OG/html/1287-2/US06804067-20041012.html

 

Tarih: 2 Ağustos 2005, 01:49 - İp: yok