ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Panasonic Lumix Hayalkırıklığı

Bazen internet sitelerinde çok övülen makineleri gidip gerçekten görüp elinize aldığınızda tam bir hayal kırıklığına uğruyorsunuz.Benim lumix deneyimim de böyleydi. Bana bu makine oytuncak gibi geldi gövdesi ve görünüşü gerçekten beni dumura uyğrattı. Ayrıca LCD ekranın çok küçük olması ve vizörün minicik olup makinenin sol üst köşesine iliştirilmesi gerçekten çok kötü.

Satıcının dediğine göre yüksek zoom oranında image stebilizer çok fazla işe yaramıyormuş ve Canondaki kadar etkili değilmiş.

#ohara' tarafından 23.02.2005 12:21:38 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Şubat 2005, 14:29 - İp: yok
halil75
halil75 (üye)
İstanbul / Meraklı

s1 i olan biri ancak senin kadar düşünebilir.cok biliyon ama hiç bişey bilmediğin belli 2inch ekran ufak oluyo enbüyüğü 2.5 olan bi ortamda. kendin s1 kullanıyon adi plastikten yapılı celik gövdeye laf atıyon senin gibiler olmasa o kadar s1 i hangi ..... satacaklar. işin bide bu yönü var sen s1 kullan kedi uzanamadıgı ciğere ne dermiş.......sana ihtiyacları var onların satıcıların aradıgı tüm özellik sende mevcut44 konu acmısın 100 lerce cevap yazmışsın bi okadar daha yzasan yine bişeyden anlayamazsın çünkü önyargılısın s1 de 1,5 inch ekran var sen 2 inch ekrana ufak diyosun ekran önemlimi lens önemli titreşim önleme netlik önemli sen fotografın f sini biliyosan bende fz 20 var cok bü
yük hayal kırıklıgı yasadım o kadar ki geceleri uyuyamıyorum leika lens var cok kötü alet 48 zoomla süper net cekimler yapıyo eminönünden karaköydeki balıkcının önbündeki insanları coookk net göriyprum ve cekiyorum ama mutsuzum bende s1 alıcam hemde 500 euro ya sağol arkadasım senin gibiler olmasa insanlar nasıl aydınlanacak ışık gibisin

 

Tarih: 22 Şubat 2005, 23:11 - İp: yok
halil75
halil75 (üye)
İstanbul / Meraklı

arkadaşlar fz 20 si olan herkes makinasını satsın ohara beni cok aydınlattı. allahrazı olsun oldan .satıcı öyle demiş ona çünkü hemde canon kadar etkli olmazmışcanondaki etki yerleri sarsıyomuş (s1 deki etki herhalde bu galiba) ne diyelim bu kadar insanı aydınlatan arkadasların olması ne güzel değil mi...satıcı amca demiş ki ona: vizör ortada olması gereklidir evladım yoksa makina yaramazsunuda unutma evlat canonun etkisi 7 gün 24 saat sürer her makina bu etkinin gölgesinde kalır.hele s1 in varsa baska makina alman gerekmez en az 5 yıl idare eder. hadi sana s1 verelim gel ......... ödemede kolaylık yaparız karta taksit yapalım yeterki al.
ya da satıcı bayandı galiba oda ona inandı çünkü canon s1 satmak için en güzel yol bu. yoksa baska türlü olmaz .arastıran adama değil de satıcı amcaya yada bayana inanmak her zaman faydalıdır.burda bunları yazmakzorunda kaldığım için herkesten özür diliyorum.

 

Tarih: 22 Şubat 2005, 23:30 - İp: yok
basol
basol (üye)
Eskişehir / Meraklı

Halil kardeş sen sorunlumusun?

 

Tarih: 23 Şubat 2005, 00:10 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili Ohara,
Lütfen bu yazıyı cevaplama.

 

Tarih: 23 Şubat 2005, 06:28 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Ben teknik konulardan pek anlamam ama böyle durumlara karşı site yöneticisi bir tedbir alamıyor mu acaba?

 

Tarih: 23 Şubat 2005, 10:49 - İp: yok
ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

halil75 sanırım sen ocum'sun. yeni üyelik açıp bana saldırmaya devam ediyosun.merak etme hakkında yürüttüğüm hukuki süreç devam ediyor.

arkadaşlar benim baktığım makine 12x zoomlu gri renkte ufak bir makineydi ama fz20 olduğuna emin değilim sanırım fz3'tü çünkü gri renkteydi. evet lcd ekran çok küçük 1.5 inch veya daha küçük. s1'in gövdesi de plastik ama estetik olarak yine daha iyi görünüyor. ama benim baktığım lumixin dizaynı o kadar da etkileyici değildi.

bu arada uzanamadığım ciğer diye bişey söz konusu değil çünkü s1'imi kaybetmiş durumdayım ve yeni makine bakıyorum. galiba eos350 veya g6 alıcam.



halil75 kardeşim imgae stebilizer teknoloji standarttır ve her makine aynı etkiyle çalışır diyosan sana diyecek bişey yok. pil olmadığı için makineyui çalıştırıp kendim test edemedim ama bana dsöylenen şey IS'in çok da etkili olomadığı yönündeydi.

satıcının "vizör ortada olmalıdır" dediğini nerden çıkardın? satıcı bu makine hakkında hiç olumsuz yorum yapmadı sadece IS çok etkili değil dedi. vizörün ortada olması bana göre daha iyidir. bu benim şahsi tercihim ve seni ilgilendirmez.

bu arada senin bu canon düşmanlığını ve özelde s1 düşmanlığını anlamış değilim. s1 aldığıma hiçbir zaman pişman olmadım.forumda 7-8 tane s1 sahibi var sor bakalım onlara sana pişman olduğunu ya da memnun olmadığını söyleyecek çıkacakmı.

bu arada bana bir daha "evladım" demeni tavsiye etmem.burda yetişkin insanların seviyeli ve terbiyeli tartışmalarının dışına çıkıp "sıradanlığın" temsiliciliğini yapma.


