arrival
arrival (üye)
İstanbul / Amatör

Kompakt Makine Önerisi

arkadaşlar yakınlaştırması yüksek, manuel ayarlara izin veren, uzun süreli pil ömrü olan, uzun süre sorun çıkarmayacak, kaliteli kompakt makine önerileriniz nelerdir? iyi video çekimi olursa da fena olmaz hani

başlarda canon sx210'a bakıyordum, onun da her açılışta çıkan flaşı kullanışlılık açısından pek hoş değil gibi.
sonrasında canon g11, panasonic tz7 ve panasonic tz10 önerileri geldi bir arkadaşımdan
şimdi de foruma göz attığımda panasonic lx3, panasonic lx5 gibi modellerden oldukça bahsedildiğini ve inceleme sitelerinden de övgüler aldıklarını gördüm. Fakat yakınlaştırmalarının düşüklüğü sorun olur mu diye düşünmekteyim.
bir de fujifilm f300exr ve az önce biraz incelediğim canon sx20 modelleri de var listede.

Fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Tarih: 1 Ağustos 2010, 19:00 - İp: 88.***.**5.252
silzey
silzey (üye)
Şırnak / Amatör

Bence Panasonic FZ100 al hem 24x zoom hem türkçe menü hem 1920x1080 video çözünürlüğü full hdmi hemde 15.1mb çözünürlük var.daha iyisi mümkün olarak yok.

 

Tarih: 1 Ağustos 2010, 23:00 - İp: 88.***.**8.4
arrival
arrival (üye)
İstanbul / Amatör

bahsettiğiniz makine gerçekten güzel özelliklere sahipmiş. Fakat boyut ve fiyat konuları düşündürüyor. Daha az yer kaplayan ve daha düşük fiyatlı bir makine var mıdır?

 

Tarih: 2 Ağustos 2010, 06:48 - İp: 88.***.**6.177
malkocy
malkocy (üye)
Yurtdışı / Amatör

Panasonic'in LX5 modeli en son ürünlerinden biri.. Panasonic'in bu modelleri ünlü Leica lenslerini kullanıyor. Bu makine kompakt olmasına rağmen ultra wide, yani ultra geniş açılı çekim imkanı sunuyor. Ayrıca f/2.0 diyafram açıklığı ile, arkaplan flu fotoğraflar çekmenize olanak sağlıyor. Gerçi fiyat olarak Canon SX210is'ten epey yüksektir.
Canon G11 modeli f/2.8, ve Canon'un bu modelinin de açık diyaframı ile arkaplanı flu çekimler yapabildiğiniz gibi, ışığı az ortamlarda çekim performansı daha iyidir. Fiyat olarak LX5'ten ucuzdur. 140mm'lik odak uzaklığı ile sizden oldukça uzakta olan nesneleri yakına getirebilir, 5X büyütme oranına sahiptir.
Canon SX210is'teki flaş bildiğim kadarıyla içindeki menü ayarlarından etkisiz hale getirilebiliyor.

Yakınlaştırma olarak odak uzaklığı yüksek, yani uzaktakini yakına getiren cinsten fotoğrafları mı kastediyorsunuz, yoksa, makro dediğimiz, yakınlaştırmadan, yani büyütmeden mi bahsediyorsunuz?

Eğer uzaktakini yakına getirmek istiyorsanız, süper zoom'lu makinelere bakmak gerekir. Bir de belirli bir bütçeniz var mı? Ne kadara kadar vermeyi düşünüyorsunuz?

 

Tarih: 2 Ağustos 2010, 06:58 - İp: 116.***.**6.76
arrival
arrival (üye)
İstanbul / Amatör

malkocy yanıtınız için teşekkür ederim, uzun uzun açıklamışsınız sağolun.

ingiltereden getirtme imkânım var, belki amerika'dan da olabilri ama amerika ile ilgili sitelere güvenemiyorum.

yakınlaştırmadan kastım uzaktakini yakına getirmekti.

aslında net bir tutar düşünmedim ama 800 TL'den fazla veremem diye düşünüyorum.

 

Tarih: 2 Ağustos 2010, 13:27 - İp: 88.***.**3.50
malkocy
malkocy (üye)
Yurtdışı / Amatör

Canon SX210is size epey bir yakınlaştırma sağlayacaktır. Ayrıca fiyatı da tam istediğiniz aralıklarda. Panasonic'ler biraz daha pahalı kalacaktır.

