haymana81
haymana81 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Nicon Coolpix 5700

Merhaba arkadaşlar, birkaç hafta önce siteyi tesadüfen buldum. Biraz inceledikten sonra bana fotograf konusunda çok faydalı olacağını anlayarak hiç tereddütsüz üye oldum. Neyse fazla baş ağrıtmadan konuya gireyim. Bu aralar Nicon Coolpix 5700 almayı düşünüyorum. Bu makinayı kullanmış veya da bilgi sahibi arkadaşlardan makinanın iyi ve kötü yönlerini öğrenebilirsem sanırım daha çabuk karar verebileceğim. (Ayrıca başka marka tavsiye eden arkadaşları da dikkate alıcam.) İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Tarih: 16 Ekim 2005, 21:45 - İp: yok
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Daha önce kullandım, Fotoğraf kalitesi açısından yeni çıkan birçok makineye toz attırır. O konuda şüphen olmasın. Makinenin tasarımı çok hoş. ele çok rahat oturuyor. Fotoğraf çekmek çok keyifli. Gövdesi sağlam bir malzemeden yapılmış. Açılabilir LCd ekran çekimlerde esneklik kazandırıyor. LCD vizör ün görüntü kalitesi çok iyi. Birçok makinede LCD vizör, özellik olsun diye konulmuş ama pek kullanışlı değil. Nikon 5700 de gerçekten çok harika. Çekimlerimi hep LCD vizörden yapıyorum. Harici flaş bağlantısının olması ona ayrıcalık kazandırıyor. Flaşı açılıp kapanan makinelerin çoğunda flaşı elle açıyorsun. Nikon 5700 ise flaşlı çekimlerde flaşı kendi açıyor. Dahili flaşın gücü oldukça iyi. Makinenin üstünde de bir ekranının olması, ve çekim modlarını ordan takip etmeyi sağlıyor. gerçekten de çok işe yarıyor.


Eksi yönlerine gelince. LCD ekran ufakç 1.5 inçlik ve çok kaliteli çözünürlüğe sahip değil. Güneşli havada LCD ekranı görmek zor oluyor. Şahsen çekimlerimi LCD vizörden yaptığım için bu pek de sorun yaratmadı benim için.

Menülerin kullanımı kolay değil. Oldukça karışık geldi. Aradığınızı bulmakda zorlanıyorsunuz. Bazı işlemleri gerçekleştirebilmek için elinizi bir tuşa basıp bırakmadan başka bir düğmeyi çevirmeniz gerekiyor. Canonlardaki gibi kolay kullanılabilir menü yok. Makinenin en can sıkıcı yanı da makinenin işlemcisinin yavaş olması. Çekim esnasında focuslamayı çok geç yapıyor. denklanşöre bastığında çekim yapmak için bir süre geçmesi gerekiyor. (ama netlediği zaman da muazzam çekiyor) Diyelimki bir martı çekeceksiziniz , martıyı kadraja aldınız ve denklanşöre bastınız, makine focuslayıp çekene kadar martı kadrajdan çıkmış oluyor. Sizde bir gökyüzü çekmiş oluyorsunuz.


Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Elimden geldiği kadar objektif bilgi vermeye çalışıyorum ki faydalı olabileyim. İstersen makine ile çektiğim örnek fotolardan da gönderebilirim

 

Tarih: 17 Ekim 2005, 15:42 - İp: yok
haymana81
haymana81 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederım xtolga. Aslında söylediğin şeyler beni biraz makinadan soğuttu. Özellıklede işlemcisinin yavaş olması ve dolayısıylada fotoğrafı cekerken biraz zaman geşmesi çok kötü.Umarım bana tavsiye edecek güzel bir makina biliyosundur. herşey için teşekkürler

#haymana81' tarafyndan 17.10.2005 16:20:35 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Ekim 2005, 16:19 - İp: yok
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon 5700 almayı düşündüğüne göre bir makineden beklentilerin, Yüksek optik zoom, yüksek megapiksel ve manuel ayarlarının olması.

bu doğrultuda bakarsak, bende kendime bir makine almak istiyorum. Şu an gözüme kestirdiğim en fovori makine Canon S2. Neden Canon S2 Digic 2 işlemcisi kullanmış. Nikon 5700 de bahsettiğim geç focuslama sorunu yok. oldukça hızlı. makine 1 saniyede açılıyor. ve çekimleri çok hızlı bir biçimde gerçekleştiriyor. Nikon 5700 de beğendiğim hareketli LCD ekranın Canonda olması da çok hoşuma gitti. ayrıca 12 x optik zoom var ve tittreşim önleme özelliği de var. Canon da menülerin kullanımı çok kolay ve Türkçe olması da ayrı bir avantaj. Canon S2 şu an piyasada en kaliteli video çeken fotoğraf makinesi. Aynı video kamera gibi. Video çekerken de fotoğraf çekebiliyorsun. Video çekimi sırasında zoom yapmana da olanak veriyor. Diğer makinelrde böyle bir özellik yok. O santime kadar macro çekim özelliği. Zaman aralıklı çekim modu gibi birçok özelliği bu makineyi cazip kılıyor.

Her güzelin bir kusuru vardır mutlaka. Canon S2 nin fotoğraf kalitesi Nikon 5700 kadar kaliteli değil. Sensörü Nikon 5700 den daha ufak.

Canon s2 ye denk gelebilecek bir başka makine de Sony H1 ama benim tercihim yine Canon S2 olurdu.

Bir de bunlardan daha kaliteli olan Nikon 8800 var. Fiyat olarak da daha yüksek tabiki. Senin almayı düşündüğün Nikon 5700 ün büyük abisi, 5700 deki birçok sorun giderilmiş ama hızı ne durumda bilemiyorum .

 

Tarih: 17 Ekim 2005, 17:10 - İp: yok
  • 1