onderkoksal
onderkoksal (üye)
Ankara / Amatör

Dsc-f828 Alıyım Mı?

Merhaba, Sony Dsc-f828'i kanadadan arkadaşımla getirtmeyi düşünüyorum. Kanada ve USA fiyatları arasında bariz bir fark var mıdır? Ve makina için kısa bir yorum alabilirmiyim?Alırken çok ince detayları düşünmek istemiyorum yoksa işin içinden çıkamıyacağımı biliyorum. Ortalama bir profesyonellik (ortaya karışık hesabı)için değerlendirebilirseniz sevinirim. Ve kanada için yaklaşık bir fiyat söyleyebilir misiniz?

Tarih: 10 Kasım 2004, 20:45 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar..

kanada fiyatlari ile amerika fiyatlari arasinda fiyat farki yok diye biliyorum..

ortalama profesyonellik diye birsey yoktur arkadasim.. anladigim kadariyla sen de benim gibi amatorsun ve guzel, soyle gosterisli bir fotograf makinesi bakiniyorsun.. biraz yaraticilikla degisik fotograflar cekmek istiyorsun..

su kadarini soyleyebilirim; sony'nin f828 modeli ust-duzey amator bir makine.. DSLR makineler profesyonel olarak nitelendiriliyorlar..

fakat; bircok profesyonelin yazilarindan okudugum kadariyla; o profesyoneller de; medium format veya SLR kameralarina ek olarak bu 8 megapixelli makinelerden birini aliyorlar..

bu tur makinelerden cikan fotograflarin kalitesi SLR makinelerden cikanlar kadar harika degil.. bunu belirleyen bircok nedenler var.. ama zannediyorumki sen bunlari ogrenmek istemiyorsun..

su siralar bir DSLR makineyi de bu makinelerin fiyatlarina yakin bulmak mumkun.. mesela canon 300D.. bu model 6 megapixel fakat fotograf kalitesi sony'nin f828'inkinden -8 megapixel olmasina karsin- 100 kat daha iyi.. bircok ozelligi cok cok daha iyi f828'den.. veya diger 8 megapixelli makinelerden.. ama zannediyorum ki sen bunlarin neler olduklarini ogrenemek istemiyorsun..

bu tur makineleri secenler genelde; sahip olduklari zoom ozelliginden ve de video kaydi da yapilabileceginden dolayi seciyorlar.. eger ki bir camcorder'in varsa bu makinelerden birini dusunme; git bir tane DSLR al..

Bir DSLR ile 10 kere zoom yaparsin photoshopda; o hali bile cok daha nettir bu, 8 megapixelli makinelerden cikan fotografa gore..

...

yok ben bu 8 megapixellilerden birini istiyorum diyorsan hala; f828 guzel bir model.. 935 gr hatirladigim kadariyla.. elde cok rahat duruyor.. cok saglammis hissi veriyor.. bir digeri olympus 8080 modeli.. benim gozde modelim iclerinden..

yeni 8080 modelini cikardilar.. onu da bircogu ovuyor..

hepsi asagi yukari ayni.. hangisini alsan cok da buyuk hata yapmis olmayacaksin..

Not: A4 boyutunda print alacaksan bu makinelerden birine bak.. yok hayir 10-15 cm print alacaksan bu makinelerden birine zaten ihtiyacin yok.. 3-4 megapixelli daha hesapli olan modellerden birine bak; 10-15 cm boyutundaki fotograf kagidi uzerinde hepside super duruyor..