#ohara' tarafından 23.02.2005 12:18:44 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 23 Şubat 2005, 12:09 - İp: yok
bozo
bozo (üye)
Kocaeli / Amatör

sevgili ohara, forum da nasıl konuşulacağını bilmeyen insanlara dahi verdiğin seviyeli yanıtla benim gözümde çok saygınlık kazandın. S1'ini kayıp etmene üzüldüm. Umarım eskisini aratmayacak bir makineye sahip olursun.
Panasonic 'ler hakkında fikrimi belirtecek olursam, öncelikle, FZ20 nin de 2 versiyonu olduğunu söylemem gerekli. Silver (gümüş) (S) ve Black (siyah) (K) kodlu. Yani bir tek FZ3 gümüş renkli değil.
Ben de makine almayı düşünürken Panasonicleri inceledim. Özellikleri hoş gözükmesine rağmen Tasarımları o kadar itici geliyorki bana. Bir kere bir makinenin çekim özelliklerinin yanısıra, tasarımı da çok önemlidir. Ancak FZ serisi resmen oyuncak gibi geliyor bana. Tabi kişiden kişiye değişir yorumlar, Fakat bu makineden soğuduysam şekilsiz yapısından soğuduğum kesin.
Plastiği çok kalitesiz gözüküyor. Mesela aynı kalitesiz (kendi görüşüm) plastik hissini bana konika-minolta a1, a2 veriyor.
Fuji s7000 'deki plastik ve materyal kalitesini çoğu makinede görmedim mesela.

Düşündüğün makinelere gelince, Eos350 ile G6 nasıl düşündün anlayamadım. Bu iki makinenin arasında niye kaldın? hani iki DSLR arasında kalsan bişey demeyeceğim ? biraz garipsedim


İçine tamamiyle sinen bir makine alman dileğiyle..

#bozo' tarafından 23.02.2005 13:33:21 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 23 Şubat 2005, 13:27 - İp: yok
halil75
halil75 (üye)
İstanbul / Meraklı

bana laf söyleyenlere bişey demek istiyorum ohara panasonic fz 20 hayal kırıklıgı yazıyo sacma sapan atıyo bilmeden.( daha hangi makinaya baktıgını bile bilmeden) ona bişey demiyosunuz ben bi yorum yaptım diye biz sorunlu oluyoruz.
biraz adaletli olmanız dileğiyle... ben sadece fz 20 hayalkırıklıgı yazısına sinirlendim.yeni okuyan arkadslara kötü örnek olucak diye ......
nikine benziyosun......insan ismine cekermiş........

 

Tarih: 23 Şubat 2005, 20:20 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Acaba yeni okuyan arkadaslara kimin mesaji daha kotu ornek olacak merak ediyorum.

“Bir söz söyle ki sözünden ibret alsınlar.
Söz bilmezsen sükût et ki seni adam sansınlar.”

 

Tarih: 23 Şubat 2005, 22:05 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Makina alirken gorunusune ve oyuncak gibi olup olmadigina bakmamanizi oneririm. FZ3 un LCD ekrani S1 ile ayni buyuklukte...Vizorun buyuklugu de ayni saniyorum. Yeri konusunda tartisilabilir, ben kenarda olmasini tercih ederim, hayatta en sinir oldugum sey vizorden bakarken burnumun LCD ekrana degmesidir. Kenarda olmasi bir derece engeller bunu.

Makinalari degerlendirirken (objektifleri degismediginden) optik ozellikleri ve fotograf kalitesine bakmak lazim. Yoksa ben makinanin oyuncak gibi gorunmesini acikca daha avantajli buluyorum, elinizde tutarken kotu niyetli bir takim insanlarin (=hirsiz) dikkatini cekmez hic olmazsa.

Panasonicte FZ serisi "Leica" objektiflere sahip ve butun incelemelerde esdegerleri makinalarla karsilastirildiklarinda detay verme acisindan ustun olduklari goruluyor.

FZ'ler hafife alinacak makinalar degil sozun kisasi.

Baska bir onemli husus, saticilarin soylediklerini ASLA mutlak dogrular olarak almayin. Dijital fotografcilik alemi cok hizli gelisiyor ve bu ise gercekten merakli insanlar disinda gelismeleri takip etmek cok zaman ve emek isteyen bir is. Ben zannetmiyorum ki butun gun fotograf makinalarinin arasinda insanlara satis icin ugrasan insanlar aksam eve gidince hobi olarak fotografcilikla ilgili gelismeleri okuyup ogrensinler.

Goruntu sabitleyicilerin ne kadar iyi calisip calismadigini profesyonel sitelerin yaptigi detayli incelemelerden bakin, kullanici forumlarina bakip oradaki yorumlardan cikarmaya calisin. Saticilar (sadece bizde degil, butun dunyada ayni) birazcik bol keseden atmayi seviyorlar. (bu mesaji okuyan satici arkadaslar varsa alinmasinlar, istisnalar kaideyi bozmaz)

 

Tarih: 23 Şubat 2005, 22:19 - İp: yok