kenanca
kenanca (üye)
Aydın / Meraklı

Herkesi İlgilendiriyor

ARKADAŞLAR TÜRKİYE'DEKİ DİGİTAL FOT.MAK.FİYATLARI SİZCEDE ÇOK PAHALI DEGİL Mİ? AVRUPA AMERİKA'DAKİ FİYATLARA BAKIYORSUNUZ RESMEN KANDIRILIYORUZ.BİR ÖRNEK VEREYİM. AMERİKA'DA Kİ BİR ÖĞRETMEN ORTALAMA ÜÇ BİN DOLAR AYLIK ALIYOR. AMERİKA'DA GÜZEL BİR MAKİNANIN FİYATI ÜÇ YÜZ DOLAR YANİ AYLIĞIN ONDA BİRİ. AYNI MAKİNA TÜRKİYE'DE BİR MİLYAR.TÜRKİYE'DEKİ ÖĞRETMEN MAAŞINDAN FAZLA.BU NE OLUYOR ŞİMDİ. GELİN ELELE VERELİM.İKİ AY BOYUNCA HİÇ KİMSE MAKİNA ALMASIN BAKIN FİYATLAR NASIL DÜŞÜYOR.ARKADAŞLARINIZA TANIDIKLARINIZA SÖYLEYİN İKİ AY BOYUNCA KİMSE MAKİNA ALMASIN.ELALEMİN
ZENGİNİ BİZ MİYİZ?

Tarih: 24 Ağustos 2007, 21:57 - İp: 88.***.**9.130
planetfoto
planetfoto (üye)
Antalya / Reklam Fotoğrafçısı

Bu makinalarin türkiyeye ithal edilirken gümrükte nekadar vergiye ugradini arastirdinizmi hic?

 

Tarih: 24 Ağustos 2007, 23:14 - İp: 87.***.**5.230
kenanca
kenanca (üye)
Aydın / Meraklı

vergilerle bu kadar yükseleceğini sanmıyorum.her halde vergiler bir makinanın fiyatının iki katı olamaz.bana kalırsa ithalatçı firmalar dengesiz fiyatlar uyguluyorlar.

 

Tarih: 24 Ağustos 2007, 23:33 - İp: 88.***.**9.130
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı


bütün çinliler zıplarsa deprem olurmu olmazmı?

iyi niyetli ama gerceklikten cok uzak bır fıkır sızınkı..

 

Tarih: 25 Ağustos 2007, 00:19 - İp: 88.***.**7.246
kramerica
kramerica (üye)
İstanbul / Amatör

Türkiyenin vergi sistemi maalesef çok ağır örnek olarak satın aldığımız arabaların faturalarına bakın mal bedeli 14 milyar olan bir arabanın faturasını inceledim araç 14000 ytl vergileri dahil 26000 ytl mal bedeli kadar da vergisi var.

 

Tarih: 25 Ağustos 2007, 06:18 - İp: 81.***.**7.82
selcuktasg
selcuktasg (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

arkadaşlar bende makinalar amerikadaki fiyatla aynı yada çok ufak bir fark oluyor.örnek verecek olursak amerikadaki bir internet sitesinde 240 dolar olan bir fotoğraf makinesi bende de 325 ytl isteyen olursa farklı örnekler verebilirim bana mail atın karşılaştırma yapalım.

 

Tarih: 29 Ağustos 2007, 16:10 - İp: 85.***.**4.252
ndeveli
ndeveli (üye)
İstanbul / Amatör



bütün çinliler zıplarsa deprem olurmu olmazmı?
aynı anda zıplarlarsa ufak bir sismik hareket olabilir..

 

Tarih: 29 Ağustos 2007, 21:27 - İp: 88.***.**4.231
400asa
400asa (üye)
İzmir / Meraklı

merhaba,

herhangi bir faturaya bakmak konu hakkında bir fikir verir tahmin ediyorum

 

