ariktekin
ariktekin (üye)
İstanbul / Meraklı

Sizi İlgilendiriyor Mu?

Üyelerimizden bir arkadaşımızın siteye yüklediği fotoğrafın kendisine ait olduğundan şüpheler vardı. Bu şüphe sadece bana ait değil. Yorum yazan bazı arkadaşlarımızın ve site yöneticisinin de şüpheleri ve bu arkadaşımıza soruları vardı. ancak bu arkadaştan bir açıklama gelmemesi üzerine foruma "BU FOTOĞRAFLAR KİMİN" başlıklı bir konu açmış ve bunu da edindiğim bazı bilgi ve fotograflarla hazırladığım http://www.ariktekin.com/galitsin adresli web sayfasında sunmuş ve yorumu size bırakmıştım. Bu girişim sonucu söz konusu fotoğraf ya site yöneticisi ya da arkadaşımız tarafından siteden silindi. Bu fotoğrafın, arkadaşın "UMUT" imzası ile gönderilen kopyası yukarıda adresini verdiğim web sayfasında duruyor.Ayrıca sözkonusu fotoğrafa yorum yazan arkadaşlara bunu bir mesaj ile duyurdum. Ve bu sabah deathly isimli bir üyeden şu cevabı aldım."sen şimdi nie yaptın ki seni ne ilgilendiriyo" (aynen yazdığı şekliyle)...cevabın orijinali için tıklayınız
Yaklaşık 50.000 üyesi olan ve güya sadece kendi çektiğimiz fotoğrafları yüklediğimiz bir sitede BU KONU BİZİ İLGİLENDİRMEYECEK TE KİMİ İLGİLENDİRECEK anlamadım.
ANLADIĞIM KADARI İLE BAZILARIMIZ SAHTE FOTOĞRAF GÖNDERMENİN ÖTESİNDE, KENDİSİNİN KANDIRILDIĞINA DEĞİL DE UYARILDIĞINA KIZIYOR. TOPLUM KALİTEMİZ BU MU?
Ama üzülerek görüyorum ki; forumda açtığım konuya bile 1-2 mesajdan başka destek gelmedi. Bu da "YALANLAR" ile yaşamayı daha çok seviyoruz demek mi oluyor?
Sonuçta "deathly" nin bana dediği gibi "ben şimdi nie yaptım ki beni ne ilgilendiriyo".......
VE... SİZİ NE İLGİLENDİRİYOOOO...?

#ariktekin' tarafından 31.07.2006 13:28:55 tarihinde düzenlendi.


#ariktekin' tarafından 31.07.2006 13:29:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 31 Temmuz 2006, 13:21 - İp: 85.***.**4.203
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

aklımdan geçenler:
deathly bir üyenin piyonu olan sahte bir üye (onlardan çok var)

Nick'i: zzamet olan kimse, sanki siteden atılmasına içerlemiş, böyle sahte üyelikler alıp, çalıntı fotoğraflarla ortalığı karıştırmaya uğraşıyor..

ariktekin , selamlar.. diğer konuya katılmayışımın başlıca sebebi; o tarz fotoğraflarla ilgili oluşu.. (hani bu konuda öyle ya.. )

Site sahibi, zzamet (nick i yanlış hatırlıyor olabilitrim) kullanıcısını silmeden önce ona bayağı vakit tanımıştı, yanılmıyorsam...

Açıklama yapmadı.. özür niteliğiinde hareketde olmadı...

Ama şu intikam duygusu, yokmu....

Biz, affedilmesek de affedelim arkadaşlar.. [>:D

 

Tarih: 31 Temmuz 2006, 14:19 - İp: 85.***.**4.233
aattaa
aattaa (üye)
Ankara / Amatör

size katılmamak elde değil....bu uyarıyı yaptıklarınızdan biri de bendim....ben de size, fotoğrafın kime ait olduğundan bağıösız bir yorum yazdığımı belirtim..ama bu elbette üzerinde düşünülmemiş bir karar anıydı, yorum yazarken...ben bencilce, güzel cümleler kurma peşindeydim o an....ama siz de takdir edersiniz ki, bazen insan yoğunluğunu, konsantrasyonunu yitiriyor gün içinde, ve dikkati dağılıyor..."gerçekten hakkını vereceğin zaman yap o zaman" denebilir belki de bu tavrıma, bu da doğru....değerli zamanlarımın iş hayatımda benden çalındığı günlerdeyim, sizden daha az duyarsız kılan bu beni....size ne yorumunu yapan "kızcağız"dan da fazlasını beklemeycek olmamız ne yazık ki gerçek....o başka bir dünyada yaşıyor: üretemeden tükettiği bir yerde.....
sevgiler saygılar

 

Tarih: 31 Temmuz 2006, 14:19 - İp: 85.***.**8.8
engin 13
engin 13 (üye)
İzmir / Amatör

sanırım bazı arkadaşlar durumun ciddiyetini kavrayamıyorlar...

 

Tarih: 31 Temmuz 2006, 14:22 - İp: 81.***.**8.110
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Sn Arıktekin,
Elbette bizi ilgilendiriyor.
Yaptığınız işi takdir ediyorum, elinize sağlık.

