gucsav
gucsav (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

Jekyll & Hyde Sony H1

arkadaşlar dünkü konuyla ilgili olabileceğini düşündüğüm inanılmaz beğendiğim sizinde beğeneceğinizi düşündğüm soy h1 ile çekilen harika fotoğraflar var.
www.pbase.com/jekyll & hyde/ sony H1 gallery

Tarih: 23 Haziran 2005, 15:48 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

centurion sana katiliyorum.. diger yandan lens, fotograf kalitesini belirleyen en onemli faktorlerden biri ve buna bence insanlar dikkat ediyorlar.. sence o pazar arastirmasina ne kadar guvenebiliriz? ben simdiye kadar duyduklarimdan lens gercekten onemli bir yere sahip satin almada.. yabanci forumlarda da herkesin agzinda: "ama iste su lensi kullaniyor" dolasiyor..
valla bana sorsan; ben anca normal ile canon'un L serisi lensleri arasindaki farki gorebiliyorum..
sony zaten H1 ile guzel bir sonuc aldi.. gercekten hos bir makine, sonuclari bence gercekten tatmin edici.. bence; satin alanlar sony'nin bu ust sinif compact modelinde: "aaa, bak su lensi kullaniyor, iyi degil" gibi dusunmemeleri lazim...tabii carl zeiss'in de bir baska havasi var makine uzerinde, orasi baska..
..
bitpire; canon'un 18-55mm lensi aslinda o kadar da kotu degil.. bir yerde bu lensi diger lenslerle karsilastirmislardi.. sonuclar hayret uyandiriciydi.. plastikten yapisi ve ucuza satilmasi herkesde "ucuz lens" imaji uyandiriyor.. surasi da bir gercek ki bu lensi 350D veya 20D ile alirken 30-40 poundluk bir farkla satin alabiliyorsun; yani aslinda diger lens fiyatlarinin yaninda cok komik bir rakam.. normal piyasa fiyati 100 pound, ama ben simdiye kadar kimsenin bu lense para verip aldigini okumadim.. sadece gecici bir cozum bu lense sahip olmak.. ve bence fiyatini kesinlikle hakediyor..(30-40 pound fiyat farkini)
28-90 hakkinda bilgim yok; muhtemelen ayni kalitede bir lenstir.. cunku film kameralarla birlikte veriliyor ve crop faktoru yuzunden 18-55 de 28-90 gibi oluyor bir yerde.. ama makinenin yaninda esantiyon gibi verildiklerinden fazla takmamak lazim..

 

Tarih: 24 Haziran 2005, 19:23 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

h1 bu sınıfın en iyi fotoğraf çeken makinası.s2 ve diğer makinalarla karşılaştırınca aradaki fark inanılmaz.ama diğear özellikleri s2 karşısında çok zayıf kalıyor.bilmem yanılıyormuyum. h1 daha çok bir fotoğraf makinası, s2 ise hem foto hem video

 

Tarih: 24 Haziran 2005, 23:39 - İp: yok