Canon G11'in avantajı büyük sensörü ve açık diyaframı. Boyut olarak ta gayet taşınabilir bir makine. İki makinede de Digic 4 işlemcisi var, ki bu Canon'un güncel işlemcisi. Ancak G11'in sensör avantajı, daha kaliteli fotoğraflar olarak kendisini gösterecek.

İki makinede de çekiminize manuel kontrol edebilirsiniz, ancak G11'in kontrolleri daha kolay ulaşılabilir. Bence fotoğraf makinesi satın alacağınız yerde iki makineyi de açın deneyin, zoom özelliklerine bakın, hangisi sizi tatmin edecek. Ayrıca görüntü olarak da makinenin sizin hoşunuza gitmesi gerekiyor. Kararınızı ondan sonra verin.

Saygılarımla..

 

Tarih: 3 Ağustos 2010, 06:55 - İp: 116.***.**8.86
arrival
arrival (üye)
İstanbul / Amatör

yurtdışından getirtme imkânım olduğu için panasonic'leri de fiyat aralığına dahil edebilirim belki. gerçi bu bir fotoğraf makinesi elbette ama hd videoyu avchd formatında çekmeleri bir avantajları gibi görünüyor.

evet dediğiniz gibi görüntü olarak da insanın hoşuna gitmesi gerekir. sx210'un flaşı menülerden isteğe bağlı olarak kapatılabiliyorsa ve manuel ayarlara izin veriyorsa gerçekten düşünülebilir aslında.

g11 de raw formatında çekmesi büyük bir artı bildiğim kadarıyla, fiyat aralığı biraz yükseliyor bununla birlikte, biraz da geniş sx210'a göre.

tz10'a bakıyordum bir ara ama gps özelliğinin gereksizliğinden ve Pixel density 50 MP/cm² olmasından kaynaklı kalitesi düşük fotoğraflar çekeceğinden bahsedilmişti forumlarda.

tz7 önermişti başka bir arkadaşım, onun çok ayrıntısını bilmiyorum.

peki panasonic, canon, fujifilm bunlar arasında canon mu iyidir kompakt makinelerde fotoğraf açısından?

bir de siz olsanız manuel ayarlara imkân veren, yüksek yakınlaştırması olan hangi makine ya da makineleri düşünürdünüz? fiyat aralığı olmadan düşünelim de belki bir şekilde uygun bir fiyata çekilebilir yurtdışından

 

Tarih: 3 Ağustos 2010, 07:34 - İp: 88.***.**3.137
malkocy
malkocy (üye)
Yurtdışı / Amatör

Fujifilm'in filmli kamerasını kullandım önceden. Zaten Fuji halen fotoğraf filmi üretmekte. Ben fujinin renklerini beğeniyorum. Fuji'nin dijitalini kullanan arkadaşlardan da hep iyi yorumlar alıyoruz. Sitedeki fuji resimlerini galeriden takip etmenizi öneririm.

Ben kendime kompakt makine alsam, kesinlikle Canon G11 veya Nikon P6000 alırdım. Eğer biraz daha fazla para vereceksem, Panasonic veya Leica almayıp giriş sınıfı bir DSLR alırdım. Dijital fotoğrafta önemli olan sensör boyutu, onun dışında küçük sensörlü fotoğraf makineleri, 18mp olsun, 8 mp olsun aşağı yukarı aynı sonuçları alırsınız. Baskı yaptığınızda, A4'e kadar 6mp görüntü fazlasıyla yetecektir.

4-5X'ten fazla zoomlarda da, sensör çok büyük olmadığından, çok ta sizi tatmin etmeyecek sonuçlar alabilirsiniz.

Video çekimi için video kamerası kullanmayı tercih ettiğim için, o onuda çok yorum yapmayacağım..