Not: bu forumda boyle bir soru sorduguna gore aslinda bir parca detaya girmek istiyorsun.. detaya girmeden alma bence.. bazisinin fiyati fazla ama kalitesi az.. cok kolay yanlis yaparsin..

sadece birkacinin dedigine guvenip de alma hemen.. soyle en azindan 1-2 hafta arastirma yap derim..

dpreview sitesinden hangi fotograf makinesi nasil fotograf makinesi cekiyor bir bak, incele..

yine ayni siteden yapilan fotograf makinesi degerlendirmelerine bak.. alacagin fotograf makinesi hangi ozelliklerde olmali iyice dusun karar ver..

zaman bul ve bir dukkana git.. butun fotograf makinelerini bir elle.. bazisi elinde rahat durmaz..

zaman bulabilirsen, yine, bizlere burada ayrintili yaz hangisini neden begendigini neden almak istedigini ama su ozelligi bu ozelligi sorularinla.. bizlerin goruslerini al.. en cok o konusulan makineyi kullananlarin goruslerini al; onlar o makineyle yasayanlar olduklarindan en cok onlar iyi bilirler..

........

gerisi sana kalmis..

 

Tarih: 12 Kasım 2004, 15:17 - İp: yok
onderkoksal
onderkoksal (üye)
Ankara / Amatör

Ayrıntılı cevabın için teşekkürler. Kesinlikle; aslında ayrıntıya girmek istiyorum ama ben ayrıntıya girince işinci b**unu çıkartan biri olduğum için en sonunda karar verememekten ve zaman kaybetmekten korkuyorum. onun için direk bu makinayı alıyımmı diye sordum.fazla kafa yormak istemedim.gerçi bu cevabı yazarken bir çok modeli ayrıntılı olarak incelemeye başladım. umarım bir karara varabilirim.

 

Tarih: 12 Kasım 2004, 19:18 - İp: yok
exif22
exif22 (üye)
İstanbul / Amatör

Benim tavsiyem Nikon Coolpix 8800 olacak . F828 ile 100 dolar fark olduğu görülüyor aşağıdaki Kanada sitesinde ....

http://www.vistek.ca/


NoT: DSLR alırsanız lens satın alma durumu çıkacak ,V.S.
Arkadaşınız için zor olur ...
F 828 de pek tutulan bir model değil ayrıca..

 

Tarih: 12 Kasım 2004, 19:44 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör



valla ben de senin gibiyim xder.. bazen, hic arastirmayacagim, ilk dukkanda begendigimi alacagim diyorum; gel gor ki, demek yetmiyor.. tablolara dokuyorum herseyi.. sonra da b**u cikiyor isin haliyle..

ben de su siralar fotograf makinesi alma sevdasi icerisindeyim..

ilk bu arama sevdasina 8 megapixellilerden birini alirim diye basladim.. 8 tane megapixeli oldugundan her birisinde bayagi cazipti, son teknoloji..vb..

bir gun, atladim bir dukkana gittim.. her birini raftan indirttim; incelemeye basladim.. benim aklimda canon pro1 vardi; ama o dukkandayken seceneklerim bir anda 3'e yukseldi.. birincisi olympus 8080, digeri sony f828 ve ucuncusu ve sonuncusu canon pro1..

saticiya sordum; hangisini tercih ederdiniz dedim.. bana olympus 8080 dedi..

aslinda 8080 modeli elde en rahat duraniydi benim icin..

..

sonra peki Nikon D70 ile Canon 300D icin ne dusundugunu sordum.. 100 kat daha iyi dedi.. niye diye sordum; bana: "cunku lensi degistirebilirsin" dedi..

pek aklim ermedi bu lens degistirme isine dogrusu..

hazir lens koymuslar bu 8 megapixellilere; neden extra ucretler odeyerek lens falan degistirecegim diye dogruladim kendimi..

ustelik 7x zoom, 8x zoom.. ustlerindeki bir lensin yerine ancak 2 lens gecer DSLR'da.. ne gerek var..

sonra dedigim siteye baktim.. fotograflari inceledim.. makineleri inceledim.. ..........................

aradan 3-5 ay gecti; su anda aklimda yalnizca canon 20D modeli var.. buyuk ihtimalle alacagim da.. fiyati 2 misli digerlerine gore.. lenssiz fiyati.. bir de lens.. 3 misli.. bir baska lens daha mi? 4 misli.. uzayip gidiyor..

benim sana tavsiyem; fazla kurcalama; haklisin aslinda.. bu makinelerden her biriyle harika fotograflar cekersin..