 

Tarih: 31 Temmuz 2006, 15:33 - İp: 85.***.**1.75
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

SEvgili ariktekin 146 ile nete bağlanıyorum ve elimden geldiğince de aktif olmaya çalışıyorum..Ki size de destek mesajı yazdığımı hatta verdiğiğniz linke de baktığımı hatırlıyorum..

öte yandan deathly (öldürücü demek galiba ), ya da ölümcül hr neyse) metenin dediği gibi piyon olabilir..Bir piyon yüzünden oyunu kaybettiğini düşünme.Bu tür ahlaksızları bulup çıkaran arkadaşların başımın üstünde yeri vardır.Çünkü o değerli kareleri çekmek için hangi zorluklar içine girildiğini çok iyi biliyorum..

Saygı ve sevgilerimle.

 

Tarih: 31 Temmuz 2006, 16:36 - İp: 62.***.**8.37
rf
rf (üye)
Bursa / Meraklı

sn ariktekin ;

yazdıklarınız bu sitedeki herkesi ilgilendirir...araştırmanızı destekliyoruz...

bunlar size...

bunlar da sahtekarlara...

 

Tarih: 31 Temmuz 2006, 16:58 - İp: 88.***.**4.209
ariktekin
ariktekin (üye)
İstanbul / Meraklı

mete007 arkadaş,sizin gibi düşünüyorum; deathly ya söz konusu fotoğrafları gönderen arkadaşın bilinçli bir destekçisi, ya da bu arkadaşın sahte isimle açtığı 2. üyelik.Ama olayın ilginç yanı bu arkadaşın hala sitede fotoğraflarının bulunması (söz konusu fotoğraf silindi ama site yöneticisi mi sildi, kendi mi sildi bilmiyorum). Bu arkadaşın takma ismi zzamet değil objektif00.Anlayamadığım site yöneticisinin olayın farkında olması ve hala üyeden cevap bekliyor olması.Eğer bir üye bir tek fotoğrafta bir aşırma yaptıysa hemen diğer fotoğraflarının ispatı istenir yapamıyorsa kaydı silinir, bu kadar güçmüdür bu.

aattaa arkadaş, hepimiz bir çok fotoğrafa yorum yazıyoruz ve tabii ki o fotoğrafın o üye tarafından çekildiğini varsayarak.Çok tabiidir ki hepsini süzmemiz olanaksız.Desteğiniz için teşekkürler.

engin13, mffoto ve rfarkadaşlar size de teşekkürler.

lazut arkadaşım, zaten foruma açtığım görüşlerimde belirtmiştim 1-2 arkadaştan destek mesajı geldi diye biri de sizin mesajınızdı. destek için teşekkürler.

ASLINDA BU DESTEĞİ KENDİME İSTİYORUMUŞUM GİBİ BİR HAVA OLUŞTU

BU DESTEK SİTENİN DAHA SEVİYELİ OLMASI İÇİN.

TÜM DÜRÜST ÜYELER ADINA TEŞEKKÜRLER

#ariktekin' tarafyndan 31.07.2006 17:19:28 tarihinde düzenlendi.


#ariktekin' tarafyndan 31.07.2006 17:19:58 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 31 Temmuz 2006, 17:06 - İp: 85.***.**4.203
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Eksik açıklamamı bağışlayın.. zzamet nick li bir kimsenin üyeliği silindi.. (aynen bu konudaki gibi araklama fotoğrafları sebebiyle) ve objektif00 nickiyle ortalığı karıştırmaya geldiğini düşünüyorum. ve bir kaç farklı yerdeki internet kafeden farklı nicklerle girdiğini tahmin ediyorum..

(amma paronaya yapıyorum).. saygılarımla.. mete...

 

Tarih: 31 Temmuz 2006, 19:14 - İp: 85.***.**2.91
muratanil
muratanil (üye)
Osmaniye / Özel Gün Fotoğrafçısı

Sayın ariktekin,

Bu sitede en çok hırsızlık fotograflar ve çift nickli kişilere kızılıyor.

Daha sonra hırsızlık yapanları ve çift nikli kişileri BULANLARA kızılıyor.

Hırsızlık fotograflar ve çift nickli kişileri ortaya çıkaran, DUYARLI arkadaşlara sonsuz TEŞEKKÜR ederim.

Bu güzelim NETFOTOGRAF sitemize sahip çıktıkları için.

 

Tarih: 31 Temmuz 2006, 20:50 - İp: 85.***.**0.100
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Çabanızı, emeğinizi destekliyor ve alkışlıyorum.

Ayrıca eğer bu sitede bu işi yapan insanlar varsa eğer sadece onlar üstüne alınsın diğerlerini tenzi ediyorum bir insanın başka birisinin çektiği fotoğrafı gönderip, sonrasında aldığı beğeni ifadeleri ile tatmin olmasını anlayamıyorum anlamak da istemiyorum sadece psikolojik rahatsızlık olarak nitelendiriyorum.

 

Tarih: 2 Ağustos 2006, 17:21 - İp: 213.***.**1.5