 

Tarih: 3 Ağustos 2010, 18:00 - İp: 58.***.**1.0
arrival
arrival (üye)
İstanbul / Amatör

bir komşumuza fujifilm s1700 aldık. açıkçası fotoğraf kaliteleri ve özellikleri güzel görünüyordu ama kompakt makinelere göre biraz büyük o yüzden onu almadım.

peki lx5 nasıldır g11 ve p6000 ile kıyaslanınca?

açıkçası çok ayrıntılı bilgim yok fotoğrafçılık konusunda, belli de oluyordur zaten. bahsettiğiniz modeller de dahil iyi makinelerde genelde yakınlaştırma düşük, biraz düz mantıkla düşünüp uzağı yakına getirememe ihtiyaçlarımı karşılamada zorluk çıkarır gibi geliyor. yoksa elbette iyi bir makine almak isterim. bahsettiğiniz modellerde ve lx5'te de ek aparatlarla bu yakınlaştırma ve diğer özellikleri daha ileriye taşıyabiliyoruz sanıyorum öyle değil mi? gerçi o da maliyeti arttıran bir faktör olur, o da ayrı bi konu.

tabi bu da doğru, 4-5x yakınlaştırmadan sonrasında tatmin edemeyecek sonuçlar alınırsa da fazla yakınlaştırmaların olmasının bir anlamı kalmaz.

s1700, sx210, g11, lx5, p6000 gibi modelleri iyice araştırayım en iyisi.

 

Tarih: 3 Ağustos 2010, 18:30 - İp: 88.***.**3.50
arrival
arrival (üye)
İstanbul / Amatör

yanıtınız için teşekkürler. son fotoğraf gerçekten ilgi çekici.

nikon coolpix p6000, canon powershot g11, fujifilm finepix f300exr, panasonic lumix dmc lx5 karşılaştırmasında iyiden kötüye nasıl bir sıralama olur?

bir de aşağıda verdiğim linkteki karşılaştırmalarında birsürü özellikleri yazılı fakat bazılarının düşük bazılarının yüksek olması iyi herhalde.

http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare/2520-2245-2590-1930.html

bir de sx210 ekleyeyim ben bunların arasına, manuel ayarlara izin veren kaliteli güzel bir makine olarak bunlar arasında bir sıralama yapılmış olsa nasıl bir sıralama olurdu?

 

Tarih: 4 Ağustos 2010, 20:51 - İp: 88.***.**5.173
malkocy
malkocy (üye)
Yurtdışı / Amatör

1. Panasonic LX5
2. Canon G11
3. Nikon P6000
4. Fujifilm F300EXR

Fuji sensör boyutunun diğerlerine göre küçük olmasından dolayı sıralamada bence en altta kalıyor.

Panasonic LX5 ise Leica Ultra Geniş Açı lensi, ve ISO performansıyla en öne geçiyor.

Canon ise Panasonic'e göre fiyat avantajı sağlamakla birlikte 50mm daha fazla odak uzaklığı sağlıyor ki bu da daha fazla yakınlaştırma demek.

Ancak Panasonic'in f/2.0 diyafram açıklığına göre bir stop düşük olan Canon G11, burada da bir sıra kaybediyor. F/2.8 yerine kompakt bir makinede f/2.0'a bu kadar para vermek sizin için çok gerekli değil. Çünkü daha fazla yakınlaştırma istiyorsunuz, ki zoom'lu çekimlerde daha kapalı diyafram size net alan derinliği sağlayacak. Ayrıca F/2.0 ile çekip te F/2.8 ile çekemeyeceğiniz özelikte fotoğraflar bence yok. Biliyorsunuz, bu rakam küçüldükçe, arkaplan daha flu hale geliyor.

Fiyatları göz önünde bulundurmazsak, Panasonic derim, ancak fiyat-performans dersek, Canon derim, ayrıca sizin için yakınlaştırma önemliyse, Panasonic, diğerlerine göre sizi daha fazla memnun etmez..

Canon SX210 ise daha küçük sensör boyutuyla, daha büyük odak uzunluğu ile farklı bir sınıf makine demek. Bu nedenle fiyatı yukarıdakilere göre daha ucuz. Ucuzluğun birinci nedeni, sensör küçüklüğü. Bu modeli Leica VLux-20 ile kıyaslayabilirsiniz.

Sn. istanbul-f'in önerdiği makineyi, fiyat, kalite ve sınıf olarak ayrı tutmak lazım. Süper zoom sınıfındaki bu makine 800TL'lik bütçenizin üstünde, yurtdışından bile olsa..

#malkocy' tarafından 05.08.2010 06:54:38 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Ağustos 2010, 06:47 - İp: 116.***.**8.246