8 megapixelli olanlardan birini alirsan A4 uzerine baski da yaparsin.. hem de oyle eski fotograf makinelerinden cikan printler gibi de olmuyorlar; piril piril, cok kaliteli fotograflar cikiyor.. her detayi rahatlikla secersin kagit uzerinde..

...

exif nikon'un yeni cikan 8800 modelini soylemis.. 10x zoomlu.. harika bir makine gibi duruyor..

boyle bir makine alirken; ileride sattigin takdirde ne olur diye dusun bence.. ne kadar cok kisi bahsediyorsa o makine hakkinda; demek ileride o kadar cok para edecek satmak istersen.. nikon 8800 hakkinda herkes konusuyor, herkes begeniyor ozelliklerini.. ileride satmak istersen rahatlikla satarsin.. harika fotograflar alirsin.. fotograflardaki detaylar seni sasirtacak..

..

uzerinde durmadigin detaylar sana yine detay olarak geri donecek anlayacagin..

 

Tarih: 12 Kasım 2004, 22:07 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Neden dslr düşünmüyorsun?önünde bir sürü objektif ve daha....

 

Tarih: 12 Kasım 2004, 22:31 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

...mesela d70..

 

Tarih: 12 Kasım 2004, 22:47 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

828 gayet guzel ve tatmin edici bir alet.. Tanidigim profesyoneller var yanlarinda dijital olarak sadece onu tasiyorlar ve cok memnunlar.. Tek kusuru, parlak yuzeylerin cevresinde "purple fringing" denen mor bir hare cikarmasi.. Ancak cekerken dikkat edilirse asilir.. ondan baska alternatif olarak diger arkadaslarin da dedigi gibi nikon 8800 var.. o da cok basarili..

 

Tarih: 13 Kasım 2004, 04:39 - İp: yok
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

usa - kanada fiyatlarını falan kafaya takmaya lüzum yok. f828 ve canon 20D sahibiyim. Bu iki makine arasında tercih olacaksa canon üzerine 24-70 2.8L objektif takılmalı. Bu objektif pahalı deniliyorsa 5 megapisek sonyV1 lede idare edilir. sony yi doğubank tan aldım. dslr den aşağı kalır makine değil.

 

Tarih: 13 Kasım 2004, 10:38 - İp: yok
onderkoksal
onderkoksal (üye)
Ankara / Amatör

İlk sony 828 alıyımmı diye sorarken forumdaki bu makina ile ilgili yorumları okumamıştım... Okuduktan sonra açıkcası biraz soğudum. Yeni alternatiflerim

Nikon coolpix 8800
Olympus C8080
Fujifilm S20 Pro

Nikon ve olympus kendi özel pillerini kullanıyorlar. Fuji ise AA pil kullanılıyor. Benim ilk üzerinde durduğum konu pil konusuydu, mutlaka AA olmalı. O zaman diğerleri direk eleniyor. Acaba çok mu acımasızca? Birde sanırım manzara fotografları benim için önemli olacak. Acaba makinaların hangisinin daha geniş açılı olduğunu hangi değerleri karşılaştırarak bulabilirim?

Ya birde hep aklımda DSLR alsam mı diye bir şüphe kalacak bundan eminim. DSLR almak maliyeti katlayacak hiç gerek yok ama içimde hep kalacak biliyorum ...

 

Tarih: 14 Kasım 2004, 11:37 - İp: yok
onderkoksal
onderkoksal (üye)
Ankara / Amatör

Yukarıdaki üç alternatife bir Canon Powershot Pro1 eklendi. Ben niye farketmedim bu makinayı. İnsan seçenekleri çoğaltmamak için bazen görmemezlikten mi geliyor ne? Gerçi tam olarak incelemedim ama ...Neyse girdik işin içine artık iyice incelemek lazım....

Tüm, fotoğraf makinası almaya karar verip de makina belirleyemeyen arkadaşlar, hepimize kolay gelsin...

ooooffff,offf...

 

Tarih: 14 Kasım 2004, 12:00 - İp: yok