engebe
engebe (üye)
Balıkesir / Amatör

Karpostal Görüntüsüiçin İlla Slr Mi

galeriyi inceledim güzel fotolar var fakat SLR makinelerle çekilmiş sanırım. böyle resimler çekmek için illa SLR makine mi almak gerekir yoksa bu görüntüler için uzman mı olmak gerekir 750 milyon ayırarak böyle fotograflar çekecek mi makine alabilir miyiz? kusura bakmayın bekli çok amatör sorular ama benim için bu parayı ayırmak bile gerçekten de zor...

Tarih: 22 Şubat 2006, 21:05 - İp: yok
mcson
mcson (üye)
Ankara / Amatör

Merhbalar engebe,

Oncelikle evet galeri de gercekten guzel fotograflar var fakat demek degil ki her guzel fotogfar slr veya dslr ile cekilmis olsun. Tasinmasi kolay gunluk makinelerle veya dslr like makinelerle de cok guzel fotograflar cekebilirsin.Aslinda olay senin yaraticiliginda ve fotograf makinesini kullanabilme becerinde.

Tabi ki dslr makineler uzerlerinde kaliteli lensler kullanildigi zaman diger makinelere oranla daha net ve detayli fotograflar cekmemizi saglarlar fakat su anda piyasada yuzlercesi mevcut olan dslr like veya zaman zaman kompakt makineler de kullaniciya manuel kontrol imkani sunarak bir anlamda fitigrafciya esneklik ve ozgurluk sunmus olurlar ki eger fotografci da neyi ne zaman nerede kullanacagini biliyor ise kendi manuel ayarlari ile son derece kaliteli fotograflar cekebilir.

Umarim yazdiklaim azicik da olsa soruna cevap olmustur.

Sevgiler

www.teknomanya.com
[email protected]

 

Tarih: 23 Şubat 2006, 00:30 - İp: 85.***.**5.130
demir.ugun
demir.ugun (üye)
İstanbul / Amatör

''kartpostal görüntüsü için'' ile tam olarak neyi belirtmek istediğinizi pek anlayamadımsa da şunları söyleyebilirim. Bir fotoğraf makinası bir fotğrafçının yakaladığı görüntüyü aktarma cihazıdır. İyi bir konuyu makina değil ancak fotoğrafçı yakalar. Ancak iyi bir fotoğrafta makinanın özellikle objektifin rolü çok önemlidir. Kötü bir objektif renkleri doğru aktaramayacağı gibi 20mm ye doğru olan açılarda bükülmelere neden olabilir. Sonsuz ve keskin bir alan derinliğini fiyatı ne olursa olsun bir SLR ile sağlayamazsınız. Öyle ki şimdi ismini anımsayamadığım bir doğa dergisi dergisinde basılmak üzere 10x12cm DIA haricinde bir media kabul etmiyor!
Neler çekeceğinize, çektiklerinizi ne yapacağınıza karar verirseniz daha kolay çözüm bulabilirsiniz.
Bir defasıda bir ingiliz dergisinde 40-50 usd lik 6x6 Lubitel ile çekilmiş bir resmi görünce SLR'lere yatırdığım paralara çok acımıştım.
Selam.
Demir

 

Tarih: 25 Şubat 2006, 11:51 - İp: 85.***.**0.255
demir.ugun
demir.ugun (üye)
İstanbul / Amatör

Keh.com
Yeni ve ikinci el. Güvenilir ve çabuk sevkiyat.
Selam
Demir

 

Tarih: 25 Şubat 2006, 12:03 - İp: 85.***.**0.255
  • 1