gucsav
gucsav (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

Jekyll & Hyde Sony H1

arkadaşlar dünkü konuyla ilgili olabileceğini düşündüğüm inanılmaz beğendiğim sizinde beğeneceğinizi düşündğüm soy h1 ile çekilen harika fotoğraflar var.
www.pbase.com/jekyll & hyde/ sony H1 gallery

Tarih: 23 Haziran 2005, 15:48 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

sanirim verdigin adresteki jekyll chan'in adresinde sadece "Cute Cartoon Pictures" diye bir bolum var gucsav. galeri adresini dogru bir sekilde verebilirsen bakabilirim.

 

Tarih: 23 Haziran 2005, 21:21 - İp: yok
gucsav
gucsav (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

http://www.pbase.com/jekyll_and_hyde/sony_h1_gallery
tam olarak adres bu arkadaşlar

 

Tarih: 23 Haziran 2005, 22:20 - İp: yok
gucsav
gucsav (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

dadanagast şu an web sitene bakıyorum çok beğendim.

 

Tarih: 23 Haziran 2005, 22:28 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

tesekkurler gucsav.. jekyll'in sitesindekilerin %10'u bile degiller ama.. helal olsun jekyll'a valla. bende DSLR var da ne farkediyor, adam h1 ile harikalar yarartmis.. bu arada ben de H1'i ciddi ciddi dusunmeye basladim..

 

Tarih: 23 Haziran 2005, 23:06 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

şimdi benim dediğime geldiniz mi arkadaşlar?
sony bu makinesinde carl zeiss lens kullanmayarak maliyetini ve dolayısıyla fiyatını en az 150-200 $ düşürdü. böylece makul bir fiyatla satış şansını arttırmış oldu. diğer taraftan kullandığı lens hiç de fena değil ve o galeride de görüldüğü üzere gayet güzel resimler çekilebiliyor.
özetle, profesyonel ve yarı profesyonel ya da prosumer makinelerde lens önemlidir. ama amatör makinelerde lens o kadar da önemli değildir. varsayalım ki sony bu makinede carl zeiss lens kullansaydı. çekilen resimler arasındaki farkı kim nasıl anlayacaktı?

 

Tarih: 24 Haziran 2005, 09:40 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

"profesyonel ve yarı profesyonel ya da prosumer makinelerde lens önemlidir. ama amatör makinelerde lens o kadar da önemli değildir"

Bu Burkay'ın savunduğu görüş değil mi? Allahım dünya tersine mi döndü? Kıyamet mi kopuyor yoksa?

 

Tarih: 24 Haziran 2005, 09:55 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

burkay savunuyor diye başkası savunmayacak mı? neden dünya tersine dönsün ki?
ben her zaman şunu savunuyorum, tüketici psikolojisi açısından marka çok önemlidir. marka olmak kolay değil, kaliteli mal veya hizmet sunmadan marka haline gelemezsiniz. dünya çapında marka haline gelmiş firmalar kısa vadeli kazançlar için kalitesiz mal veya hizmet sunmazlar. dolayısıyla sony makinesinde carl zeiss dışında bir lens kullanmışsa, o lens de kalitelidir. leica, carl zeiss gibi lens aleminin rolls-royce'u haline gelmiş lenslerin fiyatları diğer lenslerden çok daha pahalıdır. amatör makinelerde kullanılabilecek ve belirtilen lensler kadar kaliteli sonuçlar verecek lensler de mevcuttur. yapılan son pazar araştırmalarında lens markasının satınalma kararında çok fazla rol oynamadığını gören firmalar, daha önemli bir faktör olan fiyat avantajını sağlayabilmek için farklı lens kullanımına da yönelmektedirler.
görüldüğü üzere, burkay'la benim savunduğum temelde aynıymış gibi gözükse de ben olaylara pazarlama ve tüketici davranışları açısından yaklaşıyorum. bilmem anlatabildim mi?

 

Tarih: 24 Haziran 2005, 11:36 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör


Sevgili Centurion;

Çok güzel anlattın teşekkür ederim.

 

Tarih: 24 Haziran 2005, 16:25 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili bitpire (nedense ben bu rumuzunu sanki ingilizceymiş gibi bitpayır diye okuyorum her zaman! )
rica ederim. bu vesileyle yorumlarını her zaman beğenerek takip ettiğimi belirteyim.
iyi tatiller...

 

Tarih: 24 Haziran 2005, 17:21 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Sağolasın. Yalnız bir yere kafam takıldı biraz. Hani dünya çapında firmalar kalitesiz mal yapmazlar, Sony de makinesinde bir lens kullanıyorsa kalitelidir diyorsun ya. Ama Canon'un 18-55 lensi ve 28-90 kit lensinin vasatın altında olduğunu söylüyor kullananlar. Canon buna rağmen bu lenslerden onbinlerce satabiliyor ve marka imajına da bir şey olmuyor? Bunu pek anlayamadım. Pazartesi anlatırsın artık.
Sana da iyi tatiller.

 

Tarih: 24 Haziran 2005, 17:33 - İp: yok