Tarih: 29 Ağustos 2007, 23:37 - İp: 88.***.**1.196
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Sevgili Kenanca,
Makine almama boykotun her ne kadar ilginç olsada sana bir takım gerçekleri anlatmak istiyorum. ABD her yıl yaklaşık 14 milyon adet DFM satılmaktadır. Almanyada msl. her yıl yaklaşık 7 milyon adet. Türkiyemizde yıllık satış adedi 650.000 adet civarında dolaşıyor. Makinelerin pahalılığı ne yazıkki ana sebep olarak bu satış adetlerinden kaynaklanıyor. Düşününkü herhangi bir markanın üreticisi sizsiniz ve sizin farklı müşterileriniz var. TR den müşteriniz 100 adet makine alıyor ABD den olan müşteriniz aynı anda 2100 adet alıyor. serbest piyasa kurallarına göre bir kere ABD müşterisi baştan avantajlı fiyat alıyor. Ülkemizde 650.000 adet gibi düşük bir DFM tüketimi ne yazıkki ülkemizde satılan makinelerin birim mal,yetlerini çok ciddi oranda etkilemektedir. Yani ABD deki herhangi bir markanın dağıtıcısı yüksek adetli satışlarında örneğin %5-6 oranında bir karlılıkla yetinirken Türkiyedeki dağıtıcı AYNI HİZMETİ ve GARANTİ SERVİSİNİ vs. vererek %15-20 oranında kar yapmak zorundaki, bu oranlarda işletme maliyetlerini anca karşılar. Ayrıca yurtdışındaki gördüğünüz fiyatlar ağırlıklı olarak PEŞİN fiyatlardır. Bizdekiler çoğunlukla 10-12 taksitli fiyatlar olup bu fiyatların içine banka komisyon kesintisi olarak minimum %15-%18 oranında ilaveler yapılmaktadır. Bir şeyi samimi olarak söyleyebilirim: Adet düşüklükleri nedeni ile Türkiyedeki DFM dağıtıcıların çoğu geçen yıl herşeye ve tüm fiyatlara rağmen ZARAR yaptılar. Bu işin içinde olanlar bana hak vereceklerdir.
Son sözüm selcuktasg isimli "fırsatçı" arkadaşımıza olacak: Bu tür adamlar genelde legal olmayan yollardan makine ithal ederek size "uygun fiyat" taslarlar. Bu fiyat ne KDV ne Taksit ne Servis ne Garanti içermez. Ancak kazıklanırsınız ve bu tür küçük çaplı "kaçakçılık" yapan simsarların aleti olursunuz. Böyle maceralara girmeyin derim. Yakınlarınız varsa veya yurtdışına çıkarsanız alsanız bile BU TÜR ADAMLARA PRİM VEREREK KAÇAKÇILIĞA DESTEK OLMAYIN !!!
Selcuktasg a da buradan selamlar gönderirim - ve İst. defterdarlığına da izinsiz ithalat ve satış yüzünden ihbar ettiğimi ve Tüketici kanunlarına muhalefetden ayrıca kamu davası açılacağını da bildiririm. Kolay gelsin...

 

Tarih: 31 Ağustos 2007, 22:49 - İp: 88.***.**2.34
kenanca
kenanca (üye)
Aydın / Meraklı

Sevgili positif
Açıklamaların gerçekten çok aydınlatıcı.İşin içinde olanlar
tabiiki daha iyi biliyor.Sana çok teşekkür ederim.Gene hep bildiğimiz şeyler; vergilerin yüksek olması, satışların az olması gibi. Benim zoruma giden bir makinanın fiyatının ülkemizdeki ortalama bir maaşa oranı ile Avrupa, Amerika daki bir bir maaşa oranı idi.Bu da bildiğimiz gibi sistemin, ülkenin durumundan kaynaklanan bir sorun.Burada bir dengesizlik olduğu belli.Ama sen geçen sene tüm fiyatlara rağmen satıcılar zarar etti diyorsan yapacak bir şey yok.Umarım bizde de dengeli bir hal alır da insanlarımız kolaylıkla makina alarak değerli anlarını kaydederler.

 

Tarih: 1 Eylül 2007, 00:32 - İp: 88.***.**3.163
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Sevgili Kenanca,
isyanını gayet net bir şekilde anlıyorum ve önemli bir markanın üst düzey yöneticisi olarak sana tamamen hak veriyorum. Bende tüm kalbimle istiyorumki - bizim insanımızda aynı şekilde ve hiç zorlanmadan bu tür cihazları edinebilsin ve kullanabilsin. Burada sadece biz ithalatçılara veya üreticilere değil herkese görev düşüyor. Yani hem insanlarımızın gelir düzeyini arttırmak hemde fiyatlarımızı elimizden geldiği kadar düşürmek. Şu anda çoğu markaların yatırımı geleceğe yapılıyor diyebilirim. Bu hedeflere ulaşabilmek için çok çalışmamız lazım. Katedecek yolumuz var. Yazılarından öğretmen olduğunu algılıyorum?!?
Doğrumu?
Sevgilerle....

 

Tarih: 1 Eylül 2007, 19:12 - İp: 88.***.